Μην σκουριάσεις αυτόν τον χειμώνα! Gadgets για εσένα που εργάζεσαι από το σπίτι.

by Manos Kavvalos

Αν δουλεύεις από το σπίτι, ξέρεις πολύ καλά το σκηνικό: ξεκινάς δυναμικά τη μέρα σου με το λάπτοπ σου, το αγαπημένο σου φλιτζάνι καφέ δίπλα και μια λίστα με εκκρεμότητες που περιμένουν να ολοκληρωθούν. Το απόγευμα, όμως, καταλήγεις στον καναπέ, σκεπάζεσαι με μια κουβέρτα, και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις κουνήσει παρά μόνο για να φτιάξεις ένα ακόμα καφεδάκι. Όσο κι αν αγαπάς αυτή τη συνήθεια, ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για την υγεία και την ευεξία σου, ώστε να μην… σκουριάσεις τον χειμώνα!

Όμως μην ανησυχείς! Δεν χρειάζεται να κλείσεις συνδρομή σε γυμναστήριο ή να αποχωριστείς τη ζεστασιά σου. Με τα σωστά gadgets, μπορείς να διατηρήσεις τη φόρμα σου χωρίς να αφήσεις την άνεση και τη θαλπωρή του σπιτιού σου, που τόσο αγαπάς! Σου έχουμε τα καλύτερα gadgets fitness και ευεξίας που θα σε βοηθήσουν να μείνεις δραστήριος και υγιής ενώ εργάζεσαι από το σπίτι.

Fitness trackers και Smartwatches: ο πρωταγωνιστής της καθημερινότητάς σου

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά. Τα activity trackers και τα smartwatches. Αυτές οι μικρές συσκευές που φοράς στον καρπό σου είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μπιχλιμπίδια τεχνολογίας. Ουσιαστικά, γίνονται ο προσωπικός σου προπονητής και σύμβουλος υγείας, καταγράφοντας τα πάντα. Από τα βήματά σου και τις θερμίδες που καις, μέχρι τον ύπνο και τους παλμούς της καρδιάς σου.

Με ένα activity tracker μπορείς να θέσεις στόχους βημάτων για κάθε μέρα και να δεις πόσο κοντά είσαι στο να τους πετύχεις. Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Αν δεν έχεις σηκωθεί για αρκετή ώρα, το ρολόι θα σε «σκουντήσει» με μια μικρή δόνηση, υπενθυμίζοντάς σου να κινηθείς. Επίσης, τα smartwatches σου επιτρέπουν να μετρήσεις πιο προχωρημένα δεδομένα, όπως τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν πρέπει να βγεις για να πάρεις λίγο αέρα ή να ανοίξεις το παράθυρο αν δουλεύεις σε κλειστό χώρο όλη μέρα!

 

Ηλεκτρονικές ζυγαριές: για να κρατήσεις επαφή με την πραγματικότητα

Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι η δουλειά από το σπίτι μπορεί να συνδυαστεί με μερικές επιπλέον λιχουδιές. Ένας ακόμη καφές, ένα ακόμη μπισκοτάκι και ξαφνικά, έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Εδώ λοιπόν, μπαίνουν στο παιχνίδι οι ηλεκτρονικές ζυγαριές. Αλλά όχι οι κλασικές ζυγαριές! Μιλάμε για τις έξυπνες ζυγαριές που δεν δείχνουν μόνο το βάρος σου.

Αναλύουν τα πάντα, από τη λιπώδη μάζα μέχρι τη μυϊκή και την οστική πυκνότητα, δίνοντάς σου μια πλήρη εικόνα για το σώμα σου. Μπορούν να συνδεθούν με το smartphone σου μέσω εφαρμογής και να παρακολουθούν την πρόοδο σου μέσα στον χρόνο. Έτσι, μπορείς να δεις αν οι καθημερινές σου βόλτες στο σαλόνι κάνουν δουλειά ή αν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου.

Όργανα γυμναστικής: φέρε το γυμναστήριο στα μέτρα σου

Μπορεί να μην έχεις τον χρόνο ή τη διάθεση να πας στο γυμναστήριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το φέρεις στο σπίτι σου. Πλέον υπάρχουν όργανα γυμναστικής που είναι τόσο μικρά και ευέλικτα που μπορείς να τα αποθηκεύσεις δίπλα στο γραφείο σου. Έτσι, κάθε φορά που κάνεις διάλειμμα, μπορείς να κάνεις μερικές ασκήσεις χωρίς να χρειαστεί να πας μακριά.

Αν ψάχνεις για κάτι απλό και αποτελεσματικό, τα λάστιχα γυμναστικής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γυμνάσεις σχεδόν κάθε μυϊκή ομάδα χωρίς να χρειάζεσαι βάρη. Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο, μπορείς να επενδύσεις σε ένα στατικό ποδήλατο ή έναν διάδρομο, που καταλαμβάνουν λίγο χώρο αλλά προσφέρουν εξαιρετική προπόνηση. Και το καλύτερο; Μπορείς να κάνεις πετάλι ή να τρέχεις ενώ παρακολουθείς το αγαπημένο σου podcast ή μια σειρά στο Netflix.

 

Διατάσεις και αποθεραπεία: μην τις ξεχνάς

Όσο κι αν οι ασκήσεις είναι σημαντικές, άλλο τόσο σημαντικές είναι οι διατάσεις και η αποθεραπεία. Ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, οι μύες σου έχουν την ανάγκη να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.

Ένα gadget που κάνει θαύματα είναι το Foam Roller. Το χρησιμοποιείς για να κάνεις αυτομασάζ στους μύες σου, χαλαρώνοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί από την πολύωρη καθιστική εργασία. Αν προτιμάς κάτι πιο επαγγελματικό, ένα massage gun είναι η απόλυτη λύση για βαθιά χαλάρωση των μυών. Είναι ιδανικό για να «ξεκλειδώσεις» τους μύες μετά από μια έντονη ημέρα στο γραφείο ή μια δυνατή προπόν

Μια μικρή απόφαση από εσένα, μια μεγάλη αλλαγή για εσένα

Εργάζεσαι από το σπίτι; Μπορεί η καθημερινότητά σου να είναι πιο άνετη και χαλαρή, αλλά κινδυνεύεις να βυθιστείς σε μια κατάσταση στασιμότητας. Με τα σωστά gadgets όμως, μπορείς να διατηρήσεις τη φόρμα σου, να παρακολουθείς την υγεία σου και να μην κολλάς στον καναπέ όλο τον χειμώνα. Επένδυσε σε activity trackers, ηλεκτρονικές ζυγαριές, όργανα γυμναστικής και μην ξεχνάς τις διατάσεις σου. Με όλα αυτά, θα είσαι πάντα σε φόρμα, ακόμα κι αν το γραφείο σου είναι μόλις 3 μέτρα από το σαλόνι σου !

Και το καλύτερο; Μπορείς να το κάνεις όλο αυτό χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι και να παγώσεις τον χειμώνα!

Μπορείς να δεις ακόμη