Οργάνωσε σωστά το μπάνιο σου

by K Admin

banio

 

Ένα περιποιημένο και σωστά οργανωμένο μπάνιο μπορεί να σου φτιάξει τη ψυχολογία. Σκέψου απλά ότι οι περισσότεροι από εμάς το πρώτο σημείο του σπιτιού που επισκεπτόμαστε μετά το πρωινό ξύπνημα είναι το μπάνιο. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα πρακτικά και έξυπνα tips για να οργανώσεις και να ανανεώσεις το μπάνιο σου.

 

1. Ξεκίνα με το ξεσκαρτάρισμα

Έλεγξε τα μικρά και μεγάλα ντουλάπια του μπάνιου για άδεια μπουκάλια για αφρούς ξυρίσματος που έχουν τελειώσει κ.λπ. και πέταξε τα. Έτσι, θα εξοικονομήσεις πολύτιμο χώρο για να αποθηκεύσεις άλλα πράγματα.

 

2.Πετσέτες παντού!

Μία επιφάνεια στο μπάνιο που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτη είναι η πόρτα. Μπορείς να προμηθευτείς μια κρεμαστά πόρτας και να κρεμάσεις εκεί όλες τις πετσέτες και τα μπουρνούζια της οικογένειας. Χρησιμοποίησε επίσης πετσετοθήκες με μπάρες. Ιδανική λύση, εδικά αν ο χώρος του μπάνιου είναι περιορισμένος. Μπορείς, βέβαια, και να αυτοσχεδιάσεις. Για παράδειγμα, το ράφι για μπουκάλια κρασιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θήκη για τις πετσέτες.

 

3.Εταζέρες και ράφια

Οι εταζέρες και τα ράφια μπάνιου όχι μόνο θα σου εξασφαλίσουν πολύτιμο χώρο, αλλά μπορούν να ομορφύνουν το μπάνιο σου αφού κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γωνιακά ράφια για το ντους για να τοποθετήσεις εκεί το σαμπουάν, το αφρόλουτρο κ.λπ. Τα ράφια τοίχου ή τα συρόμενα πλέγματα – βαγονέτα θα σε γλυτώσουν και από τη μούχλα που συσσωρεύεται στις βάσεις των μπουκαλιών.

 

4.Περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι

Οι αποθηκευτικοί χώροι σε ένα μικρό μπάνιο είναι συνήθως περιορισμένοι. Ωστόσο, κυκλοφορούν στο εμπόριο τόσα αξεσουάρ μπάνιου που θα διευκολύνουν τη ζωή σου. Με μερικές μεταλλικές μπάρες και γαντζάκια μπορείς να δημιουργήσεις μία όμορφη σύνθεση από υφασμάτινα ή συρμάτινα καλάθια τα οποία χρησιμεύουν σαν αποθηκευτικοί χώροι. Εκεί, μπορείς να τοποθετήσεις προϊόντα hair styling όπως τις λακ, τους αφρούς, τα gel, έλαια κ.λπ. Υπάρχουν επίσης μικρά και μεγάλα καλάθια με βεντούζα που προσκολλούνται σε λείες επιφάνειες όπως το γυαλί, καθρέπτες και τα πλακάκια. Για τα μικροαντικείμενα όπως κοκαλάκια και οδοντόβουρτσες, χρησιμοποίησε πλαστικές θήκες. Προτίμησε να είναι διαφανή για να βρίσκεις εύκολα τα πράγματα που τοποθετείς μέσα σε αυτές.

 

5. Οργάνωσε έξυπνα τα ντουλάπια και τα συρτάρια σου

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που το μπάνιο μπορεί να διαθέτει έπιπλο ή έπιπλα, ωστόσο δεν είναι αρκετά για να αποθηκεύσουμε πράγματα, ενώ στα συρτάρια επικρατεί χάος. Βάλε στα συρτάρια διαχωριστικά για να διατηρείς σε τάξη τα καλλυντικά σου ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Στο ντουλάπι κάτω από το νιπτήρα αποθήκευσε τα πράγματα που χρησιμοποιείς σπανιότερα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς τα ντουλάπια για να αποθηκεύσεις τις πετσέτες σου, το δίπλωμα παίζει σημαντικό ρόλο για να μην ξεμείνεις από χώρο. Φρόντισε λοιπόν να τις διπλώσεις ανάλογα με το μέγεθος και τοποθέτησε τες με το ίδιο δίπλωμα (τετράγωνες, παραλληλόγραμμες κ.λπ.) τη μία πάνω στην άλλη. Αν το μπάνιο διαθέτει ευρύχωρα ντουλάπια, μπορείς να τοποθετήσεις στο εσωτερικό τους αποθηκευτικές μονάδες (καλάθια για τις πετσέτες ή για τα άπλυτα κ.λπ.).

 

6. Ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο

Αν χρησιμοποιείς στο μπάνιο πιστολάκι μαλλιών και άλλες συσκευές hair styling, φρόντισε να τις αποθηκεύσεις στο ντουλάπι ή αν δεν υπάρχει έπιπλο μπάνιου μπορείς να τις τοποθετήσεις σε κρεμαστές θήκες μπάνιου. Σημειώνεται ότι τόσο το πιστολάκι όσο και το ισιωτικό μαλλιών, τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσεις.

 

7.Τελευταίες «πινελιές»

Μία εύκολη λύση για να αλλάξει η όψη του μπάνιου σου, είναι τα χαλάκια μπάνιου. Τοποθέτησε τα μπροστά από τη μπανιέρα ή το νιπτήρα και δημιούργησε μια αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς. Τέλος, μη ξεχνάς το φωτισμό. Είτε βάφεσαι, είτε ξυρίζεσαι ή πλένεσαι χρειάζεσαι τον κατάλληλο φωτισμό. Φρόντισε να διαλέξεις είδη φωτισμού για μπάνιο που αντέχουν στην υγρασία και είναι ασφαλή στη χρήση.

Όπως είδες, υπάρχουν πολλοί τρόποι και λύσεις για να βάλεις σε τάξη το μπάνιο σου. Όσον αφορά στο διακοσμητικό κομμάτι, φρόντισε τα «μικρά» αξεσουάρ μπάνιου (πιγκάλ, βάση ρολού τουαλέτας, σαπουνοθήκη κ.λπ.) να ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου. Βέβαια, στην τελική, όλα είναι θέμα γούστου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη