Εκμεταλλεύσου τις έξυπνες λειτουργίες του κλιματιστικού σου και κάνε οικονομία

by Aggeliki Tsoukana

Η τεχνολογική εξέλιξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο των κλιματιστικών είναι αξιοθαύμαστη. Τα σύγχρονα κλιματιστικά ενσωματώνουν καινοτομίες που υπόσχονται πιο εύκολη χρήση, άνετη ατμόσφαιρα και οικονομικότερη λειτουργία.

Ας δούμε μερικές από τις έξυπνες λειτουργίες που προσφέρουν τα εξελιγμένα κλιματιστικά με σκοπό τη δραστική μείωση της κατανάλωσης.

 

 

Ασύρματος χειρισμός μέσω Wi-Fi

Τα νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες απομακρυσμένου χειρισμού, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το κλιματιστικό του μέσα από το τάμπλετ ή το κινητό του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το ανοίγει μόνο όταν κρίνει απαραίτητο, για παράδειγμα λίγο πριν φτάσει στον χώρο αυτό, ώστε να έχει την ενδεδειγμένη θερμοκρασία χωρίς σπατάλες ενέργειας.

 

Έξυπνοι αισθητήρες

Μέσω του ενσωματωμένου στο τηλεχειριστήριο αισθητήρα θερμοκρασίας, ανιχνεύουν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του δωματίου με ακρίβεια, ώστε να προσφέρουν την ιδανική ατμόσφαιρα με οικονομικό τρόπο. Έτσι, σε όποιο σημείο του δωματίου και αν βρίσκεσαι, απολαμβάνεις την επιθυμητή θερμοκρασία, είτε επιθυμείς δροσιά είτε ζέστη.

 

 

Νυχτερινή λειτουργία

Με τις νέες σειρές κλιματιστικών δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτή τη συσκευή σου όλο το βράδυ. Ενεργοποίησε τη λειτουργία sleep πριν κοιμηθείς και το κλιματιστικό σου θα βελτιώσει τις συνθήκες περιβάλλοντος και θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία ώστε να έχεις έναν άνετο ύπνο εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

 

Προσωπικές ρυθμίσεις

Ρύθμισε το κλιματιστικό σου με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Επίλεξε θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα και τρόπο λειτουργίας των περσίδων και αποθήκευσε αυτές τις επιλογές, δημιουργώντας τη δική σου ρύθμιση λειτουργίας που θα ενεργοποιείς με το πάτημα ενός πλήκτρου. Έτσι θα έχεις άμεσα τις ιδανικές συνθήκες χωρίς να ψάχνεις κάθε φορά τι κουμπί θα πατήσεις. Προσωποποίησε το κλιματιστικό σου και δημιούργησε την ιδανική ατμόσφαιρα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομία στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Λειτουργία αφύγρανσης

Η αυξημένη υγρασία σε έναν εσωτερικό χώρο αποτελεί σημαντικό πρόβλημα αφού δυσκολεύει τη διαβίωσή μας και επιβαρύνει την υγεία μας.  Επιλέγοντας ένα σύγχρονο κλιματιστικό θα έχεις ταυτόχρονα και τη λειτουργία της αφύγρανσης χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις χωριστή συσκευή. Η συγκεκριμένη λειτουργία αφαιρεί τους αιωρούμενους υδρατμούς από τον εσωτερικό αέρα και τον κάνει πιο φρέσκο.

 

 

Λειτουργία Ιονιστή

Με ένα εξελιγμένο κλιματιστικό μπορείς να επωφεληθείς και από τη λειτουργία του ιονιστή. Παράλληλα με τη λειτουργία ψύξης, ο ιονιστής σου εξασφαλίζει την αίσθηση ευεξίας και αναζωογονητικής ενέργειας και εξαλείφει από την ατμόσφαιρα μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, σκόνη, οσμές και ιούς. Έχεις λοιπόν διπλό όφελος, ιδανική θερμοκρασία και βελτίωση της ποιότητας του αέρα με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Νέα λειτουργία avoid me

Μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, είναι οι αισθητήρες που ελέγχουν αν στον χώρο υπάρχουν άνθρωποι και ρυθμίζουν τη λειτουργία του κλιματιστικού έτσι ώστε να μη στέλνει το ρεύμα αέρα πάνω στον χρήστη. Έτσι αυξάνεται η άνεση του χρήστη, μειώνεται η επιθυμία του να αυξομειώνει συνεχώς τη θερμοκρασία του κλιματιστικού και κατά συνέπεια μειώνει τον συντελεστή απόδοσης του συστήματος.

 

 

Ανιχνευτής κίνησης

Αν ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία το κλιματιστικό θα δουλεύει μόνο όταν ανιχνεύει κίνηση στον χώρο, για μέγιστη οικονομία ρεύματος. Έτσι δεν θα φοβάσαι μήπως το ξεχάσεις ανοιχτό και σπαταλάς ρεύμα χωρίς λόγο.

 

Εφαρμογές μέτρησης κατανάλωσης

Στην εξοικονόμηση ενέργειας βοηθάνε και εφαρμογές που καταγράφουν την ενέργεια που έχει καταναλωθεί από το κλιματιστικό. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζεις πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό σου σε διάφορες συνθήκες και θα προσαρμόσεις τη λειτουργία του ανάλογα.

Με την είσοδο νέων τεχνολογιών στα κλιματιστικά, μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Τα κλιματιστικά νέας τεχνολογίας συνδυάζουν πρωτοποριακές λειτουργίες με υψηλή ενεργειακή κλάση και εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες το κατάλληλο κλιματιστικό για σένα εδώ.

Μπορείς να δεις ακόμη