Γιατί να επιλέξεις τις αντλίες θερμότητας σαν είδος θέρμανσης;

by Aggeliki Tsoukana

Μα γιατί είναι το πιο ενεργειακά αυτόνομο και αποδοτικό σύστημα, με το οποίο η θερμότητα μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου και στο ζεστό νερό χρήσης εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι… ταυτόσημη με τις αντλίες θερμότητας. Έξυπνη χρήση ενέργειας, μόνιμη ζέστη όλο τον χειμώνα, κλιματικός έλεγχος, περιβαλλοντική φιλικότητα αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης, είναι μόνο μερικά από αυτά που σου εξασφαλίζει η εγκατάσταση και χρήση μιας αντλίας θερμότητας στο σπίτι σου.

Έτσι, καλύπτει αποδοτικά και πολύ οικονομικά τις ανάγκες για θέρμανση, σε αντίθεση με άλλους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης που έχουν πολύ υψηλά κόστη λειτουργίας. Ειδικά, αν αναλογιστούμε την τιμή του πετρελαίου και του αερίου που κινείται συνεχώς ανοδικά, η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται, μπορεί να φτάσει έως και το 75%!

Είναι, επίσης, το μοναδικό σύστημα θέρμανσης που σου παρέχει συνέχεια ζέστη όλον τον χειμώνα. Με την αντλία θερμότητας πετυχαίνεις τη βασική ανάγκη της αυτόνομης θέρμανσης. Τέρμα πια στο άγχος για το πόση ώρα θα ανοίξεις τον λέβητα πετρελαίου για να ζεστάνει το σπίτι σου για λίγες μόνο ώρες. Ειδικά αν ζεις σε πολυκατοικία που η θέρμανση ανοίγει συγκεκριμένες ώρες και πολλές φορές είτε το σπίτι σου δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ή η κεντρική θέρμανση ανοίγει σε φάσεις που μπορεί να μην είσαι καν εκεί. Λύνεις, επιτέλους, το χρόνιο πρόβλημα της μη αποδοτικής κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο και της έλλειψης αυτονομίας.

Με την αντλία θερμότητας παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και είσαι απόλυτα αυτόνομος! Όλα τα σημεία του σπιτιού ζεσταίνονται ομοιόμορφα και διασφαλίζεις ένα σύστημα αυτόνομης θέρμανσης, το οποίο αποδίδει 100%. Έχεις μόνιμα ένα ζεστό σπίτι με σταθερή θερμοκρασία χωρίς να εξαρτάσαι από κανέναν.

Ειδικά αν έχεις παιδιά, είσαι ανακουφισμένος και ήρεμος ότι τους εξασφαλίζεις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν εκείνα κάποια συσκευή. Έτσι, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα μπορείς να απολαμβάνεις τις ιδανικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια όλης της χειμερινής περιόδου.

Αντλία και θερμική άνεση πάνε μαζί!

Φυσικά, η μείωση των εκπομπών αερίου είναι ένα ακόμα όφελος που προκύπτει από τη βασική λειτουργία των αντλιών θερμότητας. Οι μηδενικοί ρύποι, η καθαρή ατμόσφαιρα και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, έρχονται να προστεθούν στην εξίσωση!

Τέλος, το κόστος αγοράς της αντλίας θα το αποσβέσεις πολύ πιο σύντομα από όσο φαντάζεσαι, καθώς θα πληρώνεις πλέον πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνες αν είχες πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και θα έχεις συνέχεια ζεστό σπίτι.

Όλοι οι δρόμοι… οδηγούν στην αντλία θερμότητας!

Μπορείς να δεις ακόμη