Σύνδεσε το πληκτρολόγιο στην τηλεόραση

by Aggeliki Tsoukana

Οι Smart TVs μας επιτρέπουν να εγκαταστήσουμε πολλές εφαρμογές, αλλά όταν τις τρέξουμε και χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε κάποιο κείμενο, ιδίως στην αναζήτηση, η μετάβαση από γράμμα σε γράμμα με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης είναι κουραστική. Όμως, μπορεί να γίνει εύκολη και διασκεδαστική αν διαθέτεις ένα ασύρματο πληκτρολόγιο. Είναι οικονομικά και κάποια από αυτά διαθέτουν ακόμη και Touchpad και οπίσθιο φωτισμό. Μένει μονάχα να το συνδέσεις στη smart TV σου.

Το να συνδέσεις το πληκτρολόγιο σε μια συμβατή τηλεόραση είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, και μπορεί να γίνει ακόμα κι από τον πιο αρχάριο χρήστη.

 

 

 

Συμβατότητα πληκτρολογίου με τηλεόραση

Αρχικά, πριν επιλέξεις πληκτρολόγιο, φρόντισε να τσεκάρεις αν υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα από την τηλεόρασή σου, ή και αν το εκάστοτε πληκτρολόγιο υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα.

Οι περισσότερες σύγχρονες Smart TVs διαθέτουν ειδική ρύθμιση για προσθήκη πληκτρολογίου Bluetooth, ή και άλλων ασύρματων περιφερειακών όπως είναι τα Soundbars ή και τα ασύρματα ακουστικά.

Ιδανικά, θα σου προτείναμε να επιλέξεις ένα σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι όπως είναι το Logitech K380 Bluetooth Πληκτρολόγιο & Pebble M350 Bluetooth Ποντίκι. Είναι μικρό και κομψό, και έρχεται μαζί με ποντίκι!

 

 

Σύνδεση πληκτρολογίου μέσω Bluetooth

Η λογική είναι ίδια, ανεξάρτητα τη μάρκα ή και το λειτουργικό τηλεόρασης. Επομένως, το πρώτο βήμα είναι να θέσεις το πληκτρολόγιο Bluetooth σε κατάσταση αναμονής. Για πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση του πληκτρολογίου σε κατάσταση αναμονής, απλώς ανατρέχεις στο εγχειρίδιο του πληκτρολογίου.

Στη συνέχεια, επιλέγεις μέσα από τις ρυθμίσεις την αντίστοιχη επιλογή για προσθήκη συσκευής. Ενδεικτικά, η επιλογή μπορεί να βρίσκεται στις Ρυθμίσεις > Διαχείριση συσκευών > Ρύθμιση πληκτρολογίου > Προσθήκη πληκτρολογίου Bluetooth. Σε αυτό το σημείο λάβε υπόψη ότι το πληκτρολόγιο θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην τηλεόραση. Συνήθως, η σάρωση για διαθέσιμα πληκτρολόγια εκτελείται αυτόματα.

Έπειτα, θα πρέπει να επιλέξεις το πληκτρολόγιο Bluetooth από τη λίστα σάρωσης και, στη συνέχεια, επιλέγεις «Ζεύξη» (ή την αντίστοιχη επιλογή στη δική σου τηλεόραση). Ενδεχομένως, στην οθόνη να εμφανιστεί ένας αριθμός. Εισάγεις τον αριθμό στο πληκτρολόγιο Bluetooth, και είτε αλλάζεις τις επιλογές του πληκτρολογίου ή τις αφήνεις ως έχουν.

 

Εναλλακτική αν δεν έχεις ασύρματο πληκτρολόγιο

Η εναλλακτική είναι να δοκιμάσεις σύνδεση μέσω USB. Δοκίμασε να συνδέσεις το καλώδιο πληκτρολογίου στη θύρα USB της τηλεόρασης. Λογικά, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα μήνυμα. Διαφορετικά, τσέκαρε στις ρυθμίσεις ή και στα Μενού της τηλεόρασης για επιλογή «Σύνδεση συσκευών», “device connector”, ή κάτι αντίστοιχο.

Αυτό ήταν, λοιπόν! Τώρα είσαι έτοιμος να κάνεις ακόμη πιο εύκολη και διασκεδαστική την εμπειρία περιήγησης στα μενού της Smart TV σου.

Μπορείς να δεις ακόμη