Εύκολος και γρήγορος καθαρισμός δαπέδων και χαλιών με αυτές στις σκούπες!

by Aggeliki Tsoukana

Ανεξάρτητα από το αν είσαι λάτρης της καθαριότητας ή όχι, το σκούπισμα και το σφουγγάρισα είναι από τις πιο απαραίτητες δουλειές για την ολοκληρωμένη καθαριότητα του σπιτιού. Όμως, οι γρήγοροι κι απαιτητικοί ρυθμοί ζωής δεν σου επιτρέπουν να αφιερώνεις πολύ χρόνο σε αυτές τις εργασίες. Με την κούραση που σου προκαλούν οι υποχρεώσεις, το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι να γυρίσεις σπίτι να κάνεις δουλειές.

Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή που πρέπει να καθαρίσεις τα δάπεδα και τα χαλιά στο σπίτι χρειάζεσαι κάτι γρήγορο, ξεκούραστο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό. Δες, παρακάτω, τι μπορούν να σου προσφέρουν οι πιο σύγχρονες λύσεις για την περιποίηση δαπέδων και χαλιών.

 

 

Λιγότερη κούραση και περισσότερος χρόνος για σένα με μία ηλεκτρική σκούπα

Μία ηλεκτρική σκούπα είναι ο απόλυτος σύμμαχος για να διατηρείς τα χαλιά σου καθαρά. Με μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα, όπως η Bosch BGLS4POW2, τα χαλιά και οι μοκέτες αντέχουν το σκούπισμα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα χωρίς να φθείρονται.

Η ηλεκτρική σκούπα απορροφά τη σκόνη που έπεσε στο πάτωμα καθώς κι αυτή που βρίσκεται πάνω στο πέλος του χαλιού. Ένα σκούπισμα την εβδομάδα απομακρύνει τις σκόνες που μένουν από την καθημερινή χρήση του χαλιού. Ιδανική είναι η χρήση ηλεκτρικής σκούπας με κυλινδρική βούρτσα η οποία προσφέρει βαθύ καθαρισμό στα χαλιά και τις μοκέτες.

Η συχνότητα του σκουπίσματος εξαρτάται από τη χρήση του χαλιού όσο και από την πυκνότητά του. Όσο πυκνότερο είναι το χαλί, τόσο λιγότερο σκούπισμα χρειάζεται.

 

 

Ελευθερία και άνεση με μία σκούπα Stick

Οι σκούπες stick προσφέρουν ευελιξία και ταχύτητα στο καθάρισμα του πατώματος και των χαλιών. Ξεχωρίζουν κυρίως επειδή καταργούν το σκύψιμο, χάρη στην πολύ μεγάλη κλίση που μπορεί να πάρει το «κοντάρι» τους. Επίσης, ελίσσονται με άνεση ανάμεσα στα έπιπλα, αποθηκεύονται εύκολα ακόμη και πίσω από μια πόρτα. Βέβαια, για να προσφέρει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, ένα μοντέλο stick διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις σκούπες με καλώδιο. Έτσι, για παράδειγμα, «έρχεται» με κάδο μικρότερης χωρητικότητας και, βέβαια, με μπαταρία. Επομένως, χρειάζεται και ιδιαίτερη φροντίδα για να μπορεί να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του για πολλά χρόνια.

 

 

Σκούπισμα και σφουγγάρισμα στον αυτόματο με μία σκούπα ρομπότ

Οι ρομποτικές σκούπες έχουν τη δυνατότητα να κινούνται αυτόνομα, να εκτελέσουν μία εργασία, να επιστρέψουν στη βάση τους, μα κυρίως μπορούν να επαναπρογραμματιστούν και να λειτουργήσουν και σε διαφορετικά περιβάλλοντα με διαφορετικό τρόπο χωρίς να είναι συνεχώς υπό τον έλεγχο σου.

Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με mobile apps για smartphone και tablet, μπορείς να διαχειρίζεσαι ακόμη και απομακρυσμένα για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα καθαρό. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

Πέρα από τη σκόνη, πολλά μοντέλα, όπως ο καθαριστής δαπέδου i-Robot Roomba Combo R1138, υποστηρίζουν δυνατότητα και για σφουγγάρισμα. Με άλλα λόγια, βγαίνεις τετραπλά κερδισμένος, αφού γλυτώνεις μια ακόμα κουραστική και χρονοβόρα δουλειά (σφουγγάρισμα), εξοικονομείς χρόνο αλλά και χρήματα. Δεν θα αγοράζεις τόσο συχνά ανταλλακτικά σφουγγαρίστρας και απορρυπαντικά, ενώ μειώνεις την κατανάλωση νερού και ρεύματος. Επιπρόσθετα, μειώνεις κατακόρυφα την επαφή με χημικά και απορρυπαντικά.

 

Καθαριότητα σε βάθος με καθαριστές χαλιών

Όταν χρειάζεται να φρεσκάρεις τα χαλιά σου, να αφαιρέσεις πατημασιές από τις μοκέτες σου ή να τις καθαρίσεις σε βάθος είναι απαραίτητος ένας καθαριστής χαλιών. Τα μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σκούπα ξηρής και υγρής αναρρόφησης είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό υπάρχει στην αφαίρεση λεπτόκοκκων ή υγρών ρύπων. Επιπρόσθετα, όλοι οι καθαριστές χαλιών διαθέτουν ειδικά εξαρτήματα για να προσφέρουν αποτελεσματικό καθάρισμα για κάθε είδους τάπητα, ταπετσαρίες, ακόμα και έπιπλα.

Παράλληλα, οι πλυντικές σκούπες γίνονται ακόμα ένας σύμμαχος καθαριότητας και υγιεινής. Είναι ιδανικές για όσους έχουν οποιαδήποτε αλλεργία ή έχουν κατοικίδια, αφού αφαιρούν κάθε είδους λεκέ ή δυσάρεστη μυρωδιά, εισχωρώντας βαθιά στις ίνες των υφασμάτων. Σκούπισε και σφουγγάρισε όλα τα σκληρά δάπεδα του σπιτιού σου με ένα μόνο πέρασμα, εξασφαλίζοντας καθαριότητα και απόλυτη υγιεινή σε χρόνο ρεκόρ και με μεγάλη οικονομία σε νερό.

 

Καλύτερη ζωή για σένα και τους αγαπημένους σου!

Οι σύγχρονες συσκευές σου προσφέρουν τόσες επιλογές που έχουν κάνει πολύ πιο ξεκούραστη και αποτελεσματική την καθαριότητα του χώρου σου. Εμπιστεύσου τις σύγχρονες λύσεις σε ηλεκτρικές σκούπες και καθαριστές και απόλαυσε περισσότερες «μικρές» χαρές στη ζωή σου.

Ξεμπέρδεψε μια ώρα αρχύτερα με το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα, για να απολαύσεις μια βόλτα με τα παιδιά, ή να χαλαρώσεις στον καναπέ σου απολαμβάνοντας μια τηλεοπτική σειρά στη smart TV σου. Μικρές χαρές, πλην όμως ανεκτίμητες!

Μπορείς να δεις ακόμη