Chrome browser για Android μπορεί να εκφωνεί το περιεχόμενο ιστοσελίδων

by Manos Kavvalos

Η Google συνεχίζει να εμπλουτίζει τον κατάλογο με τις επιλογές προσβασιμότητας που προσφέρει στους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Android. Ο κολοσσός της πληροφορικής πρόσθεσε την επιλογή “Listen to this page” που προσφέρει στον Android Chrome browser να εκφωνήσει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Η λειτουργία συνοδεύεται από επιλογές αναπαραγωγής, όπως αυτές που υπάρχουν σε podcast players, επιτρέποντας την παύση της ανάγνωσης, την επιτάχυνση του ρυθμού ή την επιβράδυνσή του, την μεταφορά προς τα εμπρός, αλλά και πίσω, κατά 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Ακόμα, είναι δυνατή η αλλαγή της φωνής που χρησιμοποιείται, αλλά και της γλώσσας. Για να διαπιστώσετε αν η λειτουργία είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας, απλά ανοίξτε μια σελίδα με αρκετό κείμενο, πατήστε το μενού με τις τρεις τελείες και η επιλογή “Listen to this page” θα πρέπει να εμφανιστεί κάτω από το Translate.

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να ζητήσεις και από τον Google Assistant να διαβάσει ιστοσελίδες όπως είπαμε παραπάνω ή να τις μεταφράσει ταυτόχρονα σε άλλες γλώσσες. Όμως αυτή η διαδικασία σε μεταφέρει από το Chrome στο Google app, τη στιγμή που η νέα επιλογή σου επιτρέπει να παραμείνεις στον web browser.

Τέλος, η Google έχει δοκιμάσει τη λειτουργία αυτή στην εφαρμογή του Chrome για υπολογιστές desktop και σε Android απαιτείται να έχεις κατεβάσει την έκδοση 125 του Chrome app.

Μπορείς να δεις ακόμη