Αισθητήρες εικόνας 64MP και 48MP ISOCELL για smartphone από την Samsung

 

 

Η Samsung παρουσίασε δύο νέους αισθητήρες εικόνας 0.8 μικρομέτρων (μm) pixel. Πρόκειται για τον 64-megapixel (Mp) Samsung ISOCELL Bright GW1 και τον 48Mp ISOCELL Bright GM2. Με αυτήν την προσθήκη, η Samsung επεκτείνει την σειρά αισθητήρων εικόνας 0.8μm, το μικρότερο διαθέσιμο μέγεθος pixel στην αγορά σήμερα, από τις υπάρχουσες 20Mp ως τις εξαιρετικά υψηλές 64Mp αναλύσεις.

Οι νέοι αισθητήρες εικόνας της κορεατικής εταιρείας, οι οποίοι αξιοποιούν την προηγμένη τεχνολογία Tetracell, υπόσχονται να αναβαθμίσουν τη φωτογραφική δυνατότητα των σύγχρονων smartphone, χωρίς να επιβαρύνουν τον κομψό σχεδιασμό τους.

Η τεχνολογία Tetracell συνδυάζει τέσσερα pixels σε ένα, για να εξασφαλίσει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ανεξαρτήτως συνθηκών φωτισμού. Παράλληλα, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο remosaic για να αποδώσει φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης.

Ο αισθητήρας εικόνας ISOCELL Bright GW1 64 MP εξασφαλίζει φωτεινές εικόνες 16Mp σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και λήψεις υψηλής ευκρίνειας 64Mp σε φωτεινότερες συνθήκες. Υποστηρίζει υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) σε πραγματικό χρόνο μέχρι 100-decibels (dB), παρέχοντας πλουσιότερες αποχρώσεις. Συγκριτικά, το δυναμικό εύρος ενός συμβατικού αισθητήρα εικόνας είναι γύρω στα 60dB, ενώ εκείνο του ανθρώπινου ματιού υπολογίζεται κατά προσέγγιση στα 120dB.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένος με Dual Conversion Gain (DCG) που μετατρέπει το εισερχόμενο φως σε ηλεκτρικό σήμα, σύμφωνα με τον περιβάλλοντα φωτισμό. Αυτό επιτρέπει στον αισθητήρα να βελτιστοποιήσει την πλήρη χωρητικότητά του (Full Well Capacity – FWC), αξιοποιώντας το συγκεντρωμένο φως πιο αποτελεσματικά, ειδικά σε συνθήκες δυνατού φωτισμού, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία υψηλής απόδοσης αυτόματης εστίασης Super PD (Super Phase Detection) εξασφαλίζει ευκρινέστερα αποτελέσματα. Επίσης, υποστηρίζεται η δυνατότητα καταγραφής Full HD στα 480 καρέ το δευτερόλεπτο (frames per second-fps) για εντυπωσιακά βίντεο σε αργή κίνηση.

Ο ISOCELL Bright GM2 είναι ένας αισθητήρας εικόνας 48Mp που υπόσχεται επίσης κορυφαία αποτελέσματα, τόσο σε σκηνικά με καλό φωτισμό, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, προσφέροντας λεπτομερείς εικόνες με φυσικά και ζωηρά χρώματα. Όπως και ο GW1, ο GM2 διαθέτει DCG για ενισχυμένη απόδοση και Super PD για γρήγορη αυτόματη εστίαση.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη