Η Google ετοιμάζεται να αφαιρέσει 900.000 εφαρμογές από το Play Store

by Aggeliki Tsoukana

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple, η Google ετοιμάζεται να κάνει ένα καλό συμμάζεμα στα του οίκου του Android, αφαιρώντας από το Play Store εφαρμογές που είναι παρατημένες ή που δεν έχουν δεχθεί ενημερώσεις τα δύο τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία ο αριθμός των εφαρμογών που πρόκειται να αφαιρεθούν αγγίζει τις 869.000, νούμερο που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των apps που βρίσκονται στο Play Store. Για σύγκριση, η Apple πρόσφατα προχώρησε στην εκκαθάριση 650.000 τέτοιων εφαρμογών από το App Store.

O λόγος για αυτή την εκκαθάριση είναι η ασφάλεια των χρηστών, καθώς οι παλιές ή οι παρατημένες εφαρμογές δεν ακολουθούν τις εξελίξεις των χαρακτηριστικών του Android ή του iOS και των νέων APIs, και είναι γεμάτες από κενά ασφαλείας που δεν υπάρχουν στις νεότερες εφαρμογές ή σε εκείνες που αναβαθμίζονται συχνά. Βέβαια, αυτές οι κινήσεις της Apple και τώρα της Google έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια πολλών μικρών developers, που θεωρούν ότι απλές εφαρμογές ή μικρά indie παιχνίδια δεν χρήζουν αναβαθμίσεων μετά την κυκλοφορία τους.

 

 

Σε κάθε περίπτωση ούτε η Apple, ούτε η Google σκοπεύουν να αλλάξουν αυτή τους την απόφαση οπότε πολλές εφαρμογές θα μείνουν μόνιμα εκτός των app stores, εκτός και αν οι developers τους αποφασίσουν να τις ανανεώσουν.

 

Μπορείς να δεις ακόμη