Η Sony θα κυκλοφορήσει νέο Walkman μετά από 40 χρόνια!

by Aggeliki Tsoukana

Η νοσταλγία και η μόδα του ρετρό (ειδικά από τις δεκαετίες του ‘80 και ‘90) έχει τεράστια απήχηση στο αγοραστικό κοινό και στους fan των gadget και για αυτό τα τελευταία χρόνια ιστορικές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές έχουν αναβιώσει και επανεμφανιστεί, πάντα με ένα φρεσκάρισμα και μερικές νέες σύγχρονες λειτουργίες Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δίσκοι βινυλίου και τα σύγχρονα πικάπ, με τα τελευταία να έχουν μεγάλη απήχηση στους μουσικόφιλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Sony προχωρά σε μία ιστορική κίνηση, αφού ξανακυκλοφορεί το θρυλικό Walkman της! Για την ακρίβεια, 44 χρόνια μετά το TPS-L2 (που έκανε πρεμιέρα την 1η Ιουλίου του 1979 στην Ιαπωνία) ως το πρώτο φορητό κασετόφωνο (άλλωστε η λέξη Walkman ακριβώς αυτή τη φορητότητα τονίζει), θα κυκλοφορήσει το νέο NW-A306 στην Ευρώπη τον επόμενο κιόλας μήνα.

Βέβαια, δεν θα είναι ακριβώς ίδιο με τα Walkman (με κασέτα ή CD) του παρελθόντος. Ειδικότερα, η συσκευή θα είναι fully digital, θα ζυγίζει 113 γραμμάρια, θα διαθέτει 3,6 ιντσών οθόνη αφής (στα 720p), αλλά και κλασικά αναλογικά κοντρόλ ελέγχου.

Παράλληλα, θα έχεις επιλογή για 32 GB ή 64 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ για χρώμα το μπλε ή το μαύρο.

Επιπρόσθετα, θα είναι συμβατή με ασύρματη δικτύωση (Wi-Fi και Bluetooth), ώστε να μπορείς να στιμάρεις μουσική από αγαπημένα apps, όπως είναι τα YouTube και Spotify (πάντα σε Hi-Res Audio).

Στα θετικά και η μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας, η οποία θα ξεπερνά τις 36 ώρες, ενώ για τους πιο νοσταλγικούς θα μπορείς να κατεβάσεις screensaver που θα απεικονίζει τα original walkman!

 

Μπορείς να δεις ακόμη