IFA 2024: Νέα Aura laptops και ένα ενδιαφέρον concept παρουσίασε η Lenovo

by Zikou Stella

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην IFA 2024 η Lenovo αποκάλυψε τα νέα της laptops. Ουσιαστικά, πρόκειται για τις εκδόσεις Aura των μοντέλων ThinkPad X1 Carbon Gen 13 και Yoga Slim 7i. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Aura είναι ένα λογισμικό που έχει δημιουργήσει η Lenovo σε συνεργασία με την Intel και επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται γρήγορα μεταξύ διαφορετικών modes, προκειμένου να βελτιστοποιούνται μια σειρά από εργασίες, όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, οι ποιοτικές βιντεκλήσεις αλλά και η εργασία δίχως παράγοντες που αποσπάνε τον χρήστη.

 

 

Το ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition, είναι ένα laptop με οθόνη OLED 14’’, αναλογία πλευρών 16:10, μέγιστη ανάλυση 2,8K (2880×1800 px) και υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Είναι πιστοποιημένο με DisplayHDR True Black 500 και η φωτεινότητά του βρίσκεται στο επίπεδο των 400 nits. Έρχεται με επεξεργαστή Intel Core Ultra 9 και GPU Intel Arc Xe2. Διαθέτει μπαταρία 57Wh η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με ευκολία.

Το Yoga Slim 7i Aura Edition διαθέτει οθόνη 15,3 και την ίδια ανάλυση, δηλαδή 2880×1800 px. Η οθόνη μπορεί να είναι είτε OLED είτε ένα LCD touch panel, με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και μέγιστη φωτεινότητα 500 nits. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Core Ultra 7 με ενσωματωμένο chip για τη διαχείριση των γραφικών. Η μπαταρία του είναι 70Wh, με τη Lenovo να υπόσχεται αυτονομία μιας ολόκληρης ημέρας για πλοήγηση περιεχομένου ή παρακολούθηση video.

Ένα ακόμα laptop της Lenovo που αξίζει να έχεις στα υπόψη είναι το IdeaPad 5x 2-in-1. Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων Qualcomm Snapdragon X Plus και ενσωματωμένη GPU Adreno. H 14’’ οθόνη OLED αποδίδει ανάλυση WUXGA- 1920x1200px με φωτεινότητα 400 nits. H λειτουργία του εκτός παροχής ρεύματος υποστηρίζεται από μια μπαταρία 57Wh.

Τέλος, αν και ακόμα βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο ανάπτυξης, μεγάλο ενδιαφέρον και τα βλέμματα του κοινού στην IFA 2024 συγκέντρωσε το Auto Twist AI PC. Πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να μετατρέπεται από laptop σε tablet κατόπιν φωνητικών εντολών του χρήστη, χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό που έχει αναπτύξει η Lenovo. Επίσης, η οθόνη του έχει τη δυνατότητα περιστροφής σε περισσότερους από έναν άξονες, ακολουθώντας έτσι τις κινήσεις του χρήστη στον χώρο.

Μπορείς να δεις ακόμη