CES 2022: Η Intel με τις τεχνολογίες της θα ταράξει την αγορά

by K-Admin 1

 

Επεξεργαστές  για φορητούς υπολογιστές Intel Alder Lake H-series

Κατά τη διάρκεια της CES 2022 η Intel ανακοίνωσε τη 12η γενιά Alder Lake που περιλαμβάνει τη καινοτόμα και υβριδική αρχιτεκτονική της εταιρείας με το πρώτο της τσιπ για φορητό υπολογιστή το οποίο χρησιμοποιεί τον Core i9-12900HK έναν από τους ταχύτερους επεξεργαστές για φορητές συσκευές.

Τα πρώτα δείγματα από τα τσιπ 12ης γενιάς Alder Lake της εταιρίας βγήκαν στην αγορά για επιτραπέζιους υπολογιστές το περασμένο φθινόπωρο και έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα. Τώρα, η Intel φέρνει την ίδια καρποφόρα προσέγγιση στον σχεδιασμό των τσιπ, με τους πυρήνες εξαιρετικής απόδοσης και αποδοτικότητας για φορητούς υπολογιστές. Η σειρά H 12 έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έως και 40% υψηλότερη απόδοση από την προηγούμενης γενιάς τσιπ. Η σειρά Intel H με έως και 14 πυρήνες και απόδοση 5 GHz σύμφωνα με την εταιρία ίσως να είναι η καλύτερη συνολικά σειρά στον κόσμο.

Σε μια ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστική αγορά, η Intel απαντά με τον Core i9-12900HK που προσφέρει έως και 28 τοις εκατό ταχύτερο gaming σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον Core i9-11980HK. Η εταιρία κάνει επίσης μεγάλα άλματα στις εργασίες παραγωγικότητας και στις βελτιώσεις απόδοσης μπαταρίας.

Όπως τα τσιπ επιτραπέζιου υπολογιστή Alder Lake τα νέα τσιπ φορητών υπολογιστών προσφέρουν δραματικά ενισχυμένο αριθμό πυρήνων, χωρισμένο μεταξύ του «πυρήνα απόδοσης» της Intel για εργασίες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και ενός αριθμού πυρήνων για λιγότερο απαιτητικές εργασίες. Η Intel κυκλοφορεί μια ποικιλία από τσιπ Alder Lake σε αυτήν την τελευταία παρτίδα, που εκτείνονται σε μοντέλα 14 πυρήνων i9 και i7 με έξι πυρήνες απόδοσης και οκτώ αποδοτικούς πυρήνες. Άλλα λιγότερο ισχυρά μοντέλα i7 και i5 μειώνουν σημαντικά αυτούς τους αριθμούς σε οκτώ συνολικά πυρήνες (τέσσερις για επιδόσεις, τέσσερις αποδοτικοί) στο βασικό μοντέλο i5.

Εκτός από τα κέρδη απόδοσης, τα νέα τσιπ 12ης γενιάς συνοδεύονται επίσης με μια ποικιλία άλλων βελτιώσεων, όπως το Wi-Fi 6E, Thunderbolt 4, PCIe 4.0 και υποστήριξη για τα πιο πρόσφατα πρότυπα μνήμης.

Επιπρόσθετες ανακοινώσεις αφορούσαν τους πρώτους φορητούς υπολογιστές Alder Lake της σειράς H πάγια κυκλοφορία στις αρχές του 2022, ενώ οι υπολογιστές με τα τσιπ της σειράς P και της σειράς U χαμηλότερης ισχύος θα ανακοινωθούν και θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι 20 νέα κομψά σχέδια φορητών υπολογιστών θα κυκλοφορήσουν μαζί με τους νέους επεξεργαστές κινητών της 12ης αυτής γενιάς από συνεργάτες της, τους συνήθεις υπόπτους όπως είναι η Dell, η HP, η Asus, η Lenovo και άλλοι. Συνολικά, η Intel φέτος αναμένει με βάση το προγραμματισμό της περισσότερα από 100 νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών που θα ταράξουν την αγορά.

 

 

Επεξεργαστές της σειράς Alder Lake KS 12ης γενιάς

Οι επεξεργαστές Alder Lake διατίθενται με έναν μοναδικό υβριδικό σχεδιασμό με δύο σχέδια πυρήνων από τους οποίους ο ένας είναι πυρήνας απόδοσης και ο άλλος αποτελεσματικός πυρήνας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Intel ανακοίνωσε ότι επεκτείνει περαιτέρω τη 12η γενιά με έναν νέο επεξεργαστή επιτραπέζιου υπολογιστή της σειράς KS με 5,5 GHz με απόδοση πολλαπλών πυρήνων. Αυτός ο επεξεργαστής ανεβάζει τις επιδόσεις στα ύψη, αφού έχει ένα εντυπωσιακό turbo μονοπύρηνο 5,5 gigahertz chipset. Ενώ με βελτιστοποιήσεις στους πυρήνες απόδοσης υπάρχει η δυνατότητα απόδοσης πάνω από πέντε gigahertz . Το αποτέλεσμα αυτής της καινοτομίας αλλαγής θα είναι η διευκόλυνση όλων των εμπειριών που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για τους ανθρώπους, από το παιχνίδι μέχρι τη δημιουργία, την επικοινωνία και τη συνεργασία.

 

 

Intel Evo 3rd Gen

Η Intel ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει και λεπτότερους, ελαφρύτερους φορητούς υπολογιστές. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές είναι ειδικά κατασκευασμένοι και σχεδιασμένοι με τα chipset της σειράς P που ονομάζεται 12th Gen Intel P-series. Η σειρά αυτή θα περιλαμβάνει έξι ολοκαίνουργιους επεξεργαστές που έχουν τη δυνατότητα έως και διπλάσιας απόδοσης από τα συστήματα της προηγουμένης 11ης γενιάς. Με αυτή τη σειρά η Intel προσπαθεί να επιδιώξει τον απολυτό συνδυασμό μεταξύ λεπτής και κομψής σχεδίασης με αυξημένη και σταθερή απόδοση.

 

Multi-screen Intel Evo

Ως μέρος της πλατφόρμας Evo, η Intel ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης μια νέα τεχνολογία που αποκτήθηκε μέσα από το Screenovate, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το τηλέφωνο, το ρολόι ακόμα και το tablet τους με τον φορητό υπολογιστή, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απάντησης με το πληκτρολόγιο και τη συσκευή του φορητού υπολογιστή. Το ρολόι προσφέρει επίσης τη δυνατότητα καταγραφής των δεδομένων υγείας του wearable κάθε χρήστη και στη συνέχεια να τα προβάλει στη μεγαλύτερη οθόνη του φορητού υπολογιστή για αποθήκευση και μελέτη μετέπειτα. Ο διαμοιρασμός και η παράλληλη προβολή σε πολλές οθόνες ενισχύει και διευκολύνει τον χρήστη με τις καθημερινές εργασίας. Με το Screenovate, η Intel επιτρέπει σε όλες τις συσκευές να συνεργάζονται απρόσκοπτα και να μοιράζονται το ίδιο πληκτρολόγιο.

Όσον αφορά στα tablet, το Screenovate επιτρέπει σε κάθε χρήστη να επεκτείνει και να αντικατοπτρίζει την οθόνη του μεταξύ του tablet και του φορητού υπολογιστή. Η Intel παρουσίασε επίσης πώς ο φορητός υπολογιστής μπορεί να αντικατοπτρίζει την οθόνη του και σε μια έξυπνη τηλεόραση, μια δυνατότητα που ανοίγει ακόμα περισσότερες δυνατότητες διεκπεραίωσης εργασιών και ψυχαγωγίας.

 

 

Intel Arc

Η Intel ακόμα, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία χρησιμοποίησης της Intel Arc GPU από τους κατασκευαστές συσκευών της εταιρίας. Έτσι έγινε παρουσίαση ενός λεπτού φορητού υπολογιστή του Alienware X17, με διακριτές GPU της Intel Arc. Οι δυνατότητές του περιλαμβάνουν κορυφαία απόδοση και απίστευτη gaming εμπειρία.

Η εταιρεία παρουσίασε ακόμα το Deep Link, μια τεχνολογία που προσφέρει καλύτερη απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταφέροντας έξυπνα την ισχύ μεταξύ της CPU και της GPU. Ως μέρος της επέκτασης Deep Link, η Intel παρουσίασε μια νέα τεχνολογία την  Hyper Encode, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία κωδικοποίησης σε μεγάλο βαθμό, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πύρινες. Η αύξηση απόδοσης είναι 1.4 φορές ταχύτερη από μια απλή GPU όπως ανέφερε η εταιρία.

 

 

Autonomous driving

Η Intel ανακοίνωσε ότι το τμήμα οδήγησής της δημιούργησε τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε 188 νέα μοντέλα αυτονόμων αυτοκινήτων. Περιλαμβάνει κάμερα οκτώ megapixel με οπτικό πεδίο 120 μοιρών στη BMW, κάμερες επιτήρησης και τσιπ IQ. Η Intel αφιέρωσε αρκετό χρόνο κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας για να αναφέρει τα προοδευτικά βήματά της στον ολοένα και μεγαλύτερο χώρο της αυτόνομης οδήγησης. Επίσης αναφέρθηκε στην A.I. καινοτομία στον χώρο αυτό αφήνοντας πολλές υποσχέσεις, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες –ακόμα- στο κοινό.

Μπορείς να δεις ακόμη