CES 2018: Axon M, μια εναλλακτική πρόταση της ZTE στα αναδιπλούμενα smartphones

by K Admin

 

Ένα από τα smartphones που ξεχώρισαν στο δεύτερο μισό του 2017 ανήκει στην ZTE και δεν είναι άλλο από το Axon M το οποίο είδαμε στο χώρο της εταιρείας στη CES 2018. Το συγκεκριμένο μοντέλο της ZTE μπορεί να αναδιπλωθεί, κάτι που σε συνδυασμό με το λογισμικό, μπορεί να το μετατρέψει ακόμα και σε μικρό tablet με διαστάσεις όμως ενός κανονικού smartphone.

Για να το καταφέρει αυτό, το Axon M διαθέτει δύο οθόνες των 5.2 ιντσών με Full HD ανάλυση. Ο κάτοχος της συσκευής, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο οθόνες εμφανίζουν περιεχόμενο ανάλογα με την περίσταση. Έτσι εκτός από την χρήση τους ως μία ενιαία οθόνη, μπορούν, εναλλακτικά, να δείχνουν σαν “καθρέφτης” και οι δύο το ίδιο περιεχόμενο δηλαδή ή να απενεργοποιηθεί τελείως η δεύτερη. Κλειστό το Axon M έχει πάχος περίπου 12 χιλιοστά ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι πλαστική στο μεγαλύτερο μέρος της.

 

Στο εσωτερικό η ZTE επιλέγει περιέργως μια αρκετά παλιά λύση, αυτή του Snapdragon 821 της Qualcomm με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Στον τομέα της κάμερας υπάρχει μία και μόνο, αυτή των 20MP, κατασκευής Sony με διάφραγμα f/1.8. Όπως μας εξήγησαν στελέχη της ZTE, η παρουσία δεύτερης κάμερας θα ήταν περιττή από τη στιγμή που το Axon M αξιοποιεί τις δύο οθόνες και την δυνατότητα αναδίπλωσής τους ως μέσο για τον χειρισμό της εναλλαγής μεταξύ λήψεων selfie και κανονικών φωτογραφιών.

Ήδη το Axon M βρίσκεται στην αμερικανική αγορά ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη.

Μπορείς να δεις ακόμη