Τα περιφερειακά του νέου LG G5

by K-Admin

Μαζί με το LG G5, η LG ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2016 και μια σειρά από περιφερειακά για το νέο της Android smartphone, τα οποία έρχονται για να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του LG G5. Τα νέα αξεσουάρ περιλαμβάνουν δύο εξαιρετικές προτάσεις στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Ο λόγος για τα LG 360 VR headset και LG 360 sphere-degree camera.

 

LG_G5_Accessories_VR_03LG 360 VR

Το LG 360 VR είναι ένα VR headset που συνδέεται με τη θύρα USB Type-C του LG G5 μέσω ενός ειδικού καλωδίου και συνεργάζεται αποκλειστικά με το smartphone και εξομοιώνει αυτό που η LG περιγράφει ως  “130-inch TV”. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό, ακολουθώντας τη γραμμή του LG G5, ενώ είναι αναδιπλούμενο για εύκολη μεταφορά, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθήσουν περιεχόμενο VR οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Η συσκευή έχει βάρος μόλις 118 γραμμάρια και είναι συμβατή με φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών που έχουν τραβηχτεί με την LG 360 CAM, καθώς και με περιεχόμενο VR για Android.

LG_G5_Accessories_360CAM_02LG 360 CAM

Το LG 360 CAM επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών 360 μοιρών και βίντεο ανάλυσης 2Κ με πολυκάναλο ήχο 5.1. Διαθέτει επίσης δύο κάμερες 13 MP με ευρυγώνιο φακό 200 μοιρών, ενσωματωμένη μπαταρία 1200mAh και 4 GB επεκτάσιμη εσωτερική μνήμη. Το LG 360 CAM προσφέρει βίντεο 2Κ και εγγραφή πολυκάναλου ήχου 5.1 με τρία μικρόφωνα επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητες περιεχόμενο 360 μοιρών, το οποίο μπορούν να ανεβάσουν στα Street View και YouTube360, γεγονός που καθιστά το διαμοιρασμό περιεχομένου εξαιρετικά εύκολη υπόθεση! Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες για προβολή στο LG 360 VR ή σε άλλα smartphones και συσκευές που υποστηρίζουν προβολή 360 μοιρών.

 

LG_G5_Accessories_Generic_01LG Rolling Bot

Ένα ακόμα εντυπωσιακό gadget είναι το LG Rolling Bot. Πρόκειται για ένα σφαιρικό ρομπότ που προσφέρει απομακρυσμένη επιτήρηση του σπιτιού, αφού ενσωματώνει κάμερες, ηχεία και μικρόφωνα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην κάμερα 8 MP και στην ενσωματωμένη θύρα υπερύθρων, η οποία λειτουργεί και ως remote control για τον έλεγχο των περισσότερων ηλεκτρονικών συσκευών. Έχει διάμετρο 25 εκατοστά, διαθέτει υποδοχή για κάρτες microSD (για την αποθήκευση αρχείων πολυμέσων), ενώ η σύνδεση πραγματοποιείται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

 

LG_G5_Accessories_Parrot_04LG Smart Controller

Για τους fans των Drones η LG αποκάλυψε το Smart Controller, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία Drones, Parrot. Με το Smart Controller ο έλεγχος των Drones γίνεται πιο απλός, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους να ασχοληθούν με αυτό το «άθλημα». Το χειριστήριο διαθέτει ειδικό mount για σύνδεση με το LG G5, στην οθόνη του οποίου θα εμφανίζονται οι εικόνες από την κάμερα του drone. Το LG Smart Controller θα συνεργάζεται μόνο με Parrot drones με ενσωματωμένη κάμερα, ενώ αν και δεν ανακοινώθηκε η λίστα με τα συμβατά drones, γνωρίζουμε από τώρα ότι ένα από αυτά θα είναι και το νέο Parrot Bebop 2, μιας και αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη