Όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις από το State of Play της Sony

by Manos Kavvalos

Η Sony και το PlayStation έκαναν ποδαρικό στο Φθινόπωρο με μια νέα παρουσίαση State of Play. Αποκαλύφθηκαν νέα παιχνίδια και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε επιπλέον πληροφορίες για ορισμένα που γνωρίζαμε ότι αναμένονται το επόμενο διάστημα. Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα όσων ειπώθηκαν.

 

Ghost of Yotei

Η Sony Interactive Entertainment και η Sucker Punch Productions ανακοίνωσαν το Ghost of Yotei, που θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 εντός του 2025.

Είναι το πρώτο παιχνίδι της Sucker Punch που αναπτύσσεται με βάση την τεχνολογία του PlayStation 5. Το σενάριο αφηγείται την ιστορία της Atsu και τα γεγονότα διαδραματίζονται το 1603, περισσότερα από 300 χρόνια μετά από αυτά του Ghost of Tsushima. Το σκηνικό τοποθετείται στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από το Mount Yotei, έναν ψηλό λόφο στην καρδιά του Ezo, μιας περιοχής της Ιαπωνίας που στις μέρες μας είναι γνωστή ως Hokkaido. Το 1603, το Ezo βρισκόταν εκτός ιαπωνικής κυριαρχίας και είναι γεμάτο με καταπράσινες εκτάσεις, χιονισμένες τούνδρες αλλά και μεγάλους κινδύνους. Βρίσκεται σε απόσταση από τις οργανώσεις των samurai που ζούσαν στην Tsushima και πρόκειται για μια ακόμα συναρπαστική ιστορία που θα απολαύσουν οι κάτοχοι PlayStation 5.

 

 

Horizon Zero Dawn Remastered

Περιμέναμε την επιστροφή της Alloy και το State of Play ήταν η κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου η Sony Interactive Entertainment και η Guerrilla Games να ανακοινώσουν το Horizon Zero Dawn Remastered. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5 και PC (Steam, Epic Games Store) στις 31 Οκτωβρίου. Αν έχεις ήδη αποκτήσει το Horizon Zero Dawn θα έχεις τη δυνατότητα να το αναβαθμίσεις στη νέα έκδοση έναντι €9,99.

Η μαγευτική ιστορία και ο συγκλονιστικός μετά-αποκαλυπτικός κόσμος επιστρέφουν μαζί με μια σειρά από τεχνολογικές βελτιώσεις, οπτικές αναβαθμίσεις και επιπλέον χαρακτηριστικά. Περιλαμβάνει επίσης το expansion The Frozen Wilds, που προσθέτει στο παιχνίδι νέες περιοχές, δεξιότητες για την πρωταγωνίστρια, όπλα και μηχανές.

Ο ρεαλιστικός κόσμος του παιχνιδιού περιλαμβάνει παγωμένα βουνά, πυκνές ζούγκλες και άνυδρες ερήμους με εκπληκτικά νέα γραφικά σε ανάλυση 4K, ενώ τα ταξίδια μεταξύ οικισμών πραγματοποιούνται πλέον αστραπιαία.

Οι πολλοί και συναρπαστικοί χαρακτήρες της ιστορίας έχουν αναβαθμιστεί, ώστε τα μοντέλα και οι κινήσεις τους να ευθυγραμμίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία. Σημαντική βελτίωση θα διαπιστώσεις και στον ηχητικό τομέα του Horizon Zero Dawn Remastered. Υποστηρίζεται η τεχνολογία PlayStation 5 Tempest 3D Audio Tech για υψηλότερης ποιότητας ambisonics και Atmos για ένα καθηλωτικό ηχητικό σκηνικό.

Ο τίτλος εκμεταλλεύεται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, όπως το haptic feedback και τα adaptive triggers του DualSense controller για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη εμπειρία στο gameplay. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι θα χρησιμοποιεί την ισχύ του PlayStation 5 Pro για γραφικά κορυφαίας ποιότητας και υψηλό ρυθμό ανανέωσης.

Σε PC θα υποστηρίζονται οθόνες ultrawide, οι τεχνολογίες NVIDIA DLSS 3 και AMD FSR 3.1, που θα αναβαθμίζουν σημαντικά τις επιδόσεις της GPU, ενώ δεν θα λείπουν τα Trophies, μέσω της σύνδεσης με λογαριασμό του PlayStation Network.

 

 

Astro Bot

To Astro Bot κυκλοφόρησε στις αρχές του Σεπτέμβρη και ήδη είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του PlayStation 5. Κατά τη διάρκεια του State of Play, η Sony Interactive Entertainment και η Team ASOBI είχαν μια μικρή έκπληξη για τους fans, δηλαδή επιπλέον περιεχόμενο που θα προστεθεί δωρεάν στο παιχνίδι εντός του Φθινοπώρου που διανύουμε. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να περιμένεις πέντε νέα online speedrun levels και δέκα νέα bots που κινδυνεύουν και πρέπει να τα σώσεις. Επιπλέον θα υπάρχουν πίνακες κατάταξης για να συγκρίνεις τις επιδόσεις είτε με τους φίλους σου, είτε με άλλους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Περισσότερα στο trailer που ακολουθεί.

 

 

Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered

Η Aspyr ανακοίνωσε το Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered. Θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Ετοιμάσου να γιορτάσεις την 25η επέτειο της σειράς Soul Reaver βιώνοντας τις επικές μάχες ανάμεσα στον Kain και στον Raziel, είτε στο πρωτότυπο format είτε με γραφικά remastered. Το «πακέτο» θα περιλαμβάνει το Legacy of Kain: Soul Reaver και το Legacy of Kain: Soul Reaver 2.

Αιώνες αφότου ο πρώην αφέντης σου, ο Kain, σε προδίδει και σε εκτελεί, αποκτάς υπόσταση ξανά και ξεκινάς μια αδυσώπητη αναζήτηση εκδίκησης.

Θα σκοτώσεις τα πρώην αδέλφια σου βαμπίρ με τα νύχια σου, τη δύναμη της τηλεκινητικής ενέργειας και το πανίσχυρο Wraith Blade. Καταβροχθίζοντας τις ψυχές των εχθρών σου θα γίνεσαι όλο και πιο δυνατός.

Εκτός των άλλων, ο Elder God σου χάρισε την ικανότητα να μεταφέρεσαι ανάμεσα στο Spectral και στο Material Realms. Ταξιδεύοντας από το ένα στο άλλο θα λύνεις γρίφους, θα αποκαλύπτεις νέα μονοπάτια και το που κρύβονται οι εχθροί σου για να τους εξοντώσεις.

 

 

Alan Wake II

Το DLC του Alan Wake II με τίτλο “The Lake House” θα γίνει διαθέσιμο τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσαν η Epic Games Publishing και η Remedy Entertainment.

Στο δεύτερο expansion του επιτυχημένου παιχνιδιού θα βρεθείς στο Lake House, όπου τα τέρατα έχουν πολλά πρόσωπα και η επιβίωση είναι μόνο η αρχή.

Σου θυμίζουμε ότι το Alan Wake II κυκλοφορεί για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Epic Games Store).

 

 

Dragon Age: The Veilguard

Η Electronic Arts και η BioWare κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το Dragon Age: The Veilguard με τίτλο “Blighted Dragon”.

Στα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, ο πρωταγωνιστής, Rook, πολεμάει μαζί με τους συντρόφους του, Taash και Lucanis ενάντια σε έναν δράκο που οι τυφλωμένοι από το μίσος θεοί έχουν εξαπολύσει κατά της Thedas. Θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις όλα όσα θέλεις για τις μαχητικές ικανότητες του Mage class χρησιμοποιώντας το νέο Ability Wheel του παιχνιδιού.

Ο Solas, ο μυθικός θεός του Dread Wolf και των Elven Trickster, θέλει να γκρεμίσει το Πέπλο που χωρίζει τη Thedas από τον κόσμο των δαιμόνων, αποκαθιστώντας την αθανασία και τη δόξα του λαού του – ακόμη και με το κόστος αμέτρητων ζωών. Αλλά το τελετουργικό του πάει στραβά και οι χειρότεροι φόβοι του γίνονται πραγματικότητα, καθώς δύο από τους πιο αρχαίους και ισχυρούς αντιπάλους του απελευθερώνονται. Επιδιώκουν μόνο να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν πριν από χιλιετίες – την πλήρη και απόλυτη κυριαρχία στον κόσμο μας. Το ταξίδι του Rook για να σταματήσει αυτές τις δύο ισχυρές θεότητες θα εκταθεί σε όλη τη Thedas, σε πολυσύχναστες πόλεις, καταπράσινες τροπικές περιοχές, ορεινά δάση, βάλτους αλλά και βαθιά φαράγγια. Απαραίτητη η απόλυτη προσοχή σε κάθε βήμα γιατί καραδοκούν παντού οι δυνάμεις όπως το Dark Spawn, οι Venatori Cultists και οι Δαίμονες του Fade.

To Dragon Age: The Veilguard αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου 2024 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC v(Steam, Epic Games Store).

 

 

LEGO Horizon Adventures

Το LEGO Horizon Adventures θα λανσαριστεί στις 14 Νοεμβρίου 2024 για PlayStation 5, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store), όπως ανακοίνωσαν η Sony Interactive Entertainment και η Studio Gobo. Σε περίπτωση που προβείς σε προ- παραγγελία θα λάβεις ως δώρο την ενδυμασία Shield-Weaver.

Σε ένα μακρινό μέλλον, όπου γιγάντια μηχανοποιημένα θηρία περιφέρονται σε ένα τοπίο που έχουν καταλάβει από τη φύση και οι άνθρωποι ζουν σε πρωτόγονες φυλές, ένα αρχαίο κακό επιδιώκει να καταστρέψει τον κόσμο.

Θα βρεθείς στο πλευρό της κυνηγού Aloy καθώς καθοδηγεί μια ομάδα ηρώων σε μια αποστολή να σώσει τα λιβάδια, τα δάση και τα βουνά της Γης από έναν άνδρα που ονομάζεται Helis, ο οποίος ηγείται μιας συμμορίας από ηλιολάτρες που ακολουθούν ένα Αρχαίο Κακό τυλιγμένο στο μυστήριο.

Θα βιώσεις τη συναρπαστική περιπέτεια μόνος ή με φίλους σε local co-op ή στο διαδίκτυο, θα προσαρμόσεις τον οικισμό σου σε στυλ LEGO και στην πορεία θα ανακαλύψετε εκπληκτικά μυστικά από το μυστηριώδες παρελθόν της Aloy.

 

 

Monster Hunter Wilds

Κατά τη διάρκεια του State of Play μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Monster Hunter Wilds. Όπως ανακοίνωσε η Capcom, το παιχνίδια αναμένεται στις 28 Φεβρουαρίου 2025 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam), σε τρεις εκδόσεις, Standard, Deluxe και Premium Deluxe.

Τα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις παρακάτω επικεντρώνονται στο φοβερό τέρας Arkveld, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας του Monster Hunter Wilds. Το μυστηριώδες Arkveld προέρχεται από ένα είδος που εδώ και καιρό θεωρούνταν εξαφανισμένο και έχει φτερά που μοιάζουν με αλυσίδες.

Αφότου σώζει το νεαρό αγόρι Nata στα σύνορα των Forbidden Lands, το Hunter’s Guild συγκεντρώνει τους πόρους του και σχηματίζει τη Forbidden Lands Research Commission για να διερευνήσει το μυστηριώδες “White Wraith” που επιτέθηκε στο σπίτι του Nata. Προκειμένου να εξερευνήσει όπως πρέπει τα Forbidden Lands, η Research Commission στέλνει στην περιοχή πολλά μέλη του προσωπικού της. Μεταξύ αυτών το Avis Unit που αποτελείται από τους Alma, Gemma, τον Hunter του παίκτη και το Palico του, όπως επίσης το Astrum Unit, με τη βετεράνο κυνηγό Olivia, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως Support Hunter, μαζί με το Palico Athos, τον βιολόγο Erik και τον μηχανικό Werner.

 

 

Για να μάθεις όλα όσα ανακοινώθηκαν στο State of Play, κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε το παρακάτω video.

 

 

Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το PlayStation 5, μεταξύ των οποίων οι συλλεκτικές εκδόσεις της κονσόλας με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη