Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το νέο Samsung Galaxy

by K-Admin 1

 

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Samsung Galaxy S8 πλησιάζει, με την κορεατική εταιρεία να έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η ανακοίνωση της επόμενης ναυαρχίδας της θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου σε διπλό Unpacked event που θα γίνει ταυτόχρονα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Έτσι, όσο πλησιάζει η μέρα της επίσημης αποκάλυψης των νέων Galaxy S8 και S8+, τόσο πληθαίνουν οι διαρροές για τις αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διαφοροποιούν το νέο smartphone της Samsung από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά και από τον ανταγωνισμό. Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπόν από το «next big thing» της Samsung;

Μεγαλύτερη οθόνη, λεπτότερο πλαίσιο

Το νέο Samsung Galaxy αναμένεται με οθόνη μεγαλύτερης διαγωνίου από το Galaxy S7 (5,1 ίντσες) και το Galaxy S7 edge (5,5). Παρά τη μεγαλύτερη οθόνη, το νέο Galaxy θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με το Galaxy S7 με την Samsung να επιλέγει να την τοποθετήσει σε λεπτότερο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει μεγάλη αναλογία οθόνης/συσκευής.

Αισθητήρες πίεσης στα πρότυπα της τεχνολογίας 3D Touch

Το νέο Samsung Galaxy θα διαθέτει πλήκτρα Αρχική, Πίσω και Πρόσφατα πάνω στην οθόνη, χρησιμοποιώντας αισθητήρα πίεσης στα πρότυπα της τεχνολογίας 3D Touch, που χρησιμοποιεί και η Apple στα iPhone. Αυτό σημαίνει ότι το πλήκτρο Αρχική με αισθητήρα πίεσης δονείται και ενεργοποιείται όταν πιέζεται πιο δυνατά ώστε να αντικαθιστά με επιτυχία τη χρήση ενός φυσικού πλήκτρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογη τεχνολογία έχει ενσωματωθεί και στο Mate S της Huawei, με τη Samsung να βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή της.

Βελτιωμένες κάμερες

Φαίνεται ότι το νέο Samsung Galaxy διατηρεί το βασικό σετ κάμερας που συναντάμε στο Galaxy S7, αλλά με πολλές βελτιώσεις.

Μεγαλύτερη ασφάλεια με σαρωτή ίριδας

Θα διαθέτει σαρωτή ίριδας ο οποίος θα είναι πιο ασφαλής από τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Γι’ αυτό και η Samsung προτίμησε να ενσωματώσει στο νέο Galaxy την εν λόγω τεχνολογία, προσφέροντας αναβαθμισμένους ελέγχους ασφάλειας και περισσότερες ευκολίες κατά τη χρήση. Ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σαρωτή ίριδας για να ξεκλειδώνει τη συσκευή και για να συνδεθεί γρήγορα και με ασφάλεια σε ιστοσελίδες.

Συνδεσιμότητα

Σε αντίθεση με τις επιλογές της Apple με το iPhone 7, η Samsung φαίνεται ότι θα διατηρήσει την υποδοχή των 3,5 χιλιοστών για την τοποθέτηση ακουστικών, ενώ τη θέση του microUSB παίρνει η υποδοχή USB 3.1 Type C. Επιπλέον, το νέο Samsung Galaxy έρχεται με υποστήριξη Gear VR και κάμερας Gear 360.

 

Μπορείς να δεις ακόμη