Criterion Games και Codemasters Cheshire γίνονται ένα για το επόμενο Need For Speed

by Aggeliki Tsoukana

Μεγάλες φιλοδοξίες φαίνεται πως έχει η Electronics Arts για το επόμενο παιχνίδι της σειράς Need For Speed, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε τη συγχώνευση των στούντιο της Codemasters Cheshire και της Criterion Games, προκειμένου να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη ομάδα που θα ασχοληθεί με το μέλλον του δημοφιλούς franchise. Να θυμίσουμε ότι η Codemasters πέρασε στην κατοχή της EΑ μέσα στο 2021, αλλά μόνο η ομάδα του Cheshire θα συγχωνευθεί με την Criterion και τα υπόλοιπα γραφεία θα παραμείνουν ανεξάρτητα, για να συνεχίζουν να δουλεύουν σε άλλους τίτλους, όπως το επόμενο παιχνίδι F1.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κίνηση είναι πολλά υποσχόμενη αφού και τα δύο studios έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη racing τίτλων. H ομάδα του Cheshire ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη των παιχνιδιών MotorStorm και DriveClub και αργότερα για την κυκλοφορία του Dirt 5, το οποίο ήταν ένας από τους launch τίτλους των κονσολών της νέας γενιάς, δηλαδή του PS5 και των Xbox Series X|S.

Όσο για την Criterion Games το δικό της βιογραφικό στην κατηγορία των racing παιχνιδιών ξεκινάει από το 1997 με το Speedboat Attack, τα παιχνίδια της σειράς Burnout, ενώ περιλαμβάνει και τρεις τίτλους της σειράς NFS και συγκεκριμένα τα NFS: Hot Pursuit, Most Wanted και Rivals, με τα δύο πρώτα να θεωρούνται για πολλούς ανάμεσα στα καλύτερα, αν όχι τα καλύτερα του franchise.

Σε ότι αφορά το ίδιο το παιχνίδι για την ώρα υπάρχουν μόνο φήμες και κάποιες διαρροές, οι οποίες δεν είναι και 100% διασταυρωμένες. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο NFS φαίνεται ότι θα λαμβάνει χώρα στη Lake Shore City, που φέρεται να είναι εμπνευσμένη από το Chicago, με τον χάρτη της να είναι τεράστιος, με 6 διαφορετικές περιοχές. Επίσης το παιχνίδι λέγεται ότι θα υιοθετήσει νέο στυλ γραφικών, που θα αποτελεί μίξη φωτορεαλιστικών γραφικών και στοιχείων anime, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PC, PS5 και Xbox Series X|S και όχι στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη