Η Adobe παρουσίασε τα νέα της εργαλεία για δημιουργικό AI

by Zikou Stella

Το αποκαλούμενο ως δημιουργικό AI ανοίγει τις πύλες προς έναν συναρπαστικό κόσμο και ο ένας μετά τον άλλον, οι κολοσσοί της πληροφορικής παρουσιάζουν τις δικές τους σουίτες εργαλείων για να προσελκύσουν κοινό. Επαγγελματίες ή ερασιτέχνες. Σειρά πήρε η Adobe, που πρόσφερε πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία AI που θα λανσάρει το επόμενο διάστημα και μεταξύ αυτών βρίσκεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός video clip από στατικές εικόνες. Η λειτουργία αυτή βασίζεται στο μοντέλο Firefly που παρουσίασε η Adobe πριν από μερικούς μήνες, στο οποίο θα βασιστούν οι δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο και ήχου μέσω AI σε όλη την οικογένεια εφαρμογών Creative Cloud της εταιρείας.

Στο σχετικό teaser που κυκλοφόρησε θα πάρεις μια γεύση και από τη δυνατότητα δημιουργίας video με βάση απλές περιγραφές μέσω κειμένου. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως θα έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόζεις το αποτέλεσμα με διαφορετικές γωνίες κάμερας, ταχύτητα κίνησης και απόσταση λήψης. Για τη λειτουργία δημιουργίας video από στατικές εικόνες, η Adobe υποστηρίζει ότι μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τη δημιουργία B-roll ή για την κάλυψη κενών στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής. Προς το παρόν, η διάρκεια των videos που μπορούν να δημιουργηθούν δεν ξεπερνάει τα πέντε δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι τα εργαλεία αυτά προορίζονται να είναι αποκλειστικά βοηθητικά και η Adobe δεν έχει πρόθεση να υποκαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία σε οποιονδήποτε τομέα.

Ως το τέλος του έτους, οι λειτουργίες text-to-video και image-to-video θα γίνουν διαθέσιμες σε δοκιμαστική μορφή ως μια ανεξάρτητη εφαρμογή του Firefly. Τελικά, όταν ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα τεστ θα ενσωματωθούν στις εφαρμογές Creative Cloud, Experience Cloud και Adobe Express.

 

Μπορείς να δεις ακόμη