Διευκολύνεται η μετάβαση από το Google Photos στο iCloud

by Zikou Stella

Η Apple και η Google προσφέρουν μια νέα, σχεδόν «ανώδυνη» μέθοδο για τη μεταφορά αρχείων από το Google Photos στο iCloud. Η Google πρόσθεσε υποστήριξη για το iCloud στο εργαλείο της για τη μεταφορά δεδομένων, καθιστώντας δυνατή τη μετακίνηση της βιβλιοθήκης των φωτογραφιών σου απευθείας στην υπηρεσία της Apple, δίχως να απαιτείται download. Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια των μεγάλων εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας να προωθήσουν τη φορητότητα και συμπληρώνει την υπηρεσία iCloud-to-Google-Photos που η Apple λανσάρισε το 2021.

Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα απλή, οι φωτογραφίες και τα videos στέλνονται απευθείας στο iCloud, για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει η οποιαδήποτε ανάγκη για download. Μπορείς να μεταφέρει με τη μία όλη σου τη βιβλιοθήκη ή να καθορίσεις συγκεκριμένες συλλογές. Στη σελίδα υποστήριξής της, η Google έχει έναν κατάλογο με τους υποστηριζόμενους τύπους αρχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το .webp format. Με το που ξεκινάει η διαδικασία μεταφοράς στέλνεται το αντίγραφο ενός αρχείου στον λογαριασμό του χρήστη στο iCloud, με τα αρχικά να παραμένουν στο Google Photos, εκτός αν επιλεγεί η «χειρωνακτική» διαγραφή τους.

Η νέα αυτή ευκολία είναι βέβαιο ότι θα σε διευκολύνει αφάνταστα, ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να κάνεις το βήμα από λειτουργικό Android στο iOS.

Μπορείς να δεις ακόμη