CES 2019: Η πρωτότυπη σουίτα μπάνιου Neorest NX της Toto

by K-Admin 1

 

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού. Κουζίνα, σαλόνι, γραφείο και υπνοδωμάτια έχουν αποδεχθεί πλέον την παρουσία smart ή connected συσκευών, όχι όμως και το μπάνιο που αντιστέκεται σθεναρά στην εξάπλωση της τεχνολογίας! Μέχρι τώρα τουλάχιστον…

Διότι με βάση τα όσα είδαμε στη CES 2019 από την Toto, αρχίζουμε να αναθεωρούμε πλήρως. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε τη νέα της… σουίτα μπάνιου Neorest NX που αποτελείται από τη μπανιέρα Flotation Tub with Zero Dimension και την «έξυπνη» τουαλέτα Neorest NX2, δύο αντικείμενα που έρχονται να μεταμορφώσουν το μπάνιο και τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε.

 

 

Η μπανιέρα της Toto αποτελεί την πρώτη zero-gravity στον κόσμο και είχε κάνει την εμφάνισή της στην περυσινή CES. Τότε βέβαια ήταν concept ενώ πλέον αποτελεί ολοκληρωμένο προϊόν. Διαθέτει μια σειρά από πίδακες στη βάση της οι οποίοι εκτοξεύουν νερό προς τα επάνω, δίνοντας έτσι την αίσθηση στον χρήστη ότι επιπλέει μέσα στο νερό –εξ ου και η μηδενική βαρύτητα. Συνοδεύεται από ειδικό μαξιλαράκι που ρίχνει νερό στον λαιμό για μεγαλύτερη χαλάρωση ενώ ρυθμίζεται βάσει του ύψους του χρήστη.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο στη Flotation Tub with Zero Dimension, είναι πάντως το design της. Λιτό αλλά καθ’ όλα προσεγμένο, με στρογγυλεμένες επιφάνειες και πάλλευκο χρώμα, δε δημιουργεί απλά ένα κορυφαίας αισθητικής αποτέλεσμα αλλά κάνει τη μπανιέρα να δείχνει μικρότερη απ’ ότι είναι –οι διαστάσεις της είναι κατά 50% μεγαλύτερες σε σχέση με μια τυπική μπανιέρα.

 

 

Όσο για την τουαλέτα Neorest NX2, κοιτώντας πέρα από το high tech design της, είναι αυτοκαθαριζόμενη με σύστημα καθαρισμού ακτινών UV στο καπάκι και τεχνολογία πλύσης Tornado Flush. Το κάθισμα ανοιγοκλείνει μέσω ειδικού αισθητήρα και είναι θερμαινόμενο, πλαισιώνεται από λειτουργία ζεστού αέρα ενώ διατίθενται φως νυκτός και αποσμητικό αέρα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη