Επιλογές εικόνας, RTX Video HDR sliders και άλλα φέρνει το νέο app της Nvidia

by Aggeliki Tsoukana

Οι υπηρεσίες video game streaming έχουν μπει δυναμικά στη ζωή των PC gamers. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι πολύπλοκες επεξεργαστικές διαδικασίες πραγματοποιούνται στους servers του εκάστοτε παρόχου, οπότε ακόμα και αν δεν έχεις hardware σύγχρονων προδιαγραφών μπορείς να ασχοληθείς με νέες κυκλοφορίες, απολαμβάνοντας φουλ ποιότητα στον τεχνικό τομέα. Μια από της πλέον δημοφιλείς τέτοιες υπηρεσίες είναι το Nvidia GeForce Now και φαίνεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει μια δική της, «εσωτερική» αποστολή. Θέλει λοιπόν να απαλλάξει τους χρήστες από το παραδοσιακό Control Panel και τα GeForce Experience apps, προσφέροντάς της μέσω του νέου Nvidia app. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες και τη στιγμή αυτή είναι διαθέσιμη μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής, που προσθέτει επιλογές απεικόνισης, RTX Video Super Resolution, RTX Video HDR sliders και μια σειρά από άλλες λειτουργίες.

Στις νέες επιλογές απεικόνισης θα βρεις ρυθμίσεις για να αλλάξεις την ανάλυση, τον ρυθμό ανανέωσης και τον προσανατολισμό της τηλεόρασης ή monitor που έχεις συνδέσει. Πλέον, σε ένα και μοναδικό «σημείο» σου επιτρέπεται να ρυθμίσεις όλα όσα προσφέρει η κάρτα γραφικών σου.

Όσον αφορά το κομμάτι των video, η εφαρμογή της Nvidia κάνει δυνατό τον καθορισμό του αν χρησιμοποιείς την τεχνολογία RTX Video Super Resolution για το upscaling των παλαιών, θολών videos που παρακολουθείς μέσω του διαδικτύου, εφόσον το PC σου είναι εφοδιασμένο με κάρτα RTX 30- ή RTX 40-. Διατίθεται η επιλογή επιπέδου ποιότητας και η ενεργοποίηση του RTX Video HDR, για την αναβάθμιση περιεχομένου SDR σε HDR μέσω αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, η λειτουργία RTX Video HDR έχει sliders για τη ρύθμιση της φωτεινότητας, του saturation και των μέσων επιπέδων του γκρι.

Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στις πληροφορίες που παρέχει η Nvidia. Στο εξής θα εμφανίζεται το 99% του χρόνου που ο ρυθμός ανανέωσης, η χρήση της CPU, το latency και πληροφορίες σχετικά με τη GPU βρίσκονται πάνω από τα όρια.

Μπορείς να δεις ακόμη