Τεχνολογικά gadgets για το φοιτητικό σου διαμέρισμα

by Zikou Stella

Ξεκινώντας με όνειρα μία νέα ζωή να θυμάσαι ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα. Με αρκετό μεν διάβασμα, αλλά με μπόλικη διασκέδαση, ελεύθερο ποιοτικό χρόνο και νέες εμπειρίες.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόνος ή με τους γονείς σου είναι η εύρεση του διαμερίσματος που σου ταιριάζει και καλύπτει τις ανάγκες σου.

Το αμέσως επόμενο σε αφορά προσωπικά, καθώς από τη λίστα του φοιτητικού σπιτιού σου δεν πρέπει να λείπουν τα απαραίτητα gadgets που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Μπορεί να λείπεις συχνά λόγω μαθημάτων ή για βόλτες με τους φίλους σου, ωστόσο στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σου ή κατά τη διάρκεια της εξεταστικής ή της προετοιμασίας για εργασίες, θα πρέπει να είσαι εξοπλισμένος με συσκευές που σίγουρα θα χρειαστείς.

Τι μπορείς να κάνεις χωρίς ένα laptop ή tablet; Πως θα επικοινωνήσεις και θα σερφάρεις χωρίς ένα smartphone; Και φυσικά όλα τα παραπάνω για να είναι πλήρως λειτουργικά θα πρέπει να συνδεθούν σε ένα αξιόπιστο ασύρματο router. Για τις εργασίες της σχολής σου θα χρειαστείς έναν γρήγορο SSD αποθηκευτικό σκληρό δίσκο και φυσικά έναν καλό εκτυπωτή. Για τις ώρες που θα λείπεις από το σπίτι και δεν έχεις πρόσβαση σε ρεύμα για φόρτιση, ένα δυνατό power bank θα σου λύσει τα χέρια. Όσο για τις ώρες που θα είσαι εντός σπιτιού μπορείς με απλές λύσεις να το κάνεις πιο έξυπνο και φυσικά πιο λειτουργικό.

Η must φοιτητική λίστα….

 

Laptop

Ένα μηχάνημα που μπορείς να πάρεις οπουδήποτε και δεν αποτελεί πολυτέλεια είναι ένα γρήγορο, αξιόπιστο και σύγχρονο laptop. Είναι η πρώτη συσκευή που πρέπει να αποκτήσεις. Για τις εργασίες σου, για πλοήγηση στο διαδίκτυο κτλ.

Tο Huawei MateBook 14 με ευρεία 2K οθόνη και τον ταχύτατο επεξεργαστή Intel i5, αποτελεί μία ιδανική λύση για σένα που θέλεις ένα γρήγορο φορητό υπολογιστή που θα τον λειτουργείς καθημερινά. Εφοδιασμένο με δυνατό επεξεργαστή Intel Core i5, Μνήμη RAM 8 GB, ευρύχωρο SSD δίσκο μισό ΤB και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών το Huawei MateBook 14 θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Και φυσικά το συγκεκριμένο μοντέλο φέρει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων με ένα άγγιγμα και εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με το πλαίσιο από κράμα αλουμινίου και φινίρισμα από αμμοβολή, το HUAWEI MateBook 14 συνδυάζει μια κομψή εμφάνιση με μια εξαιρετική αίσθηση.

 

 

Tablet

Ένα tablet λόγω της φορητότητάς του είναι must για έναν φοιτητή, καθώς σε ακολουθεί όπου κι αν πας, στη σχολή, στην καφετέρια, στο σπίτι. Μπορείς να κρατάς σημειώσεις κατά την παράδοση των μαθημάτων, να σερφάρεις στα κενά χρόνου μεταξύ των μαθημάτων, να χαζεύεις ενώ βρίσκεσαι στο λεωφορείο.

Με ισχυρό επεξεργαστή και μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, το Samsung Galaxy Tab A7 Lite, Μνήμη RAM 3 GB, μπαταρία 5100mAh, για να μην σε «κρεμάει», και χωρητικότητα 32 GB, θα είναι η καλύτερη portable παρέα σου. Απόλαυσε ταινίες και gaming στην ευρεία 8.7” οθόνη του!

 

 

Smartphone

H φοιτητική ζωή είναι στιγμές. Αποτύπωσέ την με το προσιτό Redmi Note 12 Pro+ 5G. Ξεχωρίζει για τον μινιμαλιστικό και κομψό σχεδιασμό του. Διαθέτει κύρια κάμερα 200MP με OIS για σταθερές λήψεις σε όλες τις συνθήκες. Ενσωματώνει εντυπωσιακή οθόνη 6,67″ FHD+ Flow AMOLED 120Hz, διπλά στερεοφωνικά ηχεία και Dolby Atmos & Vision. Η λήψη φωτογραφιών ποιότητας, η επικοινωνία με τους φίλους, όπως και η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα απ’όπου κι αν βρίσκεσαι ποτέ δεν ήταν ευκολότερη. Το Redmi Note 12 Pro προσφέρει μεγάλη αυτονομία και ταχεία φόρτιση HyperCharge 120W.

 

Router

Μία σημαντική συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από το φοιτητικό σου σπίτι είναι το ασύρματο router. Ξεμπερδεύεις με τα καλώδια και διασφαλίζεις μια ισχυρή σύνδεση. Ο δρομολογητής HUAWEI WS318n χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία κατά των παρεμβολών ώστε να βελτιστοποιεί την εμβέλεια του σήματος και να απολαμβάνεις γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλους τους χώρους τους σπιτιού σου, χάρη στη μεγάλη ταχύτητα διέλευσης από τον τοίχο και από πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

 

 

Εκτυπωτής – πολυμηχάνημα

Πόσο χρόνο και χρήματα άραγε θα γλίτωνες εάν είχες τη δυνατότητα να εκτυπώνεις στο σπίτι σου; Ο ασύρματος εκτυπωτής HP Envy 6420e είναι ιδανικός για οικιακή χρήση, όπως σκανάρισμα βιβλίων, εκτύπωση εργασιών, έγχρωμων επαγγελματικών εγγράφων ή ακόμα και φωτογραφιών. Σε αυτό το πολυμηχάνημα μπορείς να ελέγξεις όλες τις λειτουργίες με ένα απλό πάτημα με την εύχρηστη έγχρωμη οθόνη αφής. Επιπλέον, μπορείς να εκτυπώσεις, να σαρώσεις και να αντιγράψεις εύκολα από το τηλέφωνό σου, με την εφαρμογή HP Smart.

 

SSD δίσκος

Η αποθήκευση των εργασιών σου πέραν από τον σκληρό δίσκο του λάπτοπ σου μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και σε ένα φορητό SSD μέσο, που σου δίνει την ελευθερία και τη δυνατότητα να κουβαλάς πάντα μαζί σου ό,τι αρχεία θέλεις, από εργασίες, μουσική, βίντεο, φωτογραφίες. Πέραν από την αποθηκευτική χρήση ένας εξωτερικός δίσκος λειτουργεί και ως η καλύτερη λύση backup. Με την εξωτερική έκδοση SSD σειράς Professional από την Intenso, με τύπο διασύνδεσης USB 3.1, μπορείς να αποθηκεύσεις δεδομένα όπως φωτογραφίες ή βίντεο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Xωράει σε κάθε τσέπη. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους, τα SSD είναι ανθεκτικός στους κραδασμούς και με σχεδόν μηδενικό θόρυβο.

 

 

Powerbank

Συχνά θα λείπεις από το σπίτι για το Πανεπιστήμιο ή σε έξοδο με την παρέα σου. Θα σου λύσει λοιπόν τα χέρια ένα μικρό, φορητό και ελαφρύ powerbank. Να προσέξεις ώστε η χωρητικότητα να είναι τουλάχιστον 10000mAh και να έχει ισχύ 20 W, ώστε η φόρτιση των συσκευών σου, όπως smartphones, tablets, φωτογραφικών μηχανών, να γίνει πιο εύκολη διαδικασία. Είτε ξεχάσεις τον αντάπτορα ή δεν έχεις πρόσβαση σε ρεύμα, με το powerbank Bipow από τη Baseus κερδίζεις αστραπιαίες ταχύτητες φόρτισης συνδυάζοντας αξιοπιστία και ασφάλεια. Η Βaseus έχει εξοπλίσει τη σειρά Bipow με κυκλώματα υψηλής απόδοσης που προστατεύουν τη συσκευή από υπερθέρμανση, υπέρταση και βραχυκυκλώματα.

 

Aσύρματο ηχείο

Ένα gadget που θα σε συντροφεύει είτε είσαι εντός ή εκτός σπιτιού είναι το φορητό ασύρματο ηχείο JBL Go 3. Χωράει στην τσέπη σου και είναι το απόλυτο αξεσουάρ. Πιο άνετο από ποτέ για να το κουβαλάς παντού μαζί σου. Επιστρέφεις από τη σχολή; Το συνδέεις, μέσω bluetooth, με το κινητό σου τηλέφωνο, το βάζεις στην τσέπη ή στην τσάντα σου και ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια. Είσαι σπίτι και θέλεις λίγα παραπάνω decibel; Το συνδέεις επίσης ασύρματα και με ισχύ έως 10 Watt που διαθέτει απολαμβάνεις τους καλλιτέχνες που σου αρέσουν. Προσφέρει πέντε ώρες αναπαραγωγής μουσικής με μία μόνο φόρτιση εκπέμποντας εξαιρετικά πλούσιο και λεπτομερή ήχο με βαθύ μπάσο.

 

 

Smartwatch

Ένας φοιτητής χρειάζεται να κοιμάται καλά, ιδιαίτερα την περίοδο της εξεταστικής. Η κούραση, το στρες και η αγωνία της επιτυχίας πρέπει να ξεπερνιούνται με ένα υγιεινό τρόπο αντίδρασης. Το περπάτημα και γενικότερα οι αθλητικές δραστηριότητες ενδείκνυνται για αποφόρτιση στα διαλείμματα από το διάβασμα. Το απαραίτητο αξεσουάρ σου είναι ένα smartwatch το οποίο θα αποτελέσει τον έμπιστο σύμβουλό σου. Το Redmi Watch 3 διαθέτει αδιάβροχο σχεδιασμό μέχρι και τα 50m, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας έως 7 μέρες σε λειτουργία smartwatch ή έως 13 ώρες με χρήση GPS και καταγραφή ημερήσιων δραστηριοτήτων: βήματα, απόσταση, θερμίδες, ύπνος, στρες κ.ά. . Έχει ενσωματωμένο αισθητήριο για παλμούς από τον καρπό και GPS για να καταγράφει απόσταση, ρυθμό, διαστήματα και άλλα. Και για να μην αγχωθείς σου στέλνει έξυπνες ειδοποιήσεις στον καρπό σου, όπως κλήσεις, μηνύματα, email, κτλ. Επίσης ενημερώνει τις επαφές έκτακτης ανάγκης, που έχεις ορίσει, σε περίπτωση κάποιου συμβάντος.

 

Σύστημα ασφαλείας

Το φοιτητικό σπίτι δεν πρέπει να μένει απροστάτευτο, όπως και εσύ, ιδιαίτερα αν μένεις σε μία άλλη πόλη. Το θωρακίζεις εξαρχής και ξεγνοιάζεις, όπως και οι γονείς σου που θα είναι πιο ανακουφισμένοι για την ασφάλειά σου. Το Mi Smart Home Sensor Set αποτελείται από έναν κόμβο ελέγχου (Mi Control Hub) και λειτουργεί με δυο αισθητήρες κίνησης (Mi Motion Sensor), δυο αισθητήρες παραθύρου και πόρτας (Mi Window Door Sensor) και έναν ασύρματο διακόπτη (Mi Wireless Switch). Είναι ιδανικό για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση νυχτερινού φωτισμού κατά την ανίχνευση κίνησης, για ειδοποιήσεις συναγερμού, αλλά και ως κουδούνι και ξυπνητήρι.

 

 

Έξυπνη πρίζα

Τέλος, επειδή πολλές φορές θα επιστρέφεις κουρασμένος στο σπίτι και την ώρα της χαλάρωσης θα συνειδητοποιείς ότι άφησες ανοιχτό το φωτιστικό, δεν χρειάζεται να σηκωθείς από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Με μία έξυπνη πρίζα έλυσες το πρόβλημα. Η Mini Smart Wi-Fi Plug Tapo P100 υποστηρίζει γρήγορη σύνδεση Wi-Fi και εύκολη εγκατάσταση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό με το Tapo App και να ορίσεις τις προτιμήσεις σου. Το άνοιγμα και το κλείσιμο του φωτιστικού που θα κουμπώσεις στην smart plug γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό σου. Επίσης, Ο προγραμματισμός χρόνου και ο χρονοδιακόπτης της έξυπνης πρίζας Tapo P100 διευκολύνουν την καθημερινότητά σου, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εβδομαδιαία προγράμματα και υπενθυμίσεις.

Τη φοιτητική ζωή βίωσε τη στο έπακρο.  Μην ξεχνάς όμως ότι μπορείς να τη ζήσεις πιο εύκολα, οικονομικά και απλά με τα απαραίτητα gadgets για το σπίτι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη