Η WashG1 είναι η πρώτη συσκευή της Dyson για σφουγγάρισμα

by Zikou Stella

Η πιο πρόσφατη συσκευή της Dyson, σύμμαχος για την καθαριότητα κάθε νοικοκυριού είναι μια μηχανική σφουγγαρίστρα. Σε αντίθεση με τους κορυφαίους ανεμιστήρες, πιστολάκια μαλλιών και ηλεκτρικές σκούπες της βρετανικής εταιρείας, η νέα συσκευή πλύσης δαπέδου, Dyson WashG1 δεν χρησιμοποιεί φτερωτές ακριβείας ή το βελτιωμένο μοτέρ Hyperdymium. Αντίθετα, η σφουγγαρίστρα βασίζεται σε μηχανική ανάδευση για τον καθαρισμό των υγρών, μαζεύει τη βρωμιά και τα υπολείμματα και προσφέρει στα σκληρά δάπεδά του χώρου σου ένα πραγματικά καλό πλύσιμο. Η WashG1 είναι η πρώτη συσκευή της Dyson αποκλειστικά για σφουγγάρισμα. Δεν θα σε μπλέξει σε επιπλέον καλώδια μιας και λειτουργεί με μπαταρίες.

Παρά τη μοναδική της λειτουργικότητα, η WashG1 δεν βασίζεται σε ρομποτικούς μηχανισμούς, δεν ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, δεν συνδέεται με εφαρμογές, απλά βασίζεται στην εμπειρία που θα αποκομίσουν οι χρήστες για να γίνει γνωστή σε όσο το δυνατό περισσότερους και να διευρύνει το πελατολόγιό της.

Σύμφωνα με τον Tom Moody, πρόεδρο της Dyson Home, το μεγάλο πρόβλημα που προσπάθησαν να λύσουν οι μηχανικοί της είναι ότι οι περισσότερες σφουγγαρίστρες απλώνουν βρώμικο νερό στο πάτωμά όταν σφουγγαρίζεται, λέγοντας χαρακτηριστικά,  «Ξέρετε πως όταν βάζετε τη σφουγγαρίστρα στον κουβά γεμάτο με βρομερό νερό, μετά το γυρίσετε σε όλο το πάτωμά ενώ υποτίθεται ότι το “καθαρίζετε;”»

Ο Dyson πιστεύει ότι έλυσε το πρόβλημα με τη συνεχή τροφοδοσία καθαρού νερού στις δύο κυλιόμενες κεφαλές μικροϊνών της σφουγγαρίστρας ενώ αυτές χρησιμοποιούνται. Αντί τη σκληρή χειρωνακτική εργασία και το συνεχές σπρώξιμο στης σφουγγαρίστρας μπρος-πίσω, η Dyson χρησιμοποιεί μηχανική ανάδευση με αντίστροφα περιστρεφόμενους κυλίνδρους για να τρίψει τους ξεραμένους λεκέδες — που σημαίνει ότι θα πρέπει απλώς να την καθοδηγείς ενώ κάνει τη σκληρή δουλειά. Μια ενσωματωμένη βούρτσα με τρίχες αναλαμβάνει τους πιο απαιτητικούς λεκέδες και τους μετακινεί σε ξεχωριστό δίσκο σκουπιδιών.

 

 

Πάντως, θα πρέπει να αδειάζεις το βρώμικο νερό και να καθαρίζεις τον δίσκο σκουπιδιών με το χέρι. Όμως, η WashG1 διαθέτει αυτοκαθαριζόμενους κυλίνδρους, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη την επόμενη φορά που θα τη χρειαστείς.

Σύμφωνα με το engineering director της Dyson, Ketan Patel, λέει ότι η μπαταρία διαρκεί έως και 35 λεπτά και η δεξαμενή καθαρού νερού 765 γραμμαρίων μπορεί να καθαρίσει έως και 290 τετραγωνικά μέτρα με ένα γέμισμα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη