5 λόγοι για να βάλεις τα tablets στη ζωή σου

by K-Admin

Ένα tablet… δεν είναι απλά ένα tablet. Είναι το μέσο για να παρακολουθήσεις ταινίες σε full HD, να ελέγξεις τη θέρμανση του σπιτιού σου ή να τελειώσεις το report της δουλειάς σου από το σπίτι. Είναι ο τρόπος να μετατρέψεις τον χαμένο χρόνο των μετακινήσεών σου σε ποιοτικό, να μείνεις σε επαφή με φίλους και συγγενείς. Ο τρόπος να κάνεις την πλοήγησή σου στο internet πραγματική απόλαυση, ξαπλωμένος στον καναπέ.

Παρακάτω θα βρεις τους 5 βασικούς λόγους (που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ) για να πάρεις ένα tablet σήμερα.

 

1. Έλεγχος της θέρμανσης ή του φωτισμού του σπιτιού σου

Σε ένα «έξυπνο» σπίτι, το πλυντήριο, οι λαμπτήρες, οι κάμερες ασφαλείας και ο θερμοστάτης της κεντρικής θέρμανσης είναι όλα συνδεδεμένα με το WiFi του σπιτιού. Μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο από το κινητό σου ή το tablet σου, ξαπλωμένος στον καναπέ ή απομακρυσμένα, από το γραφείο ή το εξοχικό σου.

tablet1

Λύσεις όπως αυτές που ακολουθούν θα σου δώσουν αυτό που ψάχvεις:

Belkin Wemo Smart Lighting Bulb E27
Δημιούργησε τους δικούς σας αυτοματισμούς στο σπίτι, ασύρματα, με τoν έξυπνo οικιακό λαμπτήρα Belkin Wemo Smart Led Bulb μέσω του smartphone ή του tablet σου. 

Belkin Wemo LED Smart Lighting
Το Belkin Wemo LED Lighting Starter Set χρησιμοποιεί το WiFi δίκτυο στον χώρο σου και επικοινωνεί με τις συσκευές Belkin και όχι μόνο για να έχεις τον απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών μικρής κατανάλωσης ρεύματος.

2. Δες την αγαπημένη σου ταινία σε full HD, όπου κι αν βρίσκεσαι

Πολλές είναι πλέον οι λύσεις που σου παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο full HD, μέσω internet. Και πραγματικά, μια οθόνη εξαιρετικής φωτεινότητας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Πλέον υπάρχουν πολλά tablets που διαθέτουν οθόνη πιο «καθαρή» από τηλεοράσεις Full HD, με πραγματικά εκπληκτική εικόνα και χρώματα.

tablet4

 

Δύο τέτοια tablets είναι:

Samsung Galaxy Tab S
Η οθόνη είναι το βασικό χαρακτηριστικό του. Εικόνα πλούσια και «ζωντανή», με τεχνολογία που η Samsung καλεί Super AMOLED.

Apple iPad Air 2
Βαθύ μαύρο, εξαιρετική λεπτομέρεια και πραγματικό λευκό. Η Apple επαναστάτησε στην τεχνολογία των οθονών tablet με το Retina display, με αναλύσεις ανώτερες του Full HD.

 

3. Ιδανικά για «δεύτερες», όχι φωνές αλλά οθόνες.

Σερφάρεις στο internet ή post-άρεις στο Facebook ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση; Είναι σίγουρο, αφού οι περισσότεροι πλέον το κάνουν, ειδικά όταν μιλάμε για social media με τα δημοφιλέστερα Facebook και Twitter να βρίσκονται και εδώ στην κορυφή.

tablet3

Οι λόγοι για τους οποίους ένα tablet είναι η ιδανική λύση για multiscreen είναι οι εξής:

  • Μεγαλύτερο από ένα smart κινητό, μικρότερο από laptop. Είναι το ιδανικό μέγεθος για να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου ενώ βλέπεις τηλεόραση.
  • Έτοιμες εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά, σε σχέση με ένα laptop και το keyboard. Πατάς, ανοίγει, βλέπεις. Απλά και όμορφα.
  • Ο καναπές δεν είναι και το κατάλληλο «έδαφος» για ένα ποντίκι. Ακόμη και με τη χρήση του pad, η ευκολία της χρήσης με swipes, touches και gestures είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

 

4. Φτιαγμένο για μια ζωή εν κινήσει. Διάρκεια μπαταρίας σε συνδυασμό με μειωμένο βάρος.

Τα tablets, εκτός καναπέ, είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν άψογα πάντα και παντού. Είτε βρίσκεσαι στο τρένο είτε στην αίθουσα καφέ της δουλειάς, θα σου κρατήσουν παρέα! Τι πρέπει να έχεις κατά νου όταν επιλέγεις tablet για χρήση εν κινήσει:

  • Μέγεθος. Μικρότερα tablets, μεταξύ 7 και 8.5 ιντών, που σίγουρα θα χωρέσουν στην τσάντα σου, στην τσέπη του μπουφάν σου, παντού.
  • Διάρκεια μπαταρίας. Σημαντικό, μιας και δεν έχει κανένα νόημα να κουβαλάς ένα καταπληκτικό tablet που είναι σβηστό.
  • Βάρος. Είναι αρκετά ελαφρύ; Ψάξτε για μοντέλα κάτω των 350-400gr που θα σου κάνουν διαφορά ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις.
  • Συνδεσιμότητα. 3G/4G ή μέσω WiFi; Καθόλου; Θα το αντέξεις…;
  • Ασφάλεια: Ακούγεται υπερβολικό αλλά μαζί σου το έχεις. Αν σου πέσει; Μπορείς να βρεις λύσεις επιλέγοντας μια συσκευή με scanner δακτυλικού αποτυπώματος. Ναι. Υπάρχουν…

tablet5

Να μερικές «σοβαρές» επιλογές για αυτήν τη χρήση:

Apple iPad mini 2
Το iPad mini διαθέτει εκθαμβωτική οθόνη Retina 7,9″ με περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια pixel επίσης διαθέτει το A7 chip με αρχιτεκτονική 64 bit, ταχύτατη ασύρματη δικτύωση, κάμερες iSight και FaceTime HD.

Samsung Tab S 8.4
Ενώ η οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερη, 8.4 ιντσών, είναι πιο λεπτό (6.6mm) και πιο ελαφρύ (294gr). H Super AMOLED οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα, σύμφωνα με το φωτισμό, δίνοντας μέγιστο αποτέλεσμα σε εξωτερικό χώρο ή μέσα σε ένα καφέ. Επίσης ενσωματώνει fingerprint scanner.

 

5. Μπορείς (επιτέλους) να κάνεις και λίγη δουλειά.

Μπορείς πλέον να δουλέψεις ένα αρχείο, μια παρουσίαση, να γράψεις τα emails σου και να συνεννοηθείς με συναδέλφους μέσω video κλήσεων. Αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο tablet. Νέας γενιάς συσκευές, που θα μετατρέψουν το τραπέζι της κουζίνας σου σε ένα πρώτης τάξεως γραφείο…!

Αυτό που πρέπει να δεις, είναι ποια θα είναι η δική σου χρήση, ποιές είναι οι καθημερινές ανάγκες που θες να καλύψεις. Αφού το κάνεις αυτό, δεν σου μένει παρά μόνο να επιλέξεις τη μάρκα. Θα βρεις όλα τα διαθέσιμα tablets στη λίστα και χρησιμοποιώντας τα φίλτρα θα βρεις αυτό που πραγματικά θα “γεμίσει” την ημέρα σου, όποια και αν είναι η ανάγκη.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη