CES 2016: Η Parrot παρουσιάζει την έξυπνη γλάστρα που φροντίζει τα φυτά σου!

by K Admin

Parrot Pot

 

Η Parrot, η εταιρεία που είναι γνωστή για τα drones της, παρουσιάζει στην έκθεση CES 2016 στο Λας Βέγκας…. το Parrot Pot, την «έξυπνη γλάστρα» που φροντίζει τα φυτά σου!

Η «Έξυπνη γλάστρα» συνδέεται,  μέσω bluetooth,  με την ειδική εφαρμογή «Flower Power» για smartphones & tablets, η οποία διαθέτει ένα database από 8000 φυτά για να επιλέξεις το δικό σου.

Εφόσον επιλέξεις σωστά το φυτό σου, μπορείς να δεις τις σχετικές συμβουλές που δίνει η εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες του και να ακολουθήσεις τις ενέργειες που προτείνει, όπως πχ: να αλλάξεις λίπασμα, να το μετακινήσεις σε πιο θερμό ή κρύο δωμάτιο ή να το βάλεις σε πιο φωτεινό χώρο.

 

Πως ξέρει το Parrot Pot τι χρειάζεται το φυτό σου;

Το Parrot Pot έχει 4 αισθητήρες που υπολογίζουν την υγρασία του χώματος, την ποσότητα του λιπάσματος, τη θερμοκρασία και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Παράλληλα, διαθέτει μια «δεξαμενή» αποθήκευσης έως και 2.2 λίτρα νερού.

Η «Έξυπνη γλάστρα» αναλαμβάνει αυτόματα το πότισμα και ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού, βάσει των «διαγνώσεων» των 4 αισθητήρων, υπολογίζει κάθε πότε πρέπει να το ποτίσει.

Το νερό που αποθηκεύεται στη γλάστρα καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων φυτών για διάστημα μίας εβδομάδας, αλλά διαθέτει και λειτουργία εξοικονόμησης νερού που μπορεί να κρατήσει ένα φυτό ζωντανό μέχρι και 3-4 εβδομάδες για όταν λείπεις διακοπές!

 

 

parrot

 

Το Parrot Pot, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016, είναι η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να έχουν φυτά σπίτι τους αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο για να ασχοληθούν με τη φροντίδα τους!

Μπορείς να δεις ακόμη