Η Adobe δεν θα χρησιμοποιήσει τη δουλειά των χρηστών για την εκπαίδευση μοντέλων AI

by Manos Kavvalos

Το τελευταίο διάστημα η Adobe δέχτηκε έντονες επικρίσεις για τις αλλαγές που έκανε στους όρους χρήσης των υπηρεσιών της και με τη δημοσίευση μιας ανανεωμένης έκδοσής τους προσπαθεί να κατευνάσει το κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει δεδομένα των χρηστών, όπου και αν αυτά είναι αποθηκευμένα- τοπικά ή στο cloud- προκειμένου να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της. Το εν λόγω τμήμα που καθορίζει το επίπεδο πρόσβασης της Adobe σε δεδομένα των χρηστών περιλαμβάνει αρκετές ειδικές κατηγορίες, όπως μία που σχετίζεται με το δημιουργικό AI. Οι ανανεωμένοι όροι που δημοσίευσε η εταιρεία αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η Adobe “δεν θα χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο που βρίσκεται αποθηκευμένο Τοπικά ή στο Cloud για να εκπαιδεύσει δημιουργικό AI.” Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Το περιεχόμενο που θα υποβληθεί στο Adobe Stock marketplace, θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση του Adobe Firefly.

Αυτές οι τροποποιήσεις στους όρους χρήσης των υπηρεσιών δεν αλλάζουν κάτι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο chief strategy officer της Adobe, Scott Belsky, μιας και όπως λέει ο ίδιος, η θέση της εταιρείας επί του ζητήματος αυτού ήταν ξεκάθαρη από την αρχή.

“Είχαμε πει συγκεκριμένα πως δεν θα εκπαιδεύσουμε το δημιουργικό AI με δικό σας περιεχόμενο. Ήταν πάντοτε μια πολιτική που ακολουθούσαμε ως εταιρεία. Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι, όμως δεν το είχαμε πει συγκεκριμένα”.

 

Μπορείς να δεις ακόμη