CES 2016: Η Acer ανακοίνωσε το πρώτο Windows 10 smartphone της!

by K Admin

Η Acer αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της CES 2016 το πρώτο Windows smartphones της, το Liquid Jade Primo.

Acer-Liquid-Jade-Primo-1

 

Ο σχεδιασμός της συσκευής ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τη σειρά Android smartphones της Acer, Liquid Jade, ενώ διαθέτει ένα κεντρικό ηχείο στο πίσω και κάτω μέρος, το οποίο βρίσκεται σε συμμετρία σε σχέση με την στρογγυλή κάμερα (η οποία προεξέχει ελάχιστα). Το περίβλημα του Liquid Jade Primo έχει φινίρισμα βουρτσισμένου μετάλλου, ενώ το καμπυλωτό πίσω μέρος προσφέρει άνετο κράτημα στην παλάμη του χρήστη. Το νέο Windows 10 smartphone είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon 808, 3GB μνήμης RAM και 32GB εσωτερική μνήμη. Η οθόνη OLED 5,5 ιντσών έχει ανάλυση 1080p και προστασία Gorilla Glass. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsοft που ενσωμάτωσε θύρα USB Type-C στα Lumia 950 και Lumia 950 XL, η Acer «πριμοδότησε» το νέο Primo με αντίστοιχη θύρα. Συνδέοντας σε αυτή τη θύρα το Microsoft Display Dock είναι δυνατή η χρήση του χαρακτηριστικού Continuum, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να συνδέσει εξωτερικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη για χρήση του τηλεφώνου ως επιτραπέζιο υπολογιστή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια νέα σειρά μόνιτορ H7, η οποία προσφέρει είσοδο USB Type-C και δύο θύρες USB που μετατρέπουν την οθόνη σε Display Dock (άρα δε θα χρειαστεί επιπλέον εξοπλισμός για να χρησιμοποιηθεί το smartphone ως υπολογιστής) για σύνδεση τόσο του smartphone όσο και των απαραίτητων περιφερειακών (πληκτρολόγιο και ποντίκι).

 

Το νέο Liquid Jade Primo είναι επίσης εξοπλισμένο με πίσω κάμερα 21MP με dual LED flash, ενώ μπροστά διαθέτει κάμερα ευρείας γωνίας στα 8MP. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει 802.11ac Wi-Fi και 4G LTE για μεγαλύτερες ταχύτητες τόσο μέσω τοπικού ασύρματου δικτύου Wi-Fi, όσο και μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το πρώτο flagship windows 10 smartphone της Acer έχει σίγουρα καταφέρει να τραβήξει πάνω του το φως της δημοσιότητας και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη