CES 2016: Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά τηλεοράσεων SUPER UHD

by K Admin

LG UHD TV_86UH9550_65UH9500_65UH8500

 

 

Οι νεότερες και πιο καινοτομικές τηλεοράσεις της LG Electronics (LG) έχουν κεντρική θέση στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών 2016 (CES) που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας έως τις 9 Ιανουαριόυ. Στην κορυφή της σειράς τηλεοράσεων με πάνελ IPS της εταιρείας είναι τα μοντέλα LG UH9500 65 ιντσών και LG UH9550 86 ιντσών, αλλά και οι τηλεοράσεις LG UH8500 65 ιντσών και LG UH8550 75 ιντσών. Όλα τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων SUPER UHD προσφέρουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και χαρακτηριστικά για τη βελτίωση του ήχου, συμπεριλαμβάνοντας τη λειτουργία HDR (high dynamic range) και τον ελκυστικό σχεδιασμό της LG ULTRA Slim.

 

Τα δύο κορυφαία μοντέλα της LG, οι τηλεοράσεις LG UH9500 και LG UH9550, διαθέτουν το πιο προηγμένο πάνελ IPS της βιομηχανίας, με καινοτομίες όπως οι τεχνολογίες True Black Panel και Contrast Maximizer. Το χαρακτηριστικό ‘True Black Panel’ αποτελεί μία αποκλειστική τεχνολογία της LG που μειώνει τις αντανακλάσεις και βελτιώνει το λόγο αντίθεσης για ακόμα πιο άνετη εμπειρία θέασης. Το χαρακτηριστικό ‘Contrast Maximizer’ αποδίδει ακόμα μεγαλύτερο βάθος και αντιθέσεις, κάνοντας τα αντικείμενα της εικόνας να ξεχωρίζουν από το φόντο τους.

 

Το χαρακτηριστικό HDR Plus αποτελεί την τεχνολογία που επιτρέπει στις τηλεοράσεις LG UH9500 και LG UH9550 να προβάλλουν περιεχόμενο 4K HDR, όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Επιπλέον, η τεχνολογία LG ULTRA Luminance ενισχύει εξαιρετικά την αντίθεση μεταξύ των σκούρων και των φωτεινών περιοχών, εντείνοντας έτσι το αποτέλεσμα του HDR. Τέλος, χάρη στις συμβατές με HDR θύρες HDMI και μία μηχανή μετατροπής SDR σε HDR, οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν περιεχόμενο σχεδόν HDR ποιότητας από οποιαδήποτε συνηθισμένη πηγή.

 

Για την ενίσχυση της αναπαραγωγής των χρωμάτων, η λειτουργία LG ColorPrime Plus μεγενθύνει το εύρος των χρωμάτων που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί ένα διευρυμένο χρωματικό φάσμα για να αποδίδει ακόμα περισσότερες αποχρώσεις και σκιές, δημιουργώντας εικόνες μεγάλου βάθους και ρεαλισμού. Άλλη μία καινοτομία, η λειτουργία Billion Rich Colors, χρησιμοποιεί το πάνελ των 10-bit και ισχύ επεξεργασίας 10-bit, προκειμένου τα μοντέλα LG UH9500 και LG UH9550 να έχουν τη δυνατότητα να αποδίδουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο πιθανά χρώματα. Με υποστήριξη για BT.2020, το πρότυπο της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης της επόμενης γενιάς, τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων εξασφαλίζουν το μέλλον με ακόμα πιο υψηλό ρυθμό αναπαραγωγής χρωμάτων.

 

UH9500-front

Η τηλεόραση LG UH9500 διαθέτει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της LG και είναι ακόμα πιο λεπτή από την προκάτοχό της. Μειώνοντας τα κενά μεταξύ του πάνελ και του οπίσθιου καλύμματος, το εξαιρετικά λεπτό πάχος της οθόνης της, μόλις 6,6 χιλιοστών, και το σχεδόν αόρατο πλαίσιο (bezel) συνδυάζονται για να προσδώσουν την αίσθηση ότι η τηλεόραση αιωρείται στο χώρο. Η ηχητική απόδοση του μοντέλου αυτού είναι επιπλέον ασύγκριτη, καθώς η νέα λειτουργία Magic Sound Tuning της LG μετρά και αναλύει το περιβάλλον του χρήστη και κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να ρυθμίζεται ο ήχος ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου όπου βρίσκεται.

 

Παρόμοια χαρακτηριστικά με τα μοντέλα LG UH9500 και LG UH9550, διαθέτουν και τα μοντέλα LG UH8500 και LG UH8550, ενώ προσφέρουν και λειτουργίες ‘ColorPrime Plus’, ‘Billion Rich Colors’, ‘ULTRA Luminance’ και ‘Contrast Maximizer’ σε ελαφρά διαφοροποιημένες σχεδιαστικές γραμμές. Η LG θα αποκαλύψει επιπλέον την πρώτη SUPER UHD τηλεόραση 98 ιντσών, έτοιμη για παραγωγή, με σχέδια να ξεκινήσει τη διάθεσή της στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

 

Οι τηλεοράσεις της LG SUPER UHD με λειτουργία HDR θα βρίσκονται στο περίπτερο της LG στο εκθεσιακό κέντρο “Las Vegas Convention Center” (Central Hall Booth #8204) κατά τη διάρκεια της φετινής CES 2016, από τις 6 έως και τις 9 Ιανουαρίου.

Μπορείς να δεις ακόμη