Οι tοp συσκευές για εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα για τον φοιτητή

by Manos Kavvalos

Πιστεύεις ότι ζεις σε ένα όνειρο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Έπειτα από σκληρή προσπάθεια και ατελείωτες ώρες διαβάσματος πέρασες στην σχολή της επιλογής σου και μάλιστα σε άλλη πόλη από αυτή που ζεις, που σημαίνει ότι θα ζήσεις τη φοιτητική σου ζωή στο έπακρο!

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσεις αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σου, καθώς βρήκες ένα πανέμορφο σπίτι στο κέντρο της πόλης, εξοπλίστηκες με τα απαραίτητα και είσαι έτοιμος να μετακομίσεις και να γευτείς τις μοναδικές εμπειρίες που σου προσφέρει η φοιτητική ζωή.

Μοναδικό “αγκάθι” σε αυτή την νέα περιπέτεια της ζωής σου αποτελεί για εσένα το μαγείρεμα, καθώς μέχρι σήμερα απολάμβανες έτοιμα τα σπιτικά πιάτα της μαμάς, όμως πλέον πρέπει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να αναλάβεις μόνος σου και αυτήν την υποχρέωση.

Τι θα έλεγες όμως αν ήξερες ότι το μαγείρεμα μπορεί να γίνει… παιχνιδάκι, αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου τις κατάλληλες (μικρο) συσκευές; Χάρη στην ευρεία γκάμα που κυκλοφορεί στην αγορά, μπορείς να ετοιμάζεις γρήγορα και εύκολα νόστιμα πιάτα που θα ενθουσιάσουν εσένα και τους νέους σου φίλους από τη σχολή!

Ας δούμε παρακάτω κάποιες από τις συσκευές που χρειάζεσαι:

 

Φουρνάκι

Το μικρό φουρνάκι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κουζίνα ενός φοιτητικού σπιτιού. Κι αυτό διότι είναι φθηνότερο από έναν ηλεκτρικό φούρνο πλήρους μεγέθους, ενώ “κάνει τη δουλειά” χωρίς περιττά έξοδα. Για εσένα, τον μελλοντικό φοιτητή, ένα φουρνάκι-κουζινάκι είναι ιδανικό, αρκεί να επιλέξεις εκείνο που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου. Πλέον αυτού του είδους οι συσκευές είναι τεχνολογικά προηγμένες και σου παρέχουν δυνατότητες σαν να ήταν κανονικοί φούρνοι. Το Morris MEO4820C είναι ένα φουρνάκι χωρητικότητας 48 λίτρων με λειτουργία αέρα και 2 μεγέθη κεραμικών εστιών με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία λειτουργίας. Διαθέτει μεγάλη κεραμική εστία ισχύος 1500W για ταχεία θέρμανση και γρήγορο ψήσιμο καθώς και πάνω-κάτω αντίσταση (900W + 900W). Το Davoline EC400 Student όπως το αναφέρει και η ονομασία του είναι μια συσκευή που απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές, για εύκολο μαγείρεμα. Ο φούρνος διαθέτει δύο λειτουργίες, Grill & Άνω-Κάτω Αντίσταση, ενώ είναι δυνατή η ταυτόχρονη λειτουργία του φούρνου και της εστίας 1500W. Εσωτερικά έχει επικάλυψη εμαγιέ και από το ίδιο ποιοτικό υλικό είναι και το βαθύ ευρύχωρο ταψί που συνοδεύει τον φούρνο. Χάρη στο εξαιρετικό εμαγιέ του φούρνου και του ταψιού ο καθαρισμός γίνεται πανεύκολος!  Έτσι δεν χρειάζεται να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο από την ζωή σου για να καθαρίσεις την κουζίνα σου!

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια συσκευή που θα σου λύσει τα χέρια όταν βιάζεσαι να φύγεις για τη σχολή. Μπορείς να αγοράσεις έτοιμο φαγητό ή να έχεις μαγειρέψει από την προηγούμενη μέρα και να το ζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων στο… άψε – σβήσε. Παράλληλα, η ίδια η συσκευή μπορεί να σου μαγειρέψει πεντανόστιμα πιάτα με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για έναν φούρνο μικροκυμάτων. Εξάλλου οι εν λόγω συσκευές, ειδικά όταν απευθύνονται στις ανάγκες ενός ατόμου, είναι ιδιαίτερα οικονομικές. Με τον Morris K80206MW Grill ,  με δυνατότητα ταυτόχρονου μαγειρέματος 2 πιάτων DUO PLATE, παρασκευάζεις πεντανόστιμες δημιουργίες. Διαθέτει γκριλ με ισχύ 1000W, συνδυασμένη λειτουργία γκριλ και μικροκυμάτων για γρήγορο μαγείρεμα και χρονοδιακόπτη 35 λεπτών. Ένας ακόμη πιο οικονομικός, ο φούρνος μικροκυμάτων Matsui M17MW16E White είναι ιδανικός για ένα φοιτητικό σπίτι. Έχει χωρητικότητα 17 λίτρα και διαθέτει λειτουργία ξεπαγώματος (Defrost).

 

Air Fryer

Η τελευταία τάση στο μαγείρεμα είναι το Air Fryer, ή αλλιώς η φριτέζα αέρος. Πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί με θερμό αέρα και ψήνει σε εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες. Επί της ουσίας λειτουργεί σαν μια φριτέζα, χρησιμοποιώντας ωστόσο καυτό αέρα και χωρίς καθόλου λάδι ή ελάχιστο. Με ένα Air Fryer μπορείς να μαγειρέψεις νόστιμα και υγιεινά, από κοτομπουκιές έως και πίτσα, χωρίς κόπο. Με τη Philips HD9285/93 XXL μπορείς να μαγειρεύεις τα πάντα για εσένα και όλους σου τους φίλους, ενώ με την εφαρμογή NutriU βρίσκεις συνταγές που επιλέγονται ειδικά από διατροφολόγους για καθημερινή μαγειρική. Από την άλλη, η Tefal Easy Fry & Grill Digital είναι μια συσκευή που λειτουργεί για δύο! Συνδυάζει τη φριτέζα αέρα και το γκριλ για υγιεινό τηγάνισμα και άψογο ψήσιμο στη σχάρα!

 

Ατμομάγειρας

Ο ατμομάγειρας είναι ένα must εργαλείο στην κουζίνα σου, για εσένα που θέλεις να τρως γρήγορα και υγιεινά. Εσύ μαγειρεύεις στον ατμό και η συσκευή υπόσχεται να διατηρήσει στο μέγιστο όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που περιέχουν τα τρόφιμα. Ο Braun FS3000WH διαθέτει έναν πανίσχυρο ατμοποιητή που παράγει ατμό σε μόλις 45”. Διαθέτει 2 καλάθια, για να μαγειρεύεις στον ατμό μεγάλες ποσότητες τροφής ή ακόμα και ολόκληρα γεύματα. Εναλλακτικά επίλεξε το Izzy IZ8203 με συνολική χωρητικότητα 9Lt και 3 επίπεδα μαγειρέματος.

 

 

Καφετιέρα

Για ένα ευχάριστο τελείωμα μετά το γεύμα ή για τις δύσκολες ώρες του διαβάσματος, μια καφετιέρα είναι απαραίτητη. Εάν σου αρέσει ο γαλλικός καφές, τότε θα ενθουσιαστείς με την Bosch TKA8A683 Styline Inox , μια στιλάτη μηχανή που κάνει καφέ όποτε την προγραμματίσεις. Διαθέτει δυνατό σύστημα θέρμανσης και κανάτα-θερμός, που εξασφαλίζουν την ιδανική θερμοκρασία για μεγαλύτερη απόλαυση. Εάν πάλι είσαι λάτρης του εσπρέσσο, τότε οι επιλογές είναι πολλές και με μία ευρεία γκάμα τιμών. Μία καλή και σχετικά οικονομική λύση είναι η Μηχανή Espresso EC221.B της Delonghi, που είναι ιδανική για καφέ χύμα ή μερίδες. Διαθέτει λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης για τους ξεχασιάρηδες καθώς και ειδικό σύστημα που διατηρεί τη μηχανή σε κατάσταση αναμονής. Για να μπορείς να καλύψεις διαφορετικά γούστα, επίλεξε μια μηχανή ροφημάτων όπως η Bosch Tassimo MyWay 2 TAS6503 Red, μια funky συσκευή που παρασκευάζει εξατομικευμένα ροφήματα, μεταξύ άλλων espresso, cappuccino, latte macchiato, ζεστή σοκολάτα ή τσάι.

Ένα νέο ξεκίνημα φέρνει πάντα αναστάτωση αλλά στο ξεκίνημα της φοιτητικής σου ζωής δεν πρέπει να σε προβληματίζει τίποτα! Ακόμα και το μαγείρεμα μπορεί να γίνει για σένα μια εύκολη υπόθεση, αρκεί να είσαι επαρκώς εξοπλισμένος. Ενημερώσου από τους ανθρώπους του Κωτσόβολου για ό,τι νέο κυκλοφορεί προκειμένου να ετοιμάζεις νόστιμα γεύματα στη στιγμή. Εναλλακτικά περιηγήσου στο kotsovolos.gr και δες ό,τι χρειάζεσαι!

 

Καλή αρχή στη νέα σου ζωή!

Μπορείς να δεις ακόμη