Εξασφάλισε χρόνο και δώσε διάρκεια ζωής στα ρούχα σου με Smart πλυντήρια

by Zikou Stella

Είναι γεγονός ότι η τάση στο πλύσιμο των ρούχων τα τελευταία χρόνια, επιτάσσει smart λύσεις για την κάλυψη όλων των αναγκών ενός νοικοκυριού.

Κι επειδή η σύγχρονη εποχή απαιτεί παράλληλα εξοικονόμηση χρόνου, κόπου και φυσικά χρημάτων, οι επιλογές που έχεις είναι πολλές, έτσι ώστε να διατηρείς τα ρούχα σου σαν καινούργια ακόμη και μετά από πολλά πλυσίματα.

Για τον λόγο αυτό, έχεις πλέον στη διάθεσή σου έξυπνα πλυντήρια, με συνδεσιμότητα, που σου επιτρέπουν να τα διαχειρίζεσαι ακόμα και απομακρυσμένα.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα έξυπνα πλυντήρια ρούχων, είναι συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο οικιακό σου δίκτυο Wi-Fi με τον ίδιο τρόπο που συνδέονται άλλες συσκευές, όπως tablet και smartphone. Στη συνέχεια, μπορείς να ρυθμίσεις το πλυντήριό σου από απόσταση, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο τηλέφωνο ή το tablet ή ακόμη και μέσω της Alexa και του Google Assistant.

Ας δούμε μαζί κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν οι συγκεκριμένες συσκευές, που σου εξοικονομούν χρήματα, δίνοντας παράταση ζωή στα ρούχα σου, αλλά και καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, χάρη στη δυνατότητα “έξυπνου” χειρισμού τους.

 

Αυτόματη επιλογή προγράμματος: Αφού βάλεις ορισμένες χρήσιμες, αλλά απλές λεπτομέρειες, ακόμη και μέσω εφαρμογής, το πλυντήριο μπορεί να καθορίσει το καταλληλότερο πρόγραμμα για τα ρούχα σου. Έτσι εξασφαλίζει ότι τα ενδύματα θα πλυθούν με τη σωστή θερμοκρασία και τις σωστές στροφές, ώστε να παραμείνουν ακέραια.

Χωρητικότητα: Τα περισσότερα μοντέλα νέας γενιάς πλυντηρίων καθορίζουν το φορτίο των ρούχων που μπορούν να πλύνουν αποτελεσματικά και χρησιμοποιούν τη σωστή ποσότητα νερού και ενέργειας.

Αυτόματη δοσολογία: Ορισμένες συσκευές θα ζυγίσουν το φορτίο των ρούχων και θα προσαρμόσουν ανάλογα την ποσότητα του απορρυπαντικού που χρειάζεται προκειμένου να πλυθούν τα ρούχα σωστά.

Αντιμετώπιση προβλημάτων: Τα πλυντήρια μπορούν να εντοπίσουν ζητήματα που ανακύπτουν ή να προτείνουν συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν και να σε ειδοποιήσουν σχετικά, μέσω εφαρμογής. Έτσι οι συσκευές θα έχουν σαφώς μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο.

Επιπλέον προγράμματα: Οι περισσότερες συσκευές προσφέρουν επιπλέον προγράμματα, όπως πλύσεις με ατμό και έναν κύκλο καθαρισμού του τυμπάνου.

Λειτουργία μνήμης: Μερικές συσκευές “θυμούνται” τα προγράμματα που χρησιμοποιείς περισσότερο και τα προτείνουν όταν ρυθμίζεις το πλύσιμο.

 

 

Και αφού κάναμε μια σύντομη αναφορά στις δυνατότητες που σου προσφέρει ένα “smart”, νέας γενιάς πλυντήριο ρούχων, ήρθε η ώρα να σου παραθέσουμε κάποια παραδείγματα για να διαπιστώσεις πόσο “σωτήρια” μπορεί να είναι για εσένα και τα ρούχα σου η επένδυση σε μια τέτοια συσκευή.

Ένα πλυντήριο ρούχων που θα σου λύσει τα χέρια είναι το Siemens WG56B2AIDN, αφού κάνει την περισσότερη δουλειά αντί για σένα. Δεν χρειάζεται να “πονοκεφαλιάζεις” για τις ποσότητες απορρυπαντικών, καθώς με την τεχνολογία iDOS υπολογίζει αυτόματα την απαραίτητη δοσολογία. Εσύ απλώς γεμίζεις μία φορά τα αντίστοιχα δοχεία με υγρό απορρυπαντικό και μαλακτικό. Επιπλέον με το πρόγραμμα smartFinish που διαθέτει, μειώνει σημαντικά τις τσακίσεις, μέσα σε μόνο 20 λεπτά. Το πλυντήριο είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα ευφυών αισθητήρων που εκτός από το είδος των υφασμάτων, αναγνωρίζει με ακρίβεια και το βάρος τους. Έτσι μπορεί και καθορίζει τον απαιτούμενο όγκο νερού, αυτόματα.

Μία πρωτοποριακή λύση για την προστασία του ρούχου είναι η… δύναμη του ατμού. Ο ατμός έχει πολλαπλά οφέλη για κάθε τύπο ρούχου, καθώς είναι πιο «φιλικός» προς τα υφάσματα συγκριτικά με το συμβατικό πλύσιμο. Τα πιο σύγχρονα πλυντήρια διαθέτουν την επιλογή για αποστείρωση, φρεσκάρισμα ή ακόμα και λείανση με τη συνδρομή του ατμού. Λαμπρό παράδειγμα το Pitsos WUP140BG9 που με το πρόγραμμα “Φρεσκάρισμα με ατμό” μειώνει το τσαλάκωμα των ρούχων κατά 50%. Αφαιρεί τους 4 βασικούς λεκέδες, εξασφαλίζοντας άψογα καθαρά ρούχα. Παράλληλα, οι αισθητήρες HydroActive Plus μετρούν με ακρίβεια το βάρος των ρούχων, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια.

Ένα άλλο πλυντήριο που συστήνουμε σε όσους θέλουν πραγματικά να δώσουν διάρκεια ζωής στα ρούχα τους, στο πέρασμα των χρόνων, είναι το Haier HW120-B14979EUGS. Διαθέτει τύμπανο pillow drum για προστασία των ευαίσθητων υφασμάτων, για να σου επιτρέπει να πλένεις μεγαλύτερα φορτία ρούχων στην άνεση του σπιτιού σου. Η τεχνολογία Direct Motion, με την μεγάλη ακρίβεια ελέγχου θέσης του τυμπάνου που προσφέρει, μπορεί να προσομοιάσει μέχρι και το πλύσιμο στο χέρι και είναι διεθνώς πατενταρισμένη. Με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ο κινητήρας Direct Motion, κινεί με διαφορετικό τρόπο τον κάδο για να προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα ανάλογα με τα υφάσματα που χρησιμοποιείς και το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Όταν μιλάμε για σωστή φροντίδα των ρούχων, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το LG F4R9513TPWC, ένα πλυντήριο που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για άψογα αποτελέσματα σε κάθε πλύσιμο. Παρέχει έξυπνη φροντίδα για 18% μεγαλύτερη προστασία ρούχου. Βασισμένο σε έναν μεγάλο όγκο δεδομένων συσσωρευμένης εμπειρίας πλύσεων, το AI DD του πλυντηρίου πραγματοποιεί τη βέλτιστη κίνηση πλύσης για την καλύτερη φροντίδα των ρούχων σου. Το AI DD ανιχνεύει το βάρος, αλλά και την απαλότητα του υφάσματος, και επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις.

 

 

Οι δυνατότητες που σου προσφέρουν οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες που είναι ενσωματωμένες στα πλυντήρια ρούχων είναι απεριόριστες. Όμως μην ξεχνάς ότι κι εσύ πρέπει να τα φροντίζεις, μέσα από μια σειρά ενεργειών που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να τα διατηρείς σε άριστη κατάσταση.

Μεταξύ άλλων θα πρέπει να γνωρίζεις ποια ρούχα δεν θέλουν κρέμασμα, όπως για παράδειγμα τα τζιν και τα πουλόβερ, καθώς χάνουν την ελαστικότητά τους. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζεις βασικές αρχές του πλυσίματος, όπως π.χ. ότι τα λευκά πλένονται με λευκά και τα σκούρα, με σκούρα. Το ανακάτεμα των ρούχων στο πλυντήριο μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες, αφαιρώντας το χρώμα ή τη λαμπρότητά τους. Επιπλέον, επένδυσε σε καλές κρεμάστρες, από ξύλο ή πλαστικό, θα πρέπει να είναι στιβαρές και ανθεκτικές, να μη σπάνε ή λυγίζουν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην διατηρούνται σωστά τα ρούχα στην ντουλάπα. Τέλος, έχε κατά νου ότι οι πλαστικές σακούλες τις οποίες παίρνεις από το καθαριστήριο δεν είναι καλοί “σύμμαχοι” για τα ενδύματά σου. Μπορεί να αναπτύξουν αρκετή υγρασία την οποία και διατηρούν, με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το χρώμα ή και την υφή των ρούχων σου.

Εάν ψάχνεις τον ιδανικό “σύμμαχο” και μια συσκευή που θα φροντίσει να παραμείνουν τα ρούχα σου σαν καινούργια για πολλά χρόνια, τότε είναι καλό να επιλέξεις ένα smart πλυντήριο, με ενσωματωμένες τεχνολογίες όπως η ΑΙ και οι αισθητήρες ακριβείας. Επισκέψου ένα κοντινό κατάστημα του Κωτσόβολου και οι ειδικοί θα σου δώσουν όλες τις πληροφορίες που αναζητάς για το κατάλληλο πλυντήριο ρούχων για σένα. Μπορείς ακόμη να περιηγηθείς στο kotsovolos.gr και να βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

 

Smart λύσεις, για μια smart ζωή!

Μπορείς να δεις ακόμη