LG G5: Ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο flagship smartphone της LG

by K-Admin

Στο πλαίσιο της φετινής MWC 2016, η LG αποκάλυψε το επόμενο flagship smartphone της, το LG G5, το οποίο έρχεται με μεταλλική κατασκευή και αρθρωτό (modular) σχεδιασμό.

IMG_3111

Τεχνικά χαρακτηριστικά LG G5

  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 820 Processor
  • Οθόνη: 5,3” Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
  • Μνήμη: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (έως 2TB)
  • Camera: Πίσω Standard 16MP, Wide 8MP / Μπροστινή 8MP
  • Μπαταρία: 2.800mAh (αφαιρούμενη)
  • Λειτουργικό: Android 6.0 Marshmallow
  • Διαστάσεις: 149.4 x 73.9 x 7.7mm
  • Βάρος: 159 γραμμάρια
  • Δίκτυα: LTE / 3G / 2G
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C / NFC / Bluetooth 4.2
  • Χρώματα: Silver / Titan / Gold / Pink

 

Premium σχεδιασμός

IMG_3113Το LG G5 αποτελεί ένα premium flagship με διαστάσεις 149,4 x 73,9 x 7,7mm και βάρος 159 γραμμάρια, ενώ «κάθεται» άνετα στην παλάμη του χεριού χάρη στην οθόνη του με διαγώνιο 5,3 ιντσών. Η LG διατηρεί την αποσπώμενη μπαταρία, καθώς και τη μεταλλική unibody εμφάνιση με ένα νέο καινοτόμο σχεδιασμό, χωρίς περιττές γραμμές για τις κεραίες, ενώ το αρθρωτό τμήμα αφαιρείται έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση στην μπαταρία, στην υποδοχή για τις κάρτες, ενώ μπορεί να δεχτεί διάφορα add-on modules, όπως είναι  η LG Cam Plus, και Hi-Fi DAC για κρυστάλλινο ήχο, και επιπλέον μπαταρία 1100mAh.

 

 

Οθόνη με Always-On mode

Πρόκειται για την οθόνη που δεν «κοιμάται ποτέ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η LG, αφού δεν χρειάζεται ενεργοποίηση για την προβολή σημαντικών πληροφοριών όπως είναι η ώρα, η ημερομηνία και μέχρι τέσσερα notifications tiles (για εισερχόμενα μηνύματα, ). Η οθόνη 5,3 ιντσών, ανάλυσης quad HD και προστασία Gorilla Glass 4 του LG G5 είναι μικρότερη από υφιστάμενα μοντέλα της εταιρείας για ακόμα πιο άνετη χρήση με το ένα χέρι, και αυτό γιατί ο αντίχειρας φτάνει σχεδόν σε κάθε γωνία. Επιπλέον, διαθέτει τεχνολογία IPS LCD, ενώ τη λειτουργία always-on αναλαμβάνει ξεχωριστό chip το οποίο καταναλώνει μόλις το 0.8% (την ώρα) της μπαταρίας. Η LG έχει ενσωματώσει και εδώ το KnockOn, το οποίο προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να κλειδώσει τη συσκευή του και να την ενεργοποιήσει, όταν είναι κλειδωμένη, απλά με διπλό πάτημα στην οθόνη του κινητού, χωρίς να χρησιμοποιήσει το πλήκτρο sleep / wake.

 

Κάμερες για εκπληκτικές φωτογραφίες και εγγραφή βίντεο

IMG_3118Ακόμα μία σημαντική καινοτομία στο LG G5 είναι οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος του, ανάλυσης 16 MP και 8 MP και με γωνία λήψης 85 και 135 μοίρες αντίστοιχα(!), ενώ τις selfies αναλαμβάνει η μπροστινή κάμερα 8 MP. Οι κάμερες προσφέρουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για εκπληκτικές φωτογραφίες και εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης, όπως είναι η προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο, σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (O.I.S.), Laser AutoFocus και δυνατότητα εγγραφής 4K video. Εκτός από το Simple Mode, οι λάτρεις της φωτογραφίας που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις της φωτογραφίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Manual Mode, ενώ υπάρχει και το Multi View Mode, το οποίο ενεργοποιεί ταυτόχρονα και τις τρεις κάμερες της συσκευής.

 

Μπαταρία 2800mAh

IMG_3165Το LG G5 ενσωματώνει μπαταρία 2800mAh, η οποία υπόσχεται αυτονομία 24 ώρες με κανονική χρήση. Σε αυτό συμβάλει η λειτουργία Always-One, αφού όλες οι σημαντικές πληροφορίες εμφανίζονται μόνιμα στην οθόνη και έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να ενεργοποιεί / απενεργοποιεί συνεχώς το τηλέφωνο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό, το LG G5 μπορεί να δεχθεί επιπλέον μπαταρία 1100mAh αυξάνοντας έτσι την αυτονομία της συσκευής.

 

 

 

Λειτουργικό και τεχνικά χαρακτηριστικά

Στο εσωτερικό του LG G5 συναντάμε τον ισχυρό τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820 (64 bit), 4 GB μνήμης RAM, εσωτερική μνήμη 32 GB, με δυνατότητα επέκτασης έως 2 ΤΒ μέσω κάρτας microSD, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει να διαχειριστεί ο επεξεργαστής γραφικών Adreno 530 GPU. Κάτω από την dual-camera υπάρχει ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η θύρα σύνδεσης USB Type-C έρχεται με υποστήριξη Quick Charge 3.0 της Qualcomm για ταχύτατη φόρτιση (0-80% σε 35 λεπτά). Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο flagship της LG ενσωματώνει λειτουργικό Android στην έκδοση Marshmallow 6.0.1, που φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση και στην αυτονομία της συσκευής, περιλαμβάνει εγγενής υποστήριξη για αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και για θύρες USB Type-C, ενώ οι υπηρεσίες της Google είναι ακόμα πιο εύκολες στη χρήση.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις πολύ για να πιάσεις στα χέρια σου το νέο flagship της LG, καθώς πρόκειται να το βρεις σύντομα στα ράφια μας και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη