Η φορητή κονσόλα Logitech G Cloud φέρνει το gaming στα σύννεφα

by Aggeliki Tsoukana

Σε περίπτωση που είσαι λάτρης του cloud gaming η φορητή κονσόλα Logitech G Cloud που ανακοινώθηκε πρόσφατα και τρέχει λειτουργικό Android, φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για εσένα. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στη Logitech και τον κινεζικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Tencent. Θα υποστηρίζει τις συνδρομητικές υπηρεσίες Xbox Cloud Gaming και Nvidia GeForce Now, ενώ μέσω του Xbox app και του Steam Link θα μπορείς να κάνεις stream παιχνίδια από κονσόλα Xbox ή τον υπολογιστή σου. Επίσης θα υποστηρίζει οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία streaming που δύναται να εγκατασταθεί σε λειτουργικό Android, όπως το Google Stadia και το Amazon Luna.

To Google Play Store με την τεράστια βιβλιοθήκη του είναι ασφαλώς διαθέσιμο, όμως η κονσόλα είναι προορισμένη καθαρά για cloud gaming. Στο εσωτερικό της υπάρχει το Snapdragon 720G, που ναι μεν έχει πολύ καλές επιδόσεις, όμως δεν συνίσταται για αναπαραγωγή παιχνιδιών ΑΑΑ σε τοπικό επίπεδο. Συνοδεύεται από 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, γεγονός που ίσως θέσει περιορισμούς όταν θελήσεις να τρέξεις παιχνίδια εκτός cloud. Σημειώνεται ότι σου δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με χρήση κάρτας microSD.

Η Logitech υπόσχεται αυτονομία 12 ωρών, που θεωρείται υπεραρκετή για μια τέτοια συσκευή. Η 23,1Wh μπαταρία φορτίζει πλήρως μέσα σε 2,5 ώρες μέσω θύρας USB-C. Ακόμα, υπάρχει υποδοχή 3,5mm για σύνδεση ακουστικών, υποστηρίζεται το πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth 5.1 και ταυτόχρονα υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία, οπότε έχεις όλες τις επιλογές για το πως θα απολαύσεις τον ήχο.

Η οθόνη είναι τύπου LCD με μέγεθος 7 ιντσών, με μέγιστη ανάλυση τα 1080p και φωτεινότητα που φτάνει τα 450 nits. Υποστηρίζονται λειτουργίες multi touch και ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης είναι τα 60Hz. Από εκεί και πέρα η σύνδεση στο Internet είναι εφικτή μόνο μέσω Wi-Fi. Η κονσόλα υποστηρίζει Wi-Fi 5 (ac), όχι όμως Wi-Fi 6 (ax). Δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτα SIM, οπότε δεν παρέχεται και η ευκολία σύνδεσης σε δίκτυα 4G ή 5G. Πάντως το Snapdragon 720G υποστηρίζει μόνο 4G.

Από πλευράς χειριστηρίων, το Logitech G Cloud διαθέτει δεξιό και αριστερό αναλογικό μοχλό, L & R αναλογικά triggers, δύο bumpers, ένα D-pad και πλήκτρα A/B/X/Y. Οι λειτουργίες των πλήκτρων είναι δυνατό να προσαρμοστούν στις δικές σου απαιτήσεις. Ακόμα υπάρχει haptic feedback και γυροσκόπιο. Το βάρος της συσκευής είναι 463 γραμμάρια. Για να έχεις μέτρο σύγκρισης, το Steam Deck επίσης με οθόνη 7 ιντσών, ζυγίζει 669 γραμμάρια και το Nintendo Switch OLED 398 γραμμάρια.

Με δεδομένο το ότι το Logitech G Cloud προορίζεται για cloud gaming, φαντάζει ως μια εξαιρετική επιλογή, καθώς προσφέρει και μεγάλη αυτονομία και μεγάλη οθόνη, αρκεί να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις συνεχή πρόσβαση σε κάποιο Wi-Fi.

 

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη