IFA 2024: Το HMD Fusion φέρνει τη νέα εποχή στα αρθρωτά smartphones

by Zikou Stella

Το HMD Fusion είναι μια ακόμα συσκευή που φέρνει στην αγορά η HMD ως διάδοχο του Nokia brand και σκοπός της είναι να προσφέρει στο κοινό ένα smartphone με αρθρωτό σχεδιασμό, χάρη στη βοήθεια των αξεσουάρ Fusion.

Παρουσιάστηκαν καλύμματα μέσω των οποίων καθίσταται δυνατή η προσθήκη πολλών χρήσιμων χαρακτηριστικών, όπως η ασύρματη φόρτιση, η ενίσχυση της προστασίας από πτώση ή φυσικούς παράγοντες, αλλά και επιπλέον φωτισμός για πιο ζωντανές selfies και live streaming. Η σύνδεσή του πραγματοποιείται μέσω Smart Pins τα οποία βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής και θα μπορείς, χρησιμοποιώντας έναν 3D printer να δημιουργείς τα δικά σου, καθώς θα έχεις πρόσβαση στο HMD Fusion Development Toolkit.

Το περίβλημα του HMD Fusion είναι ημιδιαφανές πλαστικό, γεγονός που διευκολύνει τις επισκευές και παρέχει εύκολη πρόσβαση στην οθόνη, τη μπαταρία και σε άλλα σημαντικά κομμάτια της συσκευής. Μέσω του iFixit οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε ανταλλακτικά για επτά χρόνια.

Περνώντας στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το HMD Fusion είναι εφοδιασμένο με οθόνη 6,56’’ IPS LCD που υποστηρίζει ανάλυση HD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Φιλοξενεί και τη selfie camera η οποία διαθέτει αισθητήρα 50MP για ποιοτικές φωτογραφίες. Στο πίσω μέρος έχουν την έδρα τους δύο κάμερες. Η κύρια έχει ανάλυση 108MP και συν τα άλλα προσφέρει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS), ξεχωριστό night mode με επεξεργασία εικόνας σε μορφή RAW και AI HDR. H δεύτερη είναι ένας αισθητήρας βάθους με ποιότητα 2MP.

Η HMD επέλεξε το Snapdragon 4 Gen 2 chipset με επιλογές για 6/8GB RAM και 128/256GB αποθηκευτικού χώρου και δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Η χωρητικότητας 5.000 mAh μπαταρία φορτίζει ενσύρματα στα 33W. Τέλος, το HMD Fusion έρχεται με εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Android 14, αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για δύο χρόνια και ενημερώσεις ασφαλείας για τρία χρόνια.

Μπορείς να δεις ακόμη