CES 2016: Galaxy TabPro S: το πρώτο Windows 10 tablet της Samsung

by K Admin

S_006_Perspective_Black1

Στο πλαίσιο του Samsung CES 2016 media event, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το Galaxy TabPro S, ένα νέο high-end tablet με  λειτουργικό Windows 10. Πρόκειται για το πρώτο tablet της Samsung που «φοράει» το νέο λειτουργικό της Microsoft, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του Φεβρουαρίου σε εκδόσεις Wi-Fi και LTE. To Galaxy TabPro S είναι εξοπλισμένο με οθόνη στις 12 ίντσες τεχνολογίας Super AMOLED ανάλυσης 2160 x 1440 pixels, επεξεργαστή dual-core Intel Core M στα 2.2 GHZ, 4GB μνήμης RAM, μπαταρία 5.200mAh, με την κορεατική εταιρεία να υπόσχεται διάρκεια ζωής κοντά στις 10 ώρες και φόρτιση μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

 

TabPro-S-5-640x427Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δύο κάμερες (πίσω και μπροστά) με ανάλυση στα 5MP, ενώ έρχεται με προαιρετικό αποσπώμενο πληκτρολόγιο, Bluetooth Pen και multi-port adapter. Όσον αφορά το λειτουργικό, το Galaxy TabPro S θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Windows 10, όπως είναι η εύχρηστη επιφάνεια εργασίας, το πρακτικό μενού οθόνης, ενώ προσφέρονται περισσότερες εικονικές επιφάνειες εργασίας έτσι ώστε να γίνεται εύκολα η εναλλαγή διαφόρων projects είτε με τη χρήση της οθόνης αφής, ή απλά με την προσθήκη συντόμευσης.

 

Το multi-tasking γίνεται επίσης πιο εύκολο στην λειτουργία tablet, αφού ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σύρει στο μισό της οθόνης ένα project και στη συνέχεια να επιλέξει ένα δεύτερο από αυτά που «τρέχουν» για να καλύψει το άλλο μισό, ενώ τα δύο παράθυρα δεν «κλειδώνουν» στην επιφάνεια εργασίας και προσαρμόζονται σε ιδανικό μέγεθος. Επίσης, το νέο λειτουργικό προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής μέχρι και τεσσάρων αντικειμένων στην οθόνη ή την ομαδοποίηση των projects ανά εργασία. Τέλος, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης του Samsung Galaxy TabPro S. Φαίνεται λοιπόν ότι η νέα πρόταση της Samsung, με premium χαρακτηριστικά, έρχεται για να ανταγωνιστεί στα ίσια το Surface Pro της Microsoft και το iPad Pro της Apple, τα οποία κυριαρχούν στην αγορά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη