Τα καλύτερα παιχνίδια για το παιδί, την παρέα και όλη την οικογένεια

by Zikou Stella

Ο χειμώνας έρχεται και η ζεστασιά του σπιτιού μας είναι αναντικατάστατη. Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να απασχολήσεις δημιουργικά και όμορφα τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού σου, τον δικό σου με την παρέα ή ολόκληρης της οικογένειας μία είναι η λύση: Game Nights! Μία απασχόληση που σε φέρνει πιο κοντά με το παιδί, τους φίλους, την οικογένεια, χαρίζει διασκέδαση και δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις.

 

 

Κι αν το παιδί σου είναι φορτωμένο με εξωσχολικές, αθλητικές, φροντιστηριακές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα Σαββατοκύριακα ή τις κρύες βραδιές του χειμώνα, μπορείς να έρχεσαι πιο κοντά μέσα από το παιχνίδι. Η λύση, λοιπόν, των επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι διαχρονική, σίγουρη και γεμάτη εκπλήξεις. Ακολουθούν ιδέες επιτραπέζιων παιχνιδιών, για όλες τις ηλικίες και τις περιστάσεις.

 

Για το παιδί

Για να απασχολήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του μικρού παιδιού σου και φυσικά να συνδυάσεις την διασκέδαση με τη γνώση, μπορείς να επιλέξεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως το Carotina Baby “Οι πρώτες μου γνώσεις”.

Συνολικά 10 φανταστικά παιχνίδια επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις πρώτες δεξιότητές τους. Με αυτή την πλούσια συλλογή εκπαιδευτικών παιχνιδιών, το παιδί μπορεί να παίξει με τον πύργο, το παζλ, τη μνήμη και την τόμπολα. Επίσης με μια εύκολη και διασκεδαστική μέθοδο θα μάθει κάποια φωνήεντα, τους πρώτους αριθμούς και τα χρώματα.

Για τους λιλιπούτειους του Νηπιαγωγείου προτείνουμε το Θρανίο Εκπαιδευτικό Παιχνίδι, ένα ολοκληρωμένο σετ με 30 εκπαιδευτικά παιχνίδια μνήμης, λογικής και δημιουργικότητας.

Περιλαμβάνει θρανίο από ασφαλή υλικά και το ηλεκτρονικό στυλό καροτίνα που μιλάει. Με πολλά είδη διαφορετικών δραστηριοτήτων για την εξάσκηση δεξιοτήτων, όπως λογική σκέψη, η αξιολόγηση και η μνήμη, αλλά και η απόκτηση των πρώτων βασικών γνώσεων γλώσσας, μαθηματικών, χρωμάτων και σχημάτων.

 

Πέραν των επιτραπέζιων παιχνιδιών το παιδί σου θα λατρέψει όλες τις κορυφαίες σειρές της Lego, της διαχρονικής Playmobile, της Fisher Price αλλά και παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης.

Θα λατρέψει το αρμόνιο δαπέδου για ατελείωτες ώρες μουσικής διασκέδασης! Πατάει επάνω στα 24 πλήκτρα του και δημιουργεί τη δική του μελωδία! Το αρμόνιο διαθέτει επίσης 8 διαφορετικά όργανα, 4 διαφορετικές λειτουργίες, 10 demo μελωδίες και drums. Φυσικά με ρυθμιζόμενη ένταση ήχου για να μην ενοχλούνται οι γείτονες.

Τόσο η Lego, όσο και η Playmobile θα σε ταξιδέψει στα παιδικά σου χρόνια. Υπάρχουν αμέτρητα παιχνίδια, που θα εγείρουν την φαντασία του παιδιού σου, με ένα εύρος επιλογών που καλύπτει τις ηλικίες από 12 μηνών έως και τις μεγαλύτερες. Βρες μία μεγάλη ποικιλία στη σειρά Ninjago, Disney, Duplo, City αλλά και classic της Lego .

 

Τα Playmobil έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, καθώς αποτελούν μία all time classic πρόταση για ατελείωτες ώρες δημιουργικού παιχνιδιού, διασκέδασης και μάθησης. Είναι αγαπημένα στις τάξεις των μικρών και εγγυημένη επιλογή για τους γονείς. Κυκλοφορεί μεγάλη γκάμα Figures, CityLife, έως και παραμυθένια κουκλόσπιτα ή επιβλητικά κάστρα.

 

 

 

Οικογενειακή υπόθεση

Οι οικογενειακές στιγμές είναι από τις ωραιότερες στη ζωή σου. Γύρω από το τραπέζι, δίπλα από το τζάκι ή στο χαλί του σαλονιού άπλωσε τα πιο ωραία επιτραπέζια γνώσεων ή μυστηρίου και ζήσε αξέχαστες βραδιές με την οικογένειά σου, μακριά από το κινητό τηλέφωνο, τα tablet ή την τηλεόραση.

 

Από 9 χρονών και πάνω, το παιδί σου μπορεί να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο ταξίδι. Η Desyllas έχει ετοιμάσει το εκπαιδευτικό παιχνίδι Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα για να μαθαίνεις και για να «ταξιδεύεις». Είσαι έτοιμος να μεταφερθείς σε όλη την Ελλάδα μέσα σε λίγα λεπτά; Επισκέψου τις πόλεις-σταθμούς σου, αντιμετώπισε τις διάφορες προκλήσεις και φτάσε πρώτος στην αφετηρία σου πιο σοφός από ποτέ. Ανακάλυψε απίθανα μέρη, μάθε την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τα αξιοθέατα κάθε τόπου.

 

Το Trivial Pursuit Family Edition αποτελεί την ιδανική επιλογή για παιδιά και ενήλικες. Πρόκειται για τη γρήγορη εκδοχή του οικογενειακού παιχνιδιού με 2.400 ερωτήσεις σε 2 διαφορετικά σετ από κάρτες, ένα για ενήλικες και ένα για παιδιά. Το παιχνίδι Trivial Pursuit Family Edition περιλαμβάνει κάποιες καινούριες ερωτήσεις και ένα γρήγορο στυλ παιχνιδιού, καθώς και μια πρόκληση αναμέτρησης, στην οποία 2 παίκτες συναγωνίζονται ταυτόχρονα για ένα τριγωνικό πιόνι.

 

 

Κι αν η οικογένεια έχει όρεξη για λίγο μυστήριο κάποιο βράδυ του Σαββατοκύριακου χαμήλωσε τα φώτα και βάδισε με την οικογένεια στα χνάρια του πιο διάσημου ντέντεκτιβ της ιστορίας. Η Kaissa ξυπνά τον θρυλικό Σέρλοκ Χολμς που κρύβεις μέσα σου. Είσαι ένας από τους βοηθούς του ξακουστού ερευνητή και προσπαθείς να εξιχνιάσεις τις μυστηριώδεις υποθέσεις που εκείνος αναλαμβάνει. Χρησιμοποίησε το χάρτη του Λονδίνου για να βρεις πού πρέπει να πας, διάβασε τις εφημερίδες για να ανακαλύψεις στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνά σου και αναζήτησε όλους εκείνους που μπορεί να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες. Στο τέλος κάθε ιστορίας, θα κληθείς να απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την κάθε υπόθεση.

 

Τι κι αν βαριέσαι να ετοιμαστείς, να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας σε ένα escape room που αποτελεί μία τοπ επιλογή γεμάτη διαδραστικότητα και διασκέδαση τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα; Προμηθεύσου το Desyllas Escape Room Family Edition και νιώσε την αδρεναλίνη ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου. Το παιχνίδι είναι ομαδικό και απρόβλεπτο. Θα πρέπει να συνεργαστείς για να λύσεις τους γρίφους και να ανακαλύψεις όλα τα κρυφά στοιχεία. Κάθε παίκτης θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε αυτό το παιχνίδι. Εάν δεν έχεις παίξει ποτέ σε δωμάτιο μυστηρίου, ετοιμάσου για μια εντελώς νέα εμπειρία.

 

 

Παιχνίδια για την παρέα

Ξέμεινες σπίτι το Σαββατοκύριακο ή ο καιρός είναι βροχερός; Πάρε τηλέφωνο τους φίλους ή τις φίλες σου, γέμισε με σνακ τα μπολ και διοργάνωσε μια αξέχαστη Game Night. Iδιαίτερα αν είσαι λάτρης του Netflix, τότε πέτυχες διάνα για όλη την παρέα. Η θρυλική Monopoly συναντά τον el professor του Casa De Papel. Σε αυτήν την έκδοση του παιχνιδιού Monopoly, οι παίκτες συμμετέχουν στη ληστεία. Επίλεξε έναν χαρακτήρα και χρησιμοποίησε τη μοναδική του ικανότητα ληστείας. Μπες στο νομισματοκοπείο και στην τράπεζα ως ένας από τους ληστές στην ομάδα του καθηγητή. Όμως μπορείς να ξεφύγεις από την Αστυνομία;

 

Και για να εξασκήσεις τις γνώσεις σου η επιλογή είναι μία, όπως και η ρητορική ερώτηση; Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Το πιο αγαπημένο τηλε-παιχνίδι γνώσεων τώρα και σε επιτραπέζιο. Παίξε με τους φίλους σου, απάντησε πρώτος ή πρώτη σωστά σε δώδεκα ερωτήσεις και γίνε ο νικητής του παιχνιδιού.

Όσον αφορά το επιτραπέζιο που θα σου μείνει αξέχαστο; Επέλεξε το παιχνίδι Μυστήρια στο Πεκίνο της AS. Με αυτό το επιτραπέζιο όλοι ανακαλύπτουν τον ντεντέκτιβ που κρύβουν μέσα τους και καλούνται να εξιχνιάσουν τα περίεργα περιστατικά που έχουν συμβεί στους δρόμους της κινεζικής μεγαλούπολης.

 

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο ειδικά αν είσαι λάτρης των retro παιχνιδιών. Θα εντυπωσιάσεις την παρέα που δεν θα ξεκολλάει από το τραπέζι για το κορυφαίο pac man. Mε την επιτραπέζια κονσόλα Arcade 1Up πηγαίνεις πίσω στον χρόνο και γεμίζεις αναμνήσεις με ένα από τα κορυφαία παιχνίδια βγαλμένα από τις χρυσές εποχές των Arcade παιχνιδομηχανών. Ο τέλειος τρόπος να απολαύσεις μία μοναδική Arcade ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Μην αργείς! Οργανώσου για τον χειμώνα. Στον Κωτσόβολο θα βρεις μία ευρεία γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών για το παιδί σου, την παρέα και όλη την οικογένεια. Ζήσε μοναδικές στιγμές χωρίς να κουνηθείς από το σαλόνι σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη