Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κανείς!

by Manos Kavvalos

Σου προτείνουμε νέο πρωτότυπο περιεχόμενο που έκανε ή θα κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες και συμπεριλαμβάνει διάφορα είδη, όπως δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 

Rebel Ridge (Netflix)

Μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς είναι το Rebel Ridge που βρίσκεται στο νούμερο 1 του Top 10 του Netflix. Αστυνομική ταινία με ανατρεπτικές σκηνές δράσης, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Jeremy Saulnier, που έκανε πρεμιέρα παγκοσμίως στις 6 Σεπτεμβρίου παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Το cast των πρωταγωνιστών αποτελείται από τους Aaron Pierre, Don Johnson, AnnaSophia Robb, David Denman, Emory Cohen, Steve Zissis, Zsane Jhe, Dana Lee, James Cromwell.

Ο Terry Richmond έρχεται στην πόλη του Shelby Springs με μια απλή αλλά επείγουσα αποστολή, να πληρώσει την εγγύηση για τον ξάδερφό του και να τον σώσει από άμεσο κίνδυνο. Όταν όμως οι οικονομίες της ζωής του Terry κατάσχονται αδικαιολόγητα από τις αστυνομικές αρχές, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Sandy Burnne και τους ετοιμοπόλεμους αστυνομικούς του. Ο Terry βρίσκει μια αναπάντεχη σύμμαχο στο πρόσωπο της δικαστικής υπαλλήλου, της Summer McBride και οι δυο τους παγιδεύονται σε μια βαθιά ριζωμένη συνωμοσία στο εσωτερικό της μακρινής κωμόπολης. Όταν αρχίζουν να διακυβεύονται ζωές, ο Terry πρέπει να αξιοποιήσει το μυστηριώδες παρελθόν του για να βάλει τέλος στον έλεγχο που ασκεί το τμήμα στην κοινότητα, να δικαιώσει την οικογένειά του και να προστατεύσει παράλληλα τη Summer.

 

 

The Instigators (Apple TV)

Οι Instigators είναι μια αμερικανική κωμωδία σε  σκηνοθεσία Doug Liman και σενάριο Chuck MacLean και Casey Affleck. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Matt Damon, Casey Affleck, Hong Chau, Michael Stuhlbarg, Paul Walter Hauser, Ving Rhames, Alfred Molina και Toby Jones, με τους Jack Harlow και Ron Perlman.

Στη Βοστώνη, δύο άγνωστοι από το Κουίνσι, ο Rory, ένας απελπισμένος πατέρας και ο Cobby, ένας πρώην απατεώνας, στρατολογούνται για μια ληστεία στην οποία o διεφθαρμένος εν ενεργεία πολιτικός, Josef Micceli πρόκειται να δεχτεί τεράστια ποσά έναντι δωροδοκίας σε μετρητά. Αλλά όταν η ληστεία πάει στραβά, οι δυο τους βυθίζονται σε έναν ανεμοστρόβιλο χάους. Καταδιώκονται όχι μόνο από την αστυνομία αλλά και από γραφειοκράτες και εκδικητικούς βαρόνους του εγκλήματος. Εντελώς έξω από τα νερά τους, πείθουν τον θεραπευτή του Rory, Dr Rivera να συμμετάσχει στην ταραχώδη απόδρασή τους από την πόλη, ενώ παράλληλα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν για να αποφύγουν τη σύλληψη ή οτιδήποτε χειρότερο.

 

 

 

Outlaw (Netflix)

Βραζιλιάνικη ταινία δράσης σε σκηνοθεσία Joao Wainer και σενάριο του ίδιου σε συνεργασία με την Patricia Andrade.  Η ταινία αφηγείται τα γεγονότα μιας πραγματικής και βάναυσης ιστορίας σε μια από τις μεγαλύτερες φαβέλες στη Βραζιλία. Εμπνευσμένη από το βιβλίο” A Numero Um” της Raquel de Oliveira που κυκλοφόρησε το 2015 και στο οποίο η συγγραφέας μεταμορφώνει τη δική της εμπειρία σε ένα λογοτεχνικό έργο.

Πρωταγωνιστούν: Maria Bomani, Joao Vitor Nascimento, MC Marechal, Milhem Cortaz, Jean Luis Amorim, Wilson Rabelo, JP Rufino, Natalia Lage, Paulo Guidelly, Jean Amorim, Jorge Hissa, Sant, Michely Gabriely Souza dos Santos.

Σε ηλικία εννέα ετών, η Rebeca πωλείται από τη γιαγιά της στον βιβλιοπώλη που διεύθυνε τη Rocinha. Αμφισβητούμενη από τους bicheiros και τους εμπόρους ναρκωτικών, η κοινότητα περνά από αλλαγές στην εξουσία. Η Rebeca γίνεται σύζυγος του επικεφαλής εμπόρου ναρκωτικών και, με το θάνατο του συντρόφου της, η διάδοχός του. Η ιστορία θα σε τοποθετήσει στην ηλεκτρισμένη τροχιά του εγκλήματος, της βίας, των ναρκωτικών και της αγάπης μιας γυναίκας για τον βασιλιά των ναρκωτικών στη Rocinha του Rio de Janeiro τη δεκαετία του 1980.

 

 

The Deliverance (Netflix)

Μια ταινία εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, το “The Deliverance” έρχεται σε σκηνοθεσία του υποψηφίου για Oscar, Lee Daniels και σενάριο του David Coggeshall σε συνεργασία με τον Elijah Bynum. Στην ταινία  πρωταγωνιστούν οι Andra Day, Glenn Close, Aunjanue Ellis-Taylor και Mo’Nique. Πρόκειται για μια ανατρεπτική προσέγγιση γύρω από το σκοτάδι, τον δαιμονισμό και την αναζήτηση μιας ανώτερης δύναμης.

Η Ebony Jackson, μια ανύπαντρη μητέρα που παλεύει με τους προσωπικούς της δαίμονες, μετακομίζει με την οικογένειά της σε νέο σπίτι για να κάνει μια νέα αρχή. Όταν, όμως, περίεργα φαινόμενα μέσα στο σπίτι εγείρουν τις υποψίες της Πρόνοιας και απειλούν να διαλύσουν την οικογένεια, η Ebony βρίσκεται σύντομα εγκλωβισμένη σε έναν αγώνα για να σώσει τη ζωή της και τις ψυχές των παιδιών της.

 

 

Argylle (Apple TV)

To Argylle είναι μια ταινία κατασκοπείας του 2024 με κωμικά στοιχεία, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Mathew Vaughn και σενάριο του Jason Fuchs. Ένα υπέροχο cast συμμετέχει στην ταινία και αυτό περιλαμβάνει τους ηθοποιούς: Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Henry Cavill, Dua Lipa, Ariana DeBose, John Cena και Samuel L. Jackson.

Η Elly Conway, είναι η μοναχική συγγραφέας μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων. H καθημερινότητά της περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της και για παρέα, τον γάτο της, τον Alfie. Στα βιβλία της πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Argylle και η αποστολή του είναι να ξεσκεπάσει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Όταν η Elly, με τη βοήθεια του κατασκόπου Aidan Wilde που είναι αλλεργικός στις γάτες, ανακαλύπτει ότι η ιστορία της αντικατοπτρίζει τις ενέργειες μιας πραγματικής οργάνωσης κατασκόπων, θολώνει. Αποχωρίζεται την θαλπωρή του σπιτιού της και συνεργάζεται για να αποτραπεί μια παγκόσμια κρίση. Αυτοί οι δύο απίθανοι συνωμότες, συνοδευόμενοι από τον Alfie, βρίσκονται σε μια δική τους ιστορία περιπέτειας προκειμένου να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τους δολοφόνους.

 

 


What Happens Later (Cosmote TV)

To “What Happens Later” είναι μια ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία της Meg Ryan και σενάριο της ίδιας σε συνεργασία με τον Steve Dietz και τον Kirk Lynn. Είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Steve Dietz, “Shooting Star”. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Meg Ryan, David Duchony, Hal Liggett.

Δύο πρώην εραστές, ο Bill και η Willa συναντιούνται για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με την πτήση τους να έχει καθυστερήσει, η Willa και ο Bill, ένας καταστροφικός χαρακτήρας, βρίσκονται το ίδιο ελκυόμενοι και ενοχλημένοι ο ένας από τον άλλο όπως έκαναν δεκαετίες νωρίτερα. Αλλά καθώς ξετυλίγουν το αίνιγμα του κοινού τους παρελθόντος και συγκρίνουν τη ζωή τους με τα όνειρα που μοιράζονταν κάποτε, αρχίζουν να αναρωτιούνται αν η επανένωση τους είναι απλή σύμπτωση ή κάτι πιο μαγικό.

 

 

Blackbird Blackbird Blackberry(Cosmote TV)

Μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Tamta Melashvili αφιερωμένο στη γυναικεία ανεξαρτησία. από την σκηνοθέτρια  Elene Naveriani με σενάριο της ίδιας αλλά και της  Nikoloz Mdivani. Πρόκειται για μια ταινία  απίστευτου βάθους, έξυπνη και διαισθητική που σημείωσε διεθνή επιτυχία με την συναρπαστική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Eka Chavleishvili ενώ το cast συμπληρώνουν οι Temiko Chinchinadze, Anka Khurtsidze, Tamar Mdinaradze.

Η Etero, μια 48χρονη γυναίκα που ζει σε ένα μικρό χωριό στη Γεωργία, επέλεξε να μείνει ανύπαντρη. Αγαπά την ελευθερία της, όσο και τα κέικ της. Περνώντας τις μέρες  της πουλώντας οικιακά είδη στις ντόπιες γυναίκες, ονειρευόμενη μια ειρηνική συνταξιοδότηση και φτιάχνοντας μαρμελάδα από βατόμουρα που αναπτύσσονται δίπλα στο ποτάμι, η Etero εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον τρόπο ζωής της. Η επιλογή της να ζήσει μόνη της είναι συχνά η αιτία για κουτσομπολιά στους συγχωριανούς της. Απροσδόκητα, βρίσκει τον εαυτό της να ερωτεύεται έναν άντρα και ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση αν θα ακολουθήσει την παραδοσιακή οδό του ζευγαρώματος ή θα συνεχίσει να επιδιώκει μια ζωή ανεξαρτησίας. Η Etero πρέπει να αντιμετωπίσει τα νέα της συναισθήματα και να αποφασίσει πώς θα βρει τον δικό της δρόμο προς την ευτυχία.

 

 


Uglies (Netflix)

Το “Uglies” είναι μια αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία του Joseph McGinty Nichol- γνωστός ως McG- και σενάριο του Jacob Forman της Vanessa Taylor και της Whit Anderson. Βασισμένη στο μυθιστόρημα Uglies του Scott Westerfeld, η πλοκή επικεντρώνεται σε μια φουτουριστική μετα-αποκαλυπτική δυστοπική κοινωνία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Joey King, Keith Powers, Chase Stokes, Brianne Tju, Jan Luis Castellanos, Charmie Lee και Laverne Cox.

Σε έναν φουτουριστικό κόσμο που επιβάλλει μια αισθητική επέμβαση στα 16, που εξαφανίζει τα ψεγάδια όλων και γίνονται όμορφοι, η Tally, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, ανυπομονεί να έρθει η σειρά της να ενταχθεί στην κοινωνία. Το μόνο πρόβλημά της είναι η φίλη της, η Shay, που δεν θέλει να υπακούσει στους νόμους του κράτους και προγραμματίζει να ενωθεί με τους επαναστάτες στο δάσος, εκεί όπου πηγαίνουν όλοι οι άσχημοι για να γλιτώσουν  την εγχείρηση. Όταν όμως η φίλη της το σκάει, οι κρατικοί υπάλληλοι αναγκάζουν τη Tally να βρει τη Shay, να αποκαλύψει που κρύβονται οι επαναστάτες και να τους προδώσει. Έχει έρθει η ώρα να πάρει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της που ανατρέπει όλα όσα νόμιζε ότι ήθελε.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη