Μάζεψε και Αποθήκευσε με Ασφάλεια τον Καλοκαιρινό σου Εξοπλισμό

by Zikou Stella

Μπορεί για πολλούς τα μπάνια να συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο, όμως συνήθως μόλις αρχίζουν οι βροχές και πέφτει η θερμοκρασία, αποχαιρετάμε, έστω και με λύπη το καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε για το Φθινόπωρο. Κρατάμε βεβαίως όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις και μετράμε με αισιοδοξία τις μέρες μέχρι να έρθει η επόμενη άδεια.

Οτιδήποτε χρησιμοποίησες από πλευράς εξοπλισμού θα πρέπει να καθαριστεί επιμελώς και να φυλαχτεί με ασφάλεια, ώστε να το έχεις όσο το δυνατό πιο καλά διατηρημένο για την επόμενη σεζόν. Σκηνές, υπνόσακοι, καρεκλάκια, τραπεζάκια, ξαπλώστρες, ομπρέλες θαλάσσης, πλαστικά είδη όπως σαμπρέλες, μπρατσάκια, παιδικά παιχνίδια και άλλα, ναι μεν είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στον χρόνο, όμως όχι χωρίς την απαραίτητη περιποίηση.

 

 

Καρεκλάκια, Τραπεζάκια και Ξαπλώστρες

Αν έχεις χώρο, είτε στο μπαλκόνι, είτε στην ταράτσα, πλύνε σχολαστικά με σκέτο νερό τα καρεκλάκια, τα τραπεζάκια και τις ξαπλώστρες, ώστε να είσαι σίγουρος ότι έχει απομακρυνθεί το θαλασσινό αλάτι. Άσε τα να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια έλεγξε σχολαστικά αν υπάρχουν σε οποιοδήποτε σημείο τους υπολείμματα άμμου ώστε να τα απομακρύνεις. Αν μετά το πλύσιμο με νερό διαπιστώσεις ότι έχουν μείνει λεκέδες, καθάρισε τοπικά με σαπούνι. Για ακόμα καλύτερη συντήρηση, καλό θα είναι να προμηθευτείς ένα αντισκωριακό σπρέι και να ψεκάσεις όλους τους μεταλλικούς συνδέσμους. Τέλος, όταν είναι όλα απόλυτα στεγνά, συσκεύασέ τα και αποθήκευσέ τα σε εσωτερικό χώρο, χωρίς να τα «πλακώσεις» με άλλα αντικείμενα.

 

 

Ομπρέλες Θαλάσσης

Σε εξωτερικό χώρο, άνοιξε την ομπρέλα και πλύνε τη με άφθονο νερό για να απομακρυνθούν τα όποια κατάλοιπα αλατιού, που αν μείνουν θα διαβρώσουν όλα τα μέρη της. Αν βρεις λεκέδες, τότε καθάρισέ τους με σαπούνι και χλιαρό νερό αν πρόκειται για ύφασμα. Έλεγξε αν έχουν δημιουργηθεί φθορές, όπως για παράδειγμα στα σημεία που συγκρατούνται οι ομπρέλες με το πανί και αν διαπιστώσεις το οτιδήποτε, τότε καλό θα είναι να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις και στο κοντάρι. Πολύ καλό πλύσιμο μιας και έρχεται σε άμεση επαφή με την άμμο και ψέκασμα με αντισκωριακό. Όταν όλα τα κομμάτια της ομπρέλας έχουν στεγνώσει, τα τοποθετείς στην ειδική θήκη και αποθηκεύεις σε οριζόντια θέση, σε όσο το δυνατό πιο επίπεδη επιφάνεια, χωρίς να τοποθετήσεις πάνω της το οτιδήποτε.

 

 

Υπνόσακος

Για την καλύτερη καθαριότητα, πλύνε τον υπνόσακο στο πλυντήριο ρούχων, σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνάει τους βαθμούς που προτείνει ο κατασκευαστής, συνήθως όχι πάνω από 30ο C. Έλεγξε για τυχόν φθορές και αν διαπιστώσεις κάτι, μην επιχειρήσεις να το διορθώσεις μόνος, αλλά ζήτησε βοήθεια από ένα κατάστημα που ειδικεύεται σε τέτοια είδη. Όταν στεγνώσει, αποθηκεύεις τον υπνόσακο στη θήκη του και σε μέρος σκιερό, χωρίς υγρασία.

 

 

Σκηνή

Εφόσον χρησιμοποιείς σκηνή, θα πρέπει να έχεις πρώτα φροντίσει να υπάρχει χώρος όπου θα μπορείς να την καθαρίσεις όταν τελειώσουν οι διακοπές. Είναι ένα κομμάτι εξοπλισμού που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και απόλυτη σχολαστικότητα. Πολύ βασικό είναι να ελέγξεις αν υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα με την αδιαβροχοποίησή της και αν διαπιστώσεις ακόμα και το παραμικρό, να απευθυνθείς άμεσα είτε στο κατάστημα που την αγόρασες, είτε σε κάποιο εργαστήριο/ βιοτεχνία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους εργασίες. Απομάκρυνε τα υπολείμματα αλατιού και άμμου από τα μεταλλικά της μέρη και όπου είναι δυνατό, πέρασέ τα με ειδικό υλικό για την αποτροπή της εμφάνισης σκουριάς.

 

 

Πλαστικά Είδη

Οτιδήποτε πλαστικό πρέπει να πλυθεί με άφθονο νερό και σαπούνι πριν συσκευαστεί και φυλαχτεί σε σκιερό μέρος, έτοιμο για εξορμήσεις το επόμενο καλοκαίρι. Από σαμπρέλες, μέχρι μπρατσάκια, μάσκες, γυαλιά θαλάσσης, παιδικά παιχνίδια, ισοθερμικά ψυγεία και οτιδήποτε άλλο ανήκει στην κατηγορία αυτή. Το αλάτι «καίει» τα πλαστικά και εσύ ένα από αυτά που θέλεις να αποφύγεις είναι τα περιττά έξοδα. Οπότε και εδώ βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η φράση, «Προσέχουμε για να έχουμε».

 

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ VIBES ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !

Μπορείς να δεις ακόμη