Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στην Αθήνα – Απόλαυσέ το με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας και κρυστάλλινο ήχο

by Zikou Stella

Το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου. Όλα τα μεγάλα αστέρια ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να κατακτήσουν αυτό που βλέπουν ως την ύψιστη τιμή στην καριέρα τους, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Όχι πως η συμμετοχή και μόνο δεν είναι εκπλήρωση του ονείρου μιας ζωής. Σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, οι Έλληνες αθλητές θα είναι μεταξύ αυτών που θα αναζητήσουν τη δόξα.

Από την προσπάθεια δεν λείπει η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων, όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε εδώ και δεκαετίες, η Εθνική Ομάδα μπάσκετ, που όμως θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη δύσκολη, αλλά όχι ανυπέρβλητη δοκιμασία του Προ- Ολυμπιακού τουρνουά. Από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου, με προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη και ηγέτη τον πρωταθλητή του NBA, Γιάννη Αντεντοκούνμπο, η ομάδα μας θα διεκδικήσει την πρόκρισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά. Οι προηγούμενες ήταν το 1952- 17η θέση, το 1996- 5η θέση, το 2004- 5η θέση και το 2008- 5η θέση. Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε βρεθεί στο «κόλπο» των μεταλλίων μιας Ολυμπιάδας, αλλά με το ταλέντο που διαθέτει αυτή η ομάδα, ποτέ δεν είναι αργά.

 

Οι Όμιλοι

 

Οι ομάδες του Προ- Ολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους.

 

1ος Όμιλος

  • Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία

 

2ος Όμιλος

  • Αίγυπτος, Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία

 

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

Τρίτη 2 Ιουλίου

  • Αίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία: 17.30, ΕΡΤ3/ NovaSports Start
  • Σλοβενία – Κροατία: 21.00, ΕΡΤ 3/ NovaSports Start

 

Τετάρτη 3 Ιουλίου

  • Κροατία – Νέα Ζηλανδία: 17.30, ΕΡΤ3/ NovaSports Start
  • Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα: 21.00, ΕΡΤ1/ NovaSports Start

 

Πέμπτη 4 Ιουλίου

  • Νέα Ζηλανδία – Σλοβενία: 17.30, ΕΡΤ3/ NovaSports Start
  • Ελλάδα – Αίγυπτος: 21.00, ΕΡΤ1/ NovaSports Start

 

Ημιτελικοί

 

Σάββατο 6 Ιουλίου

  • Α1 – Β2: 17.30 ή 21.00, ΕΡΤ1 ή ΕΡΤ3/ NovaSports Start
  • Β1 – Α2: 17.30 ή 21.00, ΕΡΤ1 ή ΕΡΤ3/ NovaSports Start

 

Η ώρα διεξαγωγής κάθε ημιτελικού θα εξαρτηθεί από την θέση που θα πάρει η Εθνική Ελλάδας, εφόσον τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες του ομίλου της.

 

Τελικός

 

Κυριακή 7 Ιουλίου

  • Νικήτρια 1 – Νικήτρια 2: 21.00, ΕΡΤ1 ή ΕΡΤ3/ NovaSports Start

 

 

Επιπλέον Προ- Ολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ

Δεν είναι όμως μόνο το «δικό» μας Προ- Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. Τις ίδιες ημέρες διεξάγονται άλλα τρία. Οπότε συνολικά 24 ομάδες διεκδικούν μόνο τέσσερα εισιτήρια. Οι υπόλοιπες τρεις διοργανώσεις έχουν ως εξής:

 

Λετονία, Ρίγα (2-7/7)

  • 1ος Όμιλος: Γεωργία, Φιλιππίνες, Λετονία
  • 2ος Όμιλος: Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο

 

Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν

  • 1ος Όμιλος: Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιθουανία
  • 2ος Όμιλος: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Μπαχρέιν

 

Ισπανία, Βαλένθια

  • 1ος Όμιλος: Λίβανος, Ανγκόλα, Ισπανία
  • 2ος Όμιλος: Φινλανδία, Πολωνία, Μπαχάμες

 

Οι όμιλοι του Ολυμπιακού τουρνουά

Στις 7 Ιουλίου θα γνωρίζουμε πως θα έχουν διαμορφωθεί οι τρεις όμιλοι του Ολυμπιακού Τουρνουά. Η κλήρωση έχει ήδη γίνει και οι όμιλοι που προέκυψαν είναι οι παρακάτω:

 

1ος Όμιλος: Αυστραλία, Νικητής Προ- Ολυμπιακού Ελλάδας, Καναδάς, Νικητής Προ- Ολυμπιακού Ισπανίας

 

2ος Όμιλος: Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Νικητής Προ- Ολυμπιακού Λετονίας

 

3ος Όμιλος: Σερβία, Νότιο Σουδάν, ΗΠΑ, Νικητής Προ- Ολυμπιακού Πουέρτο Ρίκο

 

 

Ετοίμασε την ατμόσφαιρα για ανεπανάληπτες βραδιές

Κάποιοι, οι πολύ τυχεροί μιας και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, θα βρεθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς, το πλέον πιθανό είναι να θελήσεις να φτιάξεις ατμόσφαιρα, μεταφέροντας τον παλμό του γηπέδου στο σαλόνι σου, ακούγοντας το μαγικό «κλατς» που κάνει η μπάλα κάθε φορά που μπαίνει στο πλεκτό, όπως επίσης και τους ήχους όταν αναπηδάει στο παρκέ. Το τουρνουά είναι σίγουρο πως θα είναι γεμάτο συγκινήσεις και οφείλεις στον εαυτό σου να τις ζήσεις από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Ακόμα και αν την ύστατη στιγμή δεν έχεις οργανωθεί, προλαβαίνεις. Με τις ευέλικτες επιλογές παράδοσης που σου προσφέρει ο Κωτσόβολος, σου εξασφαλίζει όλο τον απαραίτητο χρόνο για να μετατρέψεις το σπίτι σου στον απόλυτο προορισμό για την παρέα. Μπες τώρα στο site ή έλα σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, όπου σε περιμένει μια μεγάλη γκάμα από τηλεοράσεις υψηλής ποιότητας, ηχόμπαρες και projectors, που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι όντως βρίσκεσαι στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση, το έμπειρο προσωπικό μας θα σε καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στην κάλυψη όλων των αναγκών σου, δίχως να υπερβείς τα όρια του προϋπολογισμού σου.

 

Όλοι μαζί, ενωμένοι, στηρίζουμε την προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Παρισιού. Η πόλη του φωτός μας περιμένει.

Μπορείς να δεις ακόμη