Αντλίες θερμότητας και εξοικονόμηση ενέργειας

by Aggeliki Tsoukana

Η αντλία θερμότητας ήρθε, για να δώσει τη λύση στα αυξημένα κόστη θέρμανσης. Δεν είναι μόνο ότι είναι αποτελεσματικές, μιας και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες θέρμανσης για όλο το σπίτι, είναι κυρίως ότι αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου, μειώνοντας έως και 75% το κόστος θέρμανσης. Μόλις εγκαταστήσεις την αντλία θερμότητας, μια διαδικασία πλέον εύκολη και γρήγορη, θα δεις άμεσα αλλαγή στη δαπάνη θέρμανσης. Επιπλέον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τουλάχιστον 20 χρόνια, όσο δηλαδή είναι και ο μίνιμουμ χρόνος ζωής μιας καινούργιας αντλίας. 

Με πολλαπλές δυνατότητες, το σύστημα της αντλίας θερμότητας βάζει τέλος στην άσκοπη σπατάλη ενέργειας ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό μέσο. Η εξοικονόμηση στην ενέργεια και τα χρήματα μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, καθώς η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τον ηλιακό θερμοσίφωνα, όσο και με το φωτοβολταϊκό σου σύστημα, για τεράστια μείωση του κόστους θέρμανσης. 

Την ευελιξία στη λειτουργία τους τη συναντάμε και στη διπλή τεχνολογία που διαθέτουν. Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται εξίσου και για θέρμανση και για δροσισμό και συνδιασμός με κλιματιστικό και την τέλεια ψύξη! Εξασφαλίζεις μειωμένα κόστη στους λογαριασμούς σου χειμώνα-καλοκαίρι. Η ενέργεια που δαπανά, για να αντλήσει τη θερμότητα κάθε φορά είναι πολύ μικρή, γεγονός που σου διώχνει το μόνιμο άγχος για το πόσο θα έρθει ο τελικός λογαριασμός, επειδή άνοιξες λίγο παραπάνω το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο.  

Μέγιστη οικονομία, ενεργειακή αναβάθμιση, ζέστη όλο τον χειμώνα και οικολογική λύση. Όλα αυτά τα βρίσκεις στην αντλία θερμότητας. Μην σε τρομάζει το αρχικό κόστος της επένδυσης, καθώς όχι μόνο θα το αποσβέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θα έχεις κάνει μια από τις κορυφαίες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας. Ειδικά, αν αναλογιστούμε την τιμή του πετρελαίου και του αερίου που κινείται συνεχώς ανοδικά, η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται, μπορεί να φτάσει έως και το 75%! Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και ζήτηση από το αγοραστικό κοινό. Εφόσον θέλεις, λοιπόν, να έχεις μια μόνιμη εξοικονόμηση στο σπίτι σου, τότε η αντλία θερμότητας σου δίνει αυτό που ψάχνεις. 

Μπορείς να δεις ακόμη