Τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus με 3D Touch και προηγμένη κάμερα 12MP

by K-Admin

iphone6splus3

https://www.youtube.com/watch?v=aBYWGjIzvyw

Η Apple παρουσίασε πριν λίγα λεπτά δύο νέα μοντέλα iPhone, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, που έρχονται να συνεχίσουν την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνώρισαν οι προκάτοχοι τους, έχοντας οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα.

Όπως συμβαίνει με κάθε έκδοση “S”, και τα δύο νέα μοντέλα iPhone, διατηρούν την αισθητική και τον σχεδιασμό των προηγούμενων μοντέλων με την Apple να αναφέρεται και στο κράμα που επέλεξε για την κατασκευή του μεταλλικού κέλυφους (custom alloy Aluminum 7000 Series) και των δύο μοντέλων, που είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό από την προηγούμενη γενιά (προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λυγίσματος όπως είχε διαπιστωθεί).

iphone6splus

Εκτός του αναβαθμισμένου 64-bit SoC με την ονομασία A9 της Apple (ενσωματώνει τον συνεπεργαστή M9, προσφέρει LTE Advanced στα 300Mbps) που συνοδεύεται από 2GB RAM, το οποίο υπόσχεται για μια ακόμη φορά κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα σε όλα τα smartphones, τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus ενσωματώνουν μια νέα τεχνολογία στην οθόνη, την 3D Touch.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να θεωρηθεί εξέλιξη της τεχνολογίας Force Touch που συναντάμε στο Apple Watch και στο trackpad των νέων MacBook, και είναι σε θέση να αναγνωρίσει το διαφορετικό επίπεδο πίεσης που ασκεί ο χρήστης με το δάχτυλο του στην οθόνη, ενεργοποιώντας νέες λειτουργίες και χειρονομίες όπως τα “peek” (π.χ προεπισκόπηση περιεχομένου) και “pop” (αναπαραγωγή στο περιεχόμενο, είσοδο σε ένα πεδίο κ.α.) για πιο γρήγορη πλοήγηση στα μενού κάθε εφαρμογής. Μαζί έρχεται και η νέα Taptic Engine που λειτουργεί συνδυαστικά με την τεχνολογία 3D Touch. Φυσικά, η Apple θα δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σους developers για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

iphone6splus2

Μετά από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, η Apple αναβαθμίζει επιτέλους την ανάλυση της κύριας κάμερας από τα 8MP στα 12MP. Τώρα, η κάμερα που διαθέτει σύστημα φακών έξι οπτικών στοιχείων και προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι αλλά και True-Tone LED flash είναι ικανή για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση, όπως ισχύει και στις περισσότερες Android ναυαρχίδες. Η κάμερα, αυτή την φορά και στα δύο μοντέλα, iPhone 6s και iPhone 6s Plus συνοδεύεται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας.

Ο νέος αισθητήρας των 12 Megapixels διαθέτει 50% περισσότερα pixels σε σχέση με το παρελθόν. Στην κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Deep Trench Isolation (DTI) για να μην διαχέεται το φως στα pixels, και να μην υπάρχουν artifacts και να είναι ιδιαίτερα ακριβείς και ευκρινείς οι φωτογραφίες. H Apple υπόσχεται επίσης εκπληκτικές φωτογραφίες με πολύ λεπτομέρεια, ακόμα και αν οι λήψεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες με ελάχιστο φως.

Και η εμπρόσθια όμως κάμερα αναβαθμίζεται, φτάνοντας τα 5MP, με την Apple να χρησιμοποιεί μια ωραία τεχνική για να μιμηθεί την λειτουργία του flash, φωτίζοντας την οθόνη κατά τη λήψη της φωτογραφίας (η τεχνική ονομάζεται Retina Flash), ώστε οι χρήστες να τραβούν καλύτερες selfies σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Νέος είναι και ο αισθητήρας Touch ID, που είναι δύο φορές ταχύτερος στην αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Τα νέα μοντέλα iPhone κυκλοφορούν στις 25 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένες χώρες όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία, ενώ στη χώρα μας αναμένεται να το δούμε προς τα τέλη Οκτωβρίου όπως ίσχυσε και με την προηγούμενη έκδοση. Οι διαθέσιμες χωρητικότητες παραμένουν ίδιες με τα περσινά μοντέλα. Να σημειώσουμε ότι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα κυκλοφορήσουν στις ίδιες αποχρώσεις (π.χ Gold, Space Grey) μαζί με μία νέα, την άκρως εντυπωσιακή απόχρωση Rose Gold.

Απομένει πλέον να το πιάσουμε στα χέρια μας, να καταφέρουμε να σας το δείξουμε…

 

Μέχρι τότε, ρίξτε μια ματιά και στο νέο iPad Pro που παρουσίασε η Apple! 

Stay tuned!

Μπορείς να δεις ακόμη