Η Apple αναβαθμίζει την εμπειρία χρήσης των συσκευών της ενσωματώνοντας το ChatGPT της OpenAI

by Zikou Stella

Το WWDC 2024 της Apple ήταν γεμάτο ανακοινώσεις που αφορούν τα επόμενα βήματα της εταιρείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ως κολοσσός της τεχνολογίας, η Apple συνάπτει συμφωνίες με τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου. Η νεότερη έχει να κάνει με αυτή που υπόγραψε με την OpenAI, κάτι που σημαίνει ότι το δημοφιλές και άκρως διαδεδομένο ChatGPT θα ενσωματωθεί στα λειτουργικά συστήματα iOS, iPadOS και macOS. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, στα οποία περιλαμβάνονται η «κατανόηση» του περιεχομένου εικόνων και κειμένων, δίχως η ανάγκη για χρήση επιπλέον εργαλείων, χωρίς να απαιτείται η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, γεγονός που εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα, λόγω της απρόσκοπτης ροής εργασίας.

Ο ψηφιακός βοηθός Siri μπορεί να συνδυάσει την ευφυία του με αυτή του ChatGPT και να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια, για ό,τι και όταν αυτό είναι απαραίτητο. Οι χρήστες των συστημάτων της Apple θα ρωτιούνται πριν τα αιτήματά τους- που είναι δυνατόν να συνοδεύονται από έγγραφα και εικόνες- μεταφερθούν στο ChatGPT και στη συνέχεια οι απαντήσεις παρέχονται άμεσα από το Siri.

Επιπλέον, το ChatGPT θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα εφαρμογών της κατηγορίας Writing Tools της Apple, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν εύκολα, γρήγορα και με αξιοπιστία να δημιουργούν περιεχόμενο για ό,τι επιθυμούν να γράψουν. Η δομή και η μορφή των κειμένων είναι δυνατό να αναβαθμιστούν με εικόνες. Οι χρήστες απλά ενεργοποιούν τα εργαλεία δημιουργίας εικόνων του ChatGPT την ώρα που συντάσσουν ένα κείμενο και μέσα από μια σειρά διαφορετικών στυλ έχουν τη δυνατότητα να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο το κείμενό τους.

 

Ασφαλώς στην εξίσωση μπαίνει και η ασφάλεια των δεδομένων, που κυριολεκτικά βρίσκεται στο επίκεντρο της ενσωμάτωσης του ChatGPT στα λειτουργικά συστήματα της Apple. Όταν οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στο ChatGPT μέσω του οικιακού βοηθού Siri ή των Writing Tools, τα αιτήματα δεν αποθηκεύονται από την OpenAI και κρύβεται η διεύθυνση της IP τους. Σε περίπτωση που επιλέξουν να συνδεθούν μέσω ενός λογαριασμού που έχουν προηγουμένως δημιουργήσει στο ChatGPT, όλες οι προτιμήσεις που αφορούν τη διαχείριση των δεδομένων εμπίπτουν στην εκάστοτε πολιτική του ChatGPT, την οποία και έχουν αποδεχτεί πριν ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT θα βασίζεται στο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-4o και αναμένεται σε iOS, iPadOS και macOS αργότερα, εντός του τρέχοντος χρόνου. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση δωρεάν, δίχως να απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού ή κάποια επί πληρωμή συνδρομή. Από την άλλη, οι συνδρομητές του ChatGPT θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να έχουν άμεση πρόσβαση στις επί πληρωμή λειτουργίες απευθείας από το οικοσύστημα της Apple.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Apple για να προσφέρουμε φέρουμε το ChatGPT στους χρήστες της με έναν νέο τρόπο. Η Apple συμμερίζεται τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια και την καινοτομία και αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της OpenAI να κάνει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη σε όλους. Μαζί με την Apple, διευκολύνουμε τους ανθρώπους να επωφεληθούν από αυτά που μπορεί να τους προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο CEO της OpenAI, Sam Altman.

 

 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Apple αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το κύρος της, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την OpenAI, μιας και επιλέχθηκε από μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες έχει αποδείξει πως έχεις τον τρόπο να καθοδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στην πληροφορική. Παράλληλα, οι χρήστες των συσκευών και του λειτουργικών συστημάτων της Apple αποκτούν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, έχοντας πρόσβαση σε κορυφαίες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, που θα επιταχύνουν την παραγωγικότητα και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά τους. Το επίσης σημαντικό – ναι μεν προαναφέρθηκε, αλλά αξίζει να γραφτεί για μια ακόμα φορά – είναι το ότι η πρόσβαση σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι δωρεάν, δίχως συνδρομές, δίχως οικονομικές υποχρεώσεις.

 

Ο Κωτσόβολος είναι ο απόλυτος προορισμός για να αποκτήσεις μια συσκευή της Apple. Είτε θέλεις iPhone, είτε iPad, είτε MacBook, μπορείς απλά να κάνεις μια επίσκεψη στο site ή να έρθεις σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, όπου το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τη συσκευή που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σου.

Μπορείς να δεις ακόμη