IFA 2024: Νέα Copilot+ PC laptops αποκάλυψε η ASUS

by Zikou Stella

Η ASUS προσήλθε στην IFA 2024 με όλα της τα «όπλα», μεταξύ των οποίων μια μεγάλη γκάμα από νέα Copilot+ PC laptops, φέρνοντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε αρκετές σειρές προϊόντων της. Η εταιρεία χωρίζει τους υπολογιστές της σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που θα είναι εφοδιασμένοι με επεξεργαστή Snapdragon X Plus και σε εκείνη που θα υποστηρίζει επεξεργαστές Intel Lunar Lake, συμπεριλαμβανομένου του νέου, Core Ultra 200V.

Για αρχή, το Zenbook S14 είναι ένα μοντέλο μικρού βάρους, ζυγίζει μόλις 1,22 κιλά και το πάχος του είναι μικρότερο από 1,25 εκατοστά. Η OLED οθόνη του έχει διαγώνιο μεγέθους 14’’ και στο εσωτερικό του βρίσκεται επεξεργαστής Intel Core Ultra 7 με NPU που μπορεί να φτάσεις σε επίδοση τα 47 TOPS για εργασίες που σχετίζονται με τεχνητή νοημοσύνη. Η ποιότητα της απεικόνισης φτάνει τα 3K στα 120Hz.

Περνάμε στο Vivobook S14, ένα ακόμα laptop με οθόνη 14’’ και τον ίδιο επεξεργαστή με το προηγούμενο μοντέλο. Έρχεται με οθόνη OLED που έχει αναλογία πλευρών 16:10 και σύστημα ήχου που ενσωματώνει τεχνολογία Dolby Atmos. Η φορητότητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του και αυτό αποδεικνύεται από τα 1,3 κιλά του βάρους του και το πάχος του που είναι κοντά στα 1,4 εκατοστά. Στην ίδια σειρά προϊόντων η ASUS πρόσθεσε ακόμα δύο μοτέλα, το Vivobook 14 Flip και το Vivobook 16 Flip. Το πρώτο έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το S14 και ως έξτρα υποστηρίζει το ASUS Pen 2.0. Στο 16 Flip η διαφορά είναι η μεγαλύτερη οθόνη, ένα OLED panel 16 ιντσών.

Η Asus δεν σταμάτησε και προχώρησε σε επιπλέον προσθήκες στη γκάμα προϊόντων της με επεξεργαστές Intel. Ακολούθησαν λοιπόν το 14’’ Expertbook P5 laptop και τι NUC 14 Pro AI mini PC. Το Expertbook υποστηρίζει την ίδια γκάμα επεξεργαστών με τα laptops που προαναφέρθηκαν, ενώ το mini-PC έχει το προνόμιο του Intel Core Ultra 9 με απόδοση ως και 48 TOPS σε εργασίες που εμπλέκεται το AI.

Αλλάζοντας «πλευρά», τα Vivobook S15 και ProArt PZ13 θα διαθέτουν chip της Qualcomm. Το Vivobook S15 είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED 15,6’’, ανάλυση 3K, ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz και ήχο Dolby Atmos. Οι προδιαγραφές του υπόσχονται αυτονομία που ξεπερνάει τις 19 ώρες.

Το ProArt PZ13 ανήκει στην κατηγορία των detachable laptops και διαθέτει μπαταρία που προσφέρει αυτονομία ως και 21 ώρες για παρακολούθηση video σε ποιότητα Full High Definition. Πωλείται με οθόνη αφής OLED, αναλογίας πλευρών 16:10, με ανάλυση 3K και υποστήριξη για εισαγωγή δεδομένων μέσω stylus.

 

Μπορείς να δεις ακόμη