Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κανείς!

by Manos Kavvalos

Σου προτείνουμε νέο πρωτότυπο περιεχόμενο που έκανε ή θα κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες και συμπεριλαμβάνει διάφορα είδη, όπως δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 


Vacation Friends 2 (Disney+)

Αμερικάνικη κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Clay Tarver. Είναι η συνέχεια του Vacation Friends με πρωταγωνιστές τους Lil Rel Howery, John Cena, Yvonne Orji, Meredith Hagner, Steve Buscemi, Ronny Chieng και Jamie Hector.

Σ’ αυτό το ξεκαρδιστικό σίκουελ, λίγους μήνες μετά το τέλος του “Vacation Friends”, οι νιόπαντροι Marcus και Emily καλούν τους ασυγκράτητους κολλητούς τους, επίσης νιόπαντρους και με ένα μωρό, τον Ron και την Kyla, σε ένα θέρετρο της Καραϊβικής για διακοπές με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ο Ron και η Kyla δεν γνωρίζουν ότι ο Marcus σχεδιάζει κρυφά να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες του θέρετρου για να διεκδικήσει το συμβόλαιο κατασκευής ενός ξενοδοχείου τους στο Σικάγο. Ωστόσο, τα καλά προγραμματισμένα σχέδια του Marcus και η επιθυμία του για χαλαρωτικές διακοπές ανατρέπονται όταν ο Reese, ο πατέρας της Kyla, αποφυλακίζεται από τις φυλακές San Quentin και εμφανίζεται απροειδοποίητα στο θέρετρο προκαλώντας περισσότερο χάος από ποτέ, με ένα υποβρύχιο κυνήγι θησαυρού. Ετοιμάσου για καταδίωξη μες στη ζούγκλα, extreme sports και διαγωνισμούς αλκοόλ.

 

 

Killers of The Flower Moon (Apple TV+)

Πρόκειται για μια καθηλωτική αληθινή ιστορία με θέμα την απληστία, κατά συρροή δολοφονίες και φυλετικές αδικίες, που έρχεται από τον παραγωγό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Martin Scorsese βασισμένη στο βιβλίο του David Grann.

Σε ηλικία 81 ετών o Scorsese έγινε ο γηραιότερος υποψήφιος Καλύτερης Σκηνοθεσίας στα 96α Όσκαρ με την ταινία “Killers of The Flower Moon” που πήρε συνολικά 10 υποψηφιότητες, προσπερνώντας τον John Huston που ήταν 79 ετών. Λέγεται ότι ο σκηνοθέτης συμπεριέλαβε στην ταινία  πραγματικά μέλη της φυλής Osage ταξιδεύοντας έως την Pawhuska της Οκλαχόμα. Η ταινία έλαβε τις εξής 10 υποψηφιότητες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, γυναικείου ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου σχεδίου κουστουμιών, καλύτερου μοντάζ ταινιών, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού και καλύτερου πλάνου παραγωγής.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, Jason Isbell, William Belleau, Louis Cancelmi κ.α.

Στην δεκαετία του 1920 οι Ινδιάνοι Osage ανακάλυψαν πετρέλαιο στα εδάφη τους και έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, μέσα σε μια νύχτα. Ο νεοαποκτηθείς πλούτος τους, τους επέτρεπε να ζουν μέσα στη χλιδή, επέβαιναν σε αυτοκίνητα με σοφέρ, απέκτησαν τα πιο πολύτιμα κοσμήματα, έχτισαν αρχοντικά και έστελναν τα παιδιά τους στην Ευρώπη να σπουδάσουν. Οι λευκοί ωστόσο, δε ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την εξέλιξη των πραγμάτων. Εκτός του ότι προσπάθησαν να ελέγξουν τις καθημερινές δαπάνες των Osage, πολλοί έβαλαν στο στόχαστρο τις πιο πλούσιες οικογένειες, έκαναν γάμους και εκμεταλλεύονταν την περιουσία των ιθαγενών με όποιον τρόπο μπορούσαν. Σύντομα τα πράγματα ξέφυγαν και η απληστία έγινε δηλητήριο που έσπειρε τον θάνατο στους Osage κατοίκους της Oklahoma… Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν, το FBI ανέλαβε την υπόθεση αλλά η έρευνα πήρε μια άσχημη τροπή. Μαζί με τους Osage και τη μυστική ομάδα άρχισαν να αποκαλύπτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνωμοσίες στην αμερικανική ιστορία .

 

 

The Union (Netflix)

“The Union” είναι μια κωμωδία δράσης σε σκηνοθεσία Julian Farino και σενάριο John Barto. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Mark Wahlberg, Halle Berry, Mike Colter, Adewale Akinnuoye- Agbaje, Jessica De Gouw, Alice Lee, Jackie Earle Haley, JK Simmons, James McMenamin, Lorraine Bracco. To The Union έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 16 Αυγούστου 2024.

Ο Mike είναι ευτυχισμένος με την απλή και ήρεμη ζωή του ως εργάτης οικοδομών στη γενέτειρά του στο New Jersey. Μέχρι τη στιγμή που  η αγαπημένη του στο γυμνάσιο, η Roxanne εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του έχοντας αφήσει πίσω τον παρελθόν τους και αποφασίζει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά. Στρατολογεί λοιπόν τον Mike σε μια υψηλού κινδύνου αποστολή για τη συλλογή πληροφοριών στη Ευρώπη, που τους ωθεί ξανά, μαζί, σε έναν κόσμο κατασκόπων και μυστικών πρακτόρων.

 

 

Find Me Falling (Netflix)

Ρομαντική κομεντί  σε σκηνοθεσία ,παραγωγή και σενάριο της Stelana Kliris και συμπαραγωγή των Steven Sapiro και Kith Arnold. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Harry Connick Jr, Ali Fumiko Whitney, Agni Scott, Τόνυ Δημητρίου, Αγγελική Φιλιππίδου, Λέα Μαλένη, Αθηνά Ροδίτου, Clarence Smith.

Μετά από ένα αποτυχημένο άλμπουμ και την πτώση της δημοτικότητας της μεγαλύτερης επιτυχίας του, ο ηλικιωμένος ροκ σταρ Ton Alman αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα του για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στο ειδυλλιακό νησί της Μεσογείου, την Κύπρο. Το όνειρο του να κρατήσει χαμηλό προφίλ σβήνει όταν έρχεται αντιμέτωπος με απελπισμένες ψυχές και αργότερα με ακόμη πιο περίπλοκες εκπλήξεις, καθώς και μια παλιά φλόγα που ξαναφουντώνει.

 

 

Nice Girls (Netflix)

Το Nice Girls είναι μια γαλλική ταινία δράσης σε σκηνοθεσία Noemie Saglio και σενάριο του ίδιου σε συνεργασία με τους Antoine Dallancour και Philippe Planells. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Alice Taglioni, Stefi Celma, Baptiste Lecaplain, Benjamin Baroche, Noemie Lvovsky, Antoine Dulery, Sandrine Vargas, Nicolas Limery, Timothee Vaganay, Kathrina Durden, Nyko. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 21 Αυγούστου 2024.

Η αντισυμβατική Leo, η οποία με περηφάνια  βλέπει τον εαυτό της ως την κορυφαία αστυνομικίνα στη  Riviera, μαθαίνει ότι ο συνάδελφός της και αδελφός της, ο Ludo σκοτώθηκε στο Αμβούργο. Ενώ θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια, αναγκάζεται από τον ανώτερό της να αφήσει μια Γερμανίδα ντετέκτιβ να το κάνει. Αν και υπάρχει δισταγμός για τις αντίθετες απόψεις και μεθόδους της, τελικά η ελκυστική και άρτια εκπαιδευμένη Melanie λαμβάνει τα ηνία. Αναγκασμένες να συνεργαστούν, αυτές οι δύο γυναίκες με χαρακτήρες τόσο εκρηκτικούς όσο και αντίθετους δεν έχουν ιδέα ότι η Nice αντιμετωπίζει μια επικείμενη απειλή και μοιράζονται μια άγνωστη σχέση.

 

 

Borderless Fog (Netflix)

To “Borderless Fog” είναι μια πρωτότυπη αστυνομική ταινία του 2024 σε σκηνοθεσία του βραβευμένου κινηματογραφιστή Edwin βασισμένη σε ένα σενάριο που έγραψε με τον Ifan Ismail. Στην ταινία ο Edwin διακλαδίζεται στο είδος εγκληματικού και ανακριτικού θρίλερ γύρω από μια σύγκρουση στη Νοτιοανατολική Ασία. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Putri Marino, Yoga Pratama, Lukman Sardi, Yudi Ahmad Tajudin, Yusuf Mahardika, Iedil Dzuhrie Alaudin, Kiki Narendra, Siti Fauziah, Sita Nursanti, Maryam Supraba, Nicholas Saputra, Vonny Anggraini.

Η Sanja Arunika είναι μια ντετέκτιβ από την Τζακάρτα στην οποία έχει ανατεθεί να ερευνήσει μια σειρά από φρικιαστικές δολοφονίες που αφορούν την κοινότητα των ιθαγενών Dayak στα σύνορα Ινδονησίας- Μαλαισίας, στο Βόρνεο. Η καταδίωξη και η χρήση πυροβόλων όπλων ήταν αναπόφευκτες όταν η Sanja άρχισε να κυνηγά τον φερόμενο ως δράστη. Για να λύσει την υπόθεση,  αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με φαντάσματα από το παρελθόν, καθώς και με τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες. Από τις έρευνές της θα καταφέρει να αποκαλύψει διάφορα μυστήρια.

 

 

Descendants: The Rise of the Red (Disney+)

Ένα μιούζικαλ φαντασίας για όλη την οικογένεια  από τη σκηνοθέτιδα Jennifer Phang, σε σενάριο Ru Sommer και Dan Frey. Η ταινία είναι η τέταρτη στο franchise Descendants, ενώ αποτελεί spin – off  των τριών προηγούμενων παραγωγών και συνέχεια του Descendants: The Royal Wedding. Με ένα  υπέροχο cast ηθοποιών όπως οι: Brandy, Rita Ora, Kylie Cantrall, Malia Baker, China Anne McClain, Jeremy Swift, Dara Reneé, Ruby Rose Turner, Morgan Dudley, Paolo Montalban, Melanie Paxson, Leonardo Nam. Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Disney Plus στις 9 Αυγούστου 2024.

Η τωρινή διευθύντρια της Σχολής του Auradon Prep και πρώην κακοποιός Kid Uma, στέλνει πρόσκληση φοίτησης στη Red, τη δυναμική κόρη της Τυραννικής Βασίλισσας της Καρδιάς από τη Χώρα των Θαυμάτων. Η Βασίλισσα της Καρδιάς, που τρέφει βαθύ μίσος για το Auradon και ειδικά για τη Σταχτοπούτα, δράττει την ευκαιρία να την εκδικηθεί μόλις αφήνει την κόρη της στην Σχολή. Μόλις η Βασίλισσα της Καρδιάς ξεκινά πραξικόπημα στο Auradon, η επαναστάτρια κόρη της, Red, και η τελειομανής κόρη της Σταχτοπούτας, Chloe, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το τραυματικό γεγονός που οδήγησε τη μητέρα της Red στο μονοπάτι της κακίας.

 

 

Non-Negotiable (Netflix)

To “Non-Negotiable” είναι μια κωμωδία δράσης του σκηνοθέτη Juan Taratuto που σε ωθεί στον αδυσώπητο κόσμο της κατασκοπείας και της διεθνούς ίντριγκας. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Mauricio Ochmann, Leonardo Ortizgris, Tato Alexander, Enoc Leaño, Claudette Maillé, Juan Taratuto, Fernanda Borches.

O Alan Bender, ο καλύτερος διαπραγματευτής ομήρων στο Μεξικό, είναι τόσο αφοσιωμένος στη δουλειά του που παραμελεί την οικογένειά του με αποτέλεσμα η σύζυγός του Victoria να απογοητεύεται. Οι δυο τους ξεκινούν συμβουλευτικές συνεδρίες για ζευγάρια, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους, αλλά μπορεί και να είναι αργά γιατί ο Bender ανακαλύπτει ότι η Victoria τον απατά με τον Nico, τον προσωπικό της γυμναστή. Κατά την διάρκεια μιας από τις θεραπευτικές συνεδρίες τους, ο Bender λαμβάνει μια κλήση για την απαγωγή του προέδρου του Μεξικού και της ερωμένης του. Ο εγκληματίας, που αυτοαποκαλείται Lamb, ζητάει χρήματα για λύτρα. Λίγο αφότου ο Bender φεύγει για να διαχειριστεί την εθνική κρίση, ο Lamb παίρνει ως ομήρους, τον Nico και τη Victoria. Τώρα η κατάσταση είναι στα χέρια του Bender, ο οποίος πρέπει να σώσει τους ομήρους και ίσως τον γάμο του.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη