IFA 2024: Νέους υψηλής ποιότητας projectors ανακοίνωσε η Xgimi

by Zikou Stella

Στο πλαίσιο της IFA 2024 η Xgimi αποκάλυψε μια αναβαθμισμένη έκδοση του μικρού της σε μέγεθος projector. Πρόκειται για τον Aura 2, που είναι πιο μικρός και περισσότερο ελαφρύς από τον προκάτοχό του, έχει περισσότερη φωτεινότητα, όμως το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του είναι το κάλυμμα με αυτόματο μηχανισμό που προστατεύει τον φακό και αποτρέπει τη συσσώρευση σκόνης.

Η Xgimi αναφέρει ότι ο Aura 2 έχει φωτεινότητα που φτάνει τα 2.300 ISO lumens μέσω της πηγής φωτισμού τεχνολογίας “Dual Light 2.0”, που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από lasers και LEDs. Πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα 1.800 ISO lumens του πρώτο Xgimi Aura, κάτι που συνεπάγεται ότι ο Aura 2 θα είναι ακόμα πιο αποδοτικός σε χώρους που δεν είναι δυνατό να αποκλειστεί εντελώς το φως του περιβάλλοντος. Ανάλογα με το πόσο μακριά τοποθετείται από την επιφάνεια προβολής, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο Xgimi έχει τη δυνατότητα να παράγει εικόνα με διαγώνιο από 90’’ έως 150’’. Οπότε άνετα μιλάμε για μοναδική εμπειρία θέασης, ιδιαίτερα σε αθλητικό περιεχόμενο, ταινίες και σειρές.

Οι διαστάσεις και το βάρος του Aura 2 τον κάνουν ιδανικό για να ταιριάξει σε υπάρχουν σύστημα home cinema που πιθανό να έχεις ήδη στο σπίτι σου. Σε αυτό βοηθάνε σημαντικά τα 9 κιλά του βάρους, δύο λιγότερα από το προηγούμενο μοντέλο. Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα, καλύπτεται κάτι παραπάνω από επαρκώς μέσω των τεσσάρων ηχείων 15W Harman Kardon που βρίσκονται στο μπροστά μέρος ενώ υπάρχει υποστήριξη για Dolby Vision, HDR10, HLG και IMAX Enhanced, άρα ολοκληρωμένη, ποιοτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Ένας άλλος τομέας που εντυπωσιάζει είναι η ευκολία της εύρεσης των κατάλληλων ρυθμίσεων. Η διαδικασία γίνεται απλά και γρήγορα μέσω των εργαλείων αυτόματης ευθυγράμμισης της Xgimi, στα οποία περιλαμβάνεται ο εντοπισμός και η προσαρμογή της προβολής σε οθόνη τοποθετημένη στον τοίχο και η διόρθωση της εικόνας όταν ο τοίχος δεν είναι απόλυτα ομαλός.

Εκτός από τον Aura 2, η Xgimi παρουσίασε μια νέα έκδοση της σειράς των φορητών της projectors MoGo, που έρχεται με εντελώς καινούργιο σχεδιασμό. Μιλάμε για τον 1,1 κιλού MoGo 3 Pro που διαθέτει μηχανισμό προβολής βασισμένο σε LED και έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει εικόνες ποιότητας 1080p με φωτεινότητα 450 ISO. Μια μεγάλη ευκολία είναι πως μέσω του Google TV έρχεται με ενσωματωμένες εφαρμογές για streaming όπως το Netflix. Επίσης, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλά ως ένα ηχείο, αναπαράγοντας εικόνες με ζωντανά χρώματα που κινούνται στο ρυθμό της μελωδίας.

Ένα ζεύγος ηχείων 5W της Harman Kardon αναλαμβάνουν ό,τι έχει να κάνει με τον ήχο και για καλύπτεται η ανάγκη παροχής ρεύματος όταν είναι εκτός πρίζας, η Xgimi έχει δημιουργήσει έναν πολλαπλών δυνατοτήτων περιφερειακό με τη δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί στο MoGo 3 Pro.

Μπορείς να δεις ακόμη