Τεχνολογίες για εύκολο και αποτελεσματικό σκούπισμα

by Zikou Stella

Η καθαριότητα του σπιτιού αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια. Οι γονείς επιδιώκουν το σπίτι να είναι πάντα καθαρό, έτσι ώστε τα παιδιά, οι ίδιοι, αλλά και τα ζωάκια τους να μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον.

Μία από τις πιο χρήσιμες και απαραίτητες συσκευές που συντελούν στην βαθιά καθαριότητα μιας κατοικίας είναι οι σκούπες. Πλέον οι εταιρείες έχουν αναπτύξει γοργά κορυφαίες τεχνολογίες που ενσωματώνουν σε αυτές τις συσκευές και οι επιλογές είναι αμέτρητες: Έξυπνα προγράμματα καθαρισμού, υψηλή απόδοση ακόμα και…ενσωματωμένη τεχνολογία ΑΙ κάνουν το σκούπισμα μια εύκολη καθημερινή ρουτίνα, που δεν απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο. Όσον αφορά τον σχεδιασμό τους, οι περισσότερες είναι πλέον εργονομικά σχεδιασμένες, κάνοντας τη ζωή του χρήστη ευκολότερη.

Ηλεκτρικές, σκούπες stick, ρομποτικές είναι κάποιες από τις σκούπες που μπορείς να επιλέξεις. Αυτό που προέχει, είναι η σκούπα που θα αποφασίσεις να αγοράσεις, να ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες και προτεραιότητες.

Ο KΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σου προσφέρει μια ευρεία γκάμα για να επιλέξεις την ιδανική για εσένα συσκευή.

Παρακάτω σου παραθέτουμε κάποιες από τις νέες τεχνολογίες που διαθέτουν οι πιο σύγχρονες σκούπες, οι οποίες συντελούν στον εύκολο καθαρισμό της οικίας σου.

 

Όταν το σκούπισμα γίνεται… παιχνίδι

Οι απλές, ηλεκτρικές σκούπες είναι ένα παραδοσιακό εργαλείο για τον καθαρισμό του σπιτιού, παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα δεν σταματούν να χρησιμοποιούνται ευρέως από τα νοικοκυριά- και όχι άδικα. Είναι μια συσκευή που αποτελεί “εγγύηση” στο καθάρισμα, ιδιαίτερα δε οι πιο σύγχρονες, που διαθέτουν μια σειρά τεχνολογιών και αυτοματισμών που κάνουν το σκούπισμα… παιχνίδι.

Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Τεχνολογία ProPower της ηλεκτρικής σκούπας Bosch BGL8POW2 ProPower για τον πιο βαθύ καθαρισμό. Είτε επιδιώκεις την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση, είτε έχεις ανάγκη από μια σκούπα για χοντρά χαλιά, η ProPower υψηλής απόδοσης και αναρρόφησης σου προσφέρει ακόμα καλύτερη αναρρόφηση της σκόνης. Ως αποτέλεσμα, από την λεπτόκοκκη άμμο, έως και τους -μεγαλύτερου μεγέθους- ρύπους, όλα καθαρίζονται πανεύκολα, ακόμα και στα πιο βαθιά στρώματα ενός χαλιού.

Μια ήσυχη σκούπα, ιδανική για άτομα με αλλεργίες: Εάν πάλι είσαι από εκείνους που λατρεύουν την ηρεμία, ακόμη και την ώρα της καθαριότητας και παράλληλα υποφέρεις από αλλεργίες, τότε χρειάζεσαι μια σκούπα που θα είναι μεν αθόρυβη, θα απομακρύνει δε τους μικροοργανισμούς αποτελεσματικά, με τη μέγιστη απόδοση. Η Rowenta RO7473 Silence Force είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσένα: H τεχνολογία Silence Force Allergy+ συνδυάζει απίστευτη απόδοση, άνεση και παράλληλα ηρεμία. Η τεχνολογία Silence Force παράγει μόλις 58 dB(A), ενώ το σύστημα φιλτραρίσματος Allergy+ εγκλωβίζει 99,98% της σκόνης και των αλλεργιογόνων. Τρίχες από κατοικίδια, υπολείμματα ακάρεων και άλλα μικροσωματίδια εξαφανίζονται χάρη στην υψηλή απόδοση φίλτρου και σακούλας Hygiene+. Και το καλύτερο όλων; Κάνει καλό στην τσέπη σου, καθώς διαθέτει το σύστημα κινητήρα EffiTech για απόλυτη ενεργειακή απόδοση!

 

Σκούπες stick

Εκτός από το απαράμιλλο design και την ευκολία χρήσης, οι σκούπες stick διαθέτουν επίσης μια σειρά από νέες τεχνολογίες που θα σου λύσουν τα χέρια, ενώ παράλληλα θα είσαι σίγουρος ότι μετά το σκούπισμα το σπίτι σου θα είναι πεντακάθαρο. Δες παρακάτω τα χαρακτηριστικά ορισμένων εξ αυτών:

Αισθητήρες για βαθύ καθαρισμό: Πολλές σκούπες stick είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ύπαρξη μεγάλης συγκέντρωσης σωματιδίων ή σκόνης. Μετά τον εντοπισμό τους, οι σκούπες “αντιδρούν” άμεσα με τη μέγιστη ισχύ, για πιο βαθύ και αποδοτικό καθαρισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επαναφορτιζόμενη Dyson V12 Detect Slim Absolute Yellow/Iron/Nickel με φωτιζόμενο πέλμα που αποκαλύπτει την αόρατη σκόνη, αισθητήρα που καταμετρά το μέγεθος και τον αριθμό των σωματιδίων, τεχνολογία που ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ απορρόφησης. Μετά τον εντοπισμό του μεγάλου όγκου σωματιδίων/σκόνης, το ισχυρό μοτέρ Dyson Hyperdymium αυξάνει την απορροφητική ισχύ της σκούπας για πιο αποδοτικό αποτέλεσμα.

Τεχνολογία ΑΙ: H τελευταία λέξη της τεχνολογίας ακόμη και στις σκούπες είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη. Η ΑΙ επιτρέπει στις συσκευές να αντιλαμβάνονται την επιφάνεια του καθαρισμού και να προσαρμόζουν το πρόγραμμα και την ισχύ μιας σκούπας. Η Samsung BESPOKE Jet AI διαθέτει αυτή την τεχνολογία, όντας μια σκούπα που θα «σκέφτεται» για σένα. Η βούρτσα καθαρισμού ΑΙ που διαθέτει προσαρμόζει τις στροφές λειτουργίας της ανάλογα με την επιφάνεια καθαρισμού. Πέραν της ΑΙ, μέσω της τεχνολογίας Wi-Fi μπορείς να έχεις τον έλεγχο, ακόμα και απομακρυσμένα.

 

Ρομποτικές

Τα σκήπτρα της “βασίλισσας” στον καθαρισμό του σπιτιού έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η ρομποτική σκούπα! Πρόκειται για την επιτομή της τεχνολογίας στον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς είναι μια βοηθός που κάνει τα πάντα για σένα, χωρίς εσένα! Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τη φορτίσεις, κι εκείνη θα κάνει τα υπόλοιπα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά την εμπιστεύονται για την καθημερινή “φασίνα” αν και μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα αρκετά υποτιμημένο τμήμα του οικιακού εξοπλισμού. Πλέον, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ατελείωτες υποχρεώσεις μιας οικογένειας, επιτάσσουν την ένταξη μιας τέτοιας σκούπας στην καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού του σπιτιού. Μεταξύ άλλων, μπορείς να προγραμματίσεις τον καθαρισμό του ενώ είσαι στη δουλειά σου ή εκτελείς παράλληλα άλλες εργασίες στο σπίτι.

Τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C: Η Rohnson Mamba Robot Rm-01 αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της ευκολίας και της ακρίβειας που μπορεί να σου προσφέρει μια ρομποτική σκούπα στο καθάρισμα. Αποστειρώνει με τεχνολογία UV και σκουπίζει ταυτόχρονα, απομακρύνοντας μικρόβια, μικροοργανισμούς και βακτήρια, μέσω του έξτρα δυνατού ψηφιακού της κινητήρα υψηλής απόδοσης, ιαπωνικής κατασκευής. Έχει δύο ειδών rollers που προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή, ενώ η τεχνολογία Triple Air Dust Optimization επιτρέπει τη συλλογή σκόνης από δύο πλευρικές βούρτσες με ίνες από ανθρακόνημα σε συνδυασμό με μια βούρτσα πολλαπλών επιφανειών για βαθύτερο καθαρισμό. Τέλος ο εικονικός τοίχος εκπέμπει μια υπέρυθρη ακτίνα και όπου τοποθετηθεί, η σκούπα το βλέπει σαν “τοίχο”, αποφεύγοντας καλώδια, εύθραυστα αντικείμενα κλπ. Ιδανική και για σπίτια με κατοικίδια, καθώς συγκεντρώνει με απόλυτη ευκολία τρίχες και εξοντώνει μικροοργανισμούς.

Σύστημα αυτοκαθαρισμού: Πώς θα σου φαινόταν εάν μια σκούπα καθάριζε μόνη της το σπίτι και μετά… αυτοκαθαριζόταν; Δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία sci-fi, αλλά για την απόλυτη πραγματικότητα! Η iRobot Roomba i3+ μετά το καθάρισμα το σπίτι καθαρίζει και τον εαυτό της, αδειάζοντας τη βρωμιά και τη σκόνη σε μια σακούλα AllergenLock. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για την καθαριότητα για έως και δύο μήνες. Η ίδια σκούπα χαρτογραφεί το σπίτι σου για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα, αλλά και… τις συνήθειες σου, προτείνοντας προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Διαθέτει τέλος πανίσχυρες βούρτσες για απόλυτη καθαριότητα και αποτελεσματική απαλλαγή από τις τρίχες των κατοικίδιών σου.

Μια έξυπνη σκούπα, ειδική για κατοικίδια: Εάν μία βασική σου ανάγκη είναι η ασφάλεια του κατοικίδιου σου, η ρομποτική σκούπα Roomba j7+ είναι αυτή που χρειάζεσαι. Με το σύστημα πλοήγησης PrecisionVision αποφεύγει κινδύνους, όπως ακαθαρσίες από κατοικίδια και καλώδια φόρτισης όταν τα εντοπίζει. Η λειτουργία iRobot Genius, μάλιστα μαθαίνει στη σκούπα πώς να αντιμετωπίζει τέτοια εμπόδια στο μέλλον: σου στέλνει μια φωτογραφία τους για να της δώσεις εντολή αν πρέπει να τα αποφεύγει ή να καθαρίζει γύρω από αυτά. Διαθέτει επίσης σύστημα καθαρισμού 3 σταδίων που χρησιμοποιεί διπλές ελαστικές βούρτσες πολλαπλών επιφανειών για να καθαρίζει τρίχες από κατοικίδια, με την πλευρική βούρτσα γωνιών για τοίχους και γωνίες, και 10πλάσια ισχύ αναρρόφησης.

 

Ατμοκαθαριστές

Σε περίπτωση που είσαι…clean freak τότε σίγουρα θα έχεις αναζητήσει έναν αποτελεσματικό και σύγχρονο ατμοκαθαριστή προκειμένου να επιστρατεύσεις την αποστειρωτική δράση του ατμού.

Λειτουργία VapoHydro: Εάν θέλεις ένα “έξυπνο” μηχάνημα να προσαρμόζεται στην εκάστοτε ανάγκη καθαρισμού, τότε η Karcher SG 4/4 με την τεχνολογία VapoHydro είναι ιδανική για σένα. Η συνεχής ρυθμιζόμενη ροή του ατμού και η λειτουργία VapoHydro (ρύθμιση υγρού και ξηρού ατμού) κάνουν το μηχάνημα να προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε πρόβλημα καθαρισμού.

 

Αυτές είναι κάποιες από τις εξελίξεις που μας εκπλήσσουν ευχάριστα, καθώς μας απαλλάσσουν από τον “πονοκέφαλο” της καθημερινής καθαριότητας του σπιτιού. Περιηγήσου κι εσύ στην ειδική κατηγορία του kotsovolos.gr για περισσότερες επιλογές και ενημερώσου για όλες τις νέες τεχνολογίες!

 

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Νο 1 Προορισμός για το Σπίτι.

Μπορείς να δεις ακόμη