Η LG ΣΤΗΝ IFA: Προβολή περιεχομένου HDR στις τηλεοράσεις 4K OLED

by K Admin

 

 

LGE_Logo_2015 - Copy
Αυτή την εβδομάδα στην IFA 2015 στο Βερολίνο, η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει τηλεοράσεις με τεχνολογία High Dynamic Range (HDR) καθώς και τεχνολογίες για την αναπαραγωγή αυτού του περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστά κανάλια και παρόχους. Αποκορύφωμα της παρουσίασης θα αποτελέσει η προβολή εκπομπής του BBC σε τηλεοράσεις LG 4K OLED για την έρευνα και την εξέλιξη του περιεχομένου HDR.

Η LG θα κάνει επίσης την πρώτη επίδειξη παγκοσμίως μετάδοσης περιεχομένου υβριδικού HDR μέσω broadband TV 2.0’ (HbbTV 2.0) σε τηλεοράσεις LG 4K OLED. Το HDR περιεχόμενο του BBC θα μεταδοθεί από την EBU (European Broadcasting Union), η οποία, χρησιμοποιεί τεχνολογία προσαρμοσμένου αριθμού αναμετάδοσης των bit (bitrate streaming technology), την τεχνολογία ‘MPEG DASH’, γνωστή και ως ‘Dynamic Adaptive Streaming’ μέσω HTTP. Αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο περιεχόμενο HDR που μεταδίδεται διαδικτυακά, να μπορεί να αναπαραχθεί από συμβατικούς HTTP web servers.

Επιπλέον, η LG και οι συνεργάτες της θα παρουσιάσουν μετάδοση περιεχομένου HDR μέσω δορυφόρου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα συστήματα της ‘SES ASTRA’. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες δορυφορικών υπηρεσιών τηλεόρασης παγκοσμίως, το δίκτυο της ASTRA φτάνει σε 312 εκατομμύρια νοικοκυριά, 154 εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη.

 

Οι επ1LGE_Logo_2015ισκέπτες στο περίπτερο της LG θα μπορούν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο HDR που θα προβάλλεται από την υπηρεσία “BROADCOM set-top box”, η οποία αναπαράγει περιεχόμενο HDR μέσω HDMI. Το κοινό θα μπορεί να δει και να συγκρίνει το οπτικό αποτέλεσμα του HDR με τη συνηθισμένη εικόνα της τηλεοπτικής βιομηχανίας.

«Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα πιο γνωστή την τεχνολογία HDR, η οποία είναι ιδανική για τις τηλεοράσεις LG OLED», δήλωσε ο Lee In-kyu, Senior Vice President και Επικεφαλής του Τμήματος Τηλεοράσεων και Οθονών της LG Home Entertainment Company. «Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας UHD, η LG δίνει προτεραιότητα στις συνεργασίες με ηγετικές εταιρείες στο χώρο των media, προκειμένου να αναπτυχθεί στην αγορά HDR και να προσφέρει εξαιρετικό περιεχόμενο στους χρήστες της».

 

Στην IFA αναμένουμε να δούμε και τα τέσσερα νέα μοντέλα OLED τηλεοράσεων της LG. Μεταξύ αυτών θα είναι τα μοντέλα τηλεοράσεων 65 και 55 ιντσών 4K High Dynamic Range (HDR) OLED (μοντέλα 65/ 55EF9500 και 55EG9200) και μία κυρτή OLED τηλεόραση (μοντέλο 55EG9100). Τα μοντέλα EF9500 διαθέτουν την πρώτη επίπεδη οθόνη OLED ανάλυσης 4K του κλάδου, ενώ χαρακτηριστικό των 55EG9200 και 55EG9100 αποτελεί το εξαιρετικά μικρό πάχος τους μόλις 4,8 χιλιοστών. Με ένα διευρυμένο lineup για τις OLED τηλεοράσεις το 2015 – το οποίο περιλαμβάνει εννέα μοντέλα που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα αναλύσεων και διαφορετικούς τύπους πλαισίων – η LG είναι πρόθυμη να αποδείξει τη δέσμευσή της να καταστήσει την απαράμιλλη εμπειρία θέασης OLED διαθέσιμη σε περισσότερους καταναλωτές.

 

LG-OLED-TV-Lineup-IFA-1024x628Η κορυφαία τεχνολογία OLED της LG εξασφαλίζει την τέλεια απόδοση των χρωμάτων και του μαύρου. Αυτό ακριβώς κάνει την τεχνολογία OLED ιδανική για HDR περιεχόμενο, καθώς οι οθόνες OLED μπορούν να αναπαράγουν απόλυτο μαύρο χρώμα, κάνοντας τα φωτεινά χρώματα του HDR ακόμα πιο εντυπωσιακά. Οι OLED τηλεοράσεις είναι σε θέση να καταστήσουν το απαιτούμενο φάσμα φωτός HDR σε χαμηλότερη μέγιστη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα μια εξαιρετική και πιο άνετη εμπειρία θέασης. Επιπλέον, οι HDR OLED τηλεοράσεις της LG επιτρέπουν στους θεατές να παρακολουθήσουν περιεχόμενο HDR και μέσω streaming, αλλά και από εξωτερικές πηγές.

 

Οι βελτιώσεις στα νεότερα μοντέλα της LG δεν σταματούν εδώ. Οι νέες τηλεοράσεις είναι απίστευτα λεπτές σε πάχος, με το πιο λεπτό σημείο των μοντέλων EG9200 και EG9100 να είναι λεπτότερο από οποιοδήποτε smartphone της αγοράς αυτή τη στιγμή. Η διάφανη βάση ενισχύει την εμπειρία θέασης, μειώνοντας οποιαδήποτε οπτική ενόχληση γύρω από την οθόνη, ενώ το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, (bezels) είναι σχεδόν αόρατο, με αποτέλεσμα ο θεατής να έχει την αίσθηση ότι οι εικόνες ξεχειλίζουν από την οθόνη. Με επιλογές τόσο για κυρτή, όσο και για επίπεδη οθόνη, η LG διαθέτει πλέον μια τηλεόραση OLED κατάλληλη για όλους τους τύπους δωματίων και χώρων.

Όλες οι 4K OLED τηλεοράσεις της LG διαθέτουν webOS 2.0, την πιο πρόσφατη έκδοση της έξυπνης TV πλατφόρμας της LG. Με βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης και προηγμένα χαρακτηριστικά, η πλατφόρμα webOS 2.0 κάνει την πλοήγηση μίας έξυπνης τηλεόρασης ευκολότερη και ακόμα πιο διασκεδαστική. Η webOS 2.0 μειώνει επίσης το χρόνο εκκίνησης και επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τα μενού ‘Launch Bar’, πράγμα που καθιστά την πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο ευκολότερη από ποτέ. Επιπλέον, οι τηλεοράσεις 4K OLED της LG διαθέτουν ηχεία που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την ηγετική εταιρεία ήχοσυστημάτων Harman / Kardon, εξασφαλίζοντας ότι οι άψογες εικόνες 4K OLED θα συνοδεύονται από απαράμιλλη ποιότητα  ήχου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη