ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Zikou Stella

Νέες κυκλοφορίες με πρωτότυπο περιεχόμενο αλλά και αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και οικογένειες με super ήρωες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν εξάπτοντας την φαντασία σου είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

 

SAUSAGE PARTY: FOODTOPIA (PRIME VIDEO)

Κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες που δημιουργήθηκε από τους Seth Rogen, Evan Goldberg και Conrad Vernon με σενάριο των Kyle Hunter και Ariel Shaffir. Μια συνέχεια της πρώτης ταινίας Sausage Party του 2016 με 8 επεισόδια που προβάλλονται στο Prime Video.

Αφού στάθηκαν απέναντι στην ανθρώπινη φυλή, ο Frank το λουκάνικο και η αγάπη του, η Brenda Bunson το κουλούρι, οδηγούν το foodkind σε μια επανάσταση κατά της ανθρωπότητας. Τώρα, χωρίς να φοβούνται να βγουν πέρα ​​από τις αυτόματες πόρτες του σούπερ μάρκετ, ο Frank και οι άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν το «Foodtopia», ένα ασφαλές καταφύγιο για να ζήσουν τα τρόφιμα χωρίς τον φόβο ότι θα πουληθούν και θα γίνουν τροφή για όσους τα καταπιέζουν. Αλλά ο έξω κόσμος αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος από όσο θα μπορούσαν ποτέ να αντέξουν, καθώς φυσικά φαινόμενα όπως η βροχή μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε σφαγείς τροφίμων, ενώ και άλλες νέες απειλές αρχίζουν να εμφανίζονται. Καθώς ο Frank και η Brenda προσπαθούν να εκπληρώσουν την υπόσχεση της Foodtopia, ένας δολοφονικό και εγωιστικό πορτοκάλι ονόματι Julious χρησιμοποιεί τα δεινά τους για να αρπάξει την εξουσία σε αυτή τη νέα κοινωνία.

 

 

SAVING BIKINI BOTTOM: THE SANDY CHEEKS MOVIE (NETFLIX)

Ταινία περιπέτειας βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Sponge Bob Square Pants, που δημιουργήθηκε από τον Stephen Hillenburg, σε σκηνοθεσία Lisa Johnson και σενάριο των Tom Stern και Kaz. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει  η Sandy που θα μπει σε ένα περιβάλλον δράσης με έναν υβριδικό χαρακτήρα. Η ταινία είναι διαθέσιμη από τις 2 Αυγούστου στο Netflix.

Το Bikini Bottom έχει κλαπεί! Οι Sandy Cheeks και ο SpongeBob παρακολουθούν με δυσπιστία την αγαπημένη πόλη όλων να βγαίνει από τον ωκεανό από μια απαίσια, μυστηριώδη εταιρεία. Τώρα, η Sandy και ο SpongeBob πρέπει να πάνε σε μια επική αναζήτηση στο σπίτι της Sandy στην πολιτεία του Τέξας και να στρατολογήσουν την οικογένειά της για να σώσουν τη συμμορία Kamp Koral: δηλαδή τον Patrick, τον Squidward, τον Mr. Krabs και τον Plankton πριν τελειώσει ο χρόνος.

 

 

 

THE NUTCRACKER AND THE MAGIC FLUTE (COSMOTE TV)

Το αγαπημένο παραμύθι των διακοπών σε ένα CGI μιούζικαλ φαντασίας ρωσικής παραγωγής από τους σκηνοθέτες Victor Glukhushin και Georgi Gitis. Ένα από τα πιο εμβληματικά παιδικά παραμύθια, με την υπογραφή του συγγραφέα Ε.Τ.Α. Χόφμαν, το οποίο ενέπνευσε τον σπουδαίο Τσαϊκόφσκι να γράψει το διάσημο μπαλέτο “Ο Καρυοθραύστης”.

Δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Ζωή Πετράκη (Μαρί), Βαγγέλης Χαλκιαδάκης (Φίλιππος), Κώστας Αποστολίδης (βασιλιάς Εδουάρδος), Χρήστος Λαγκούσης (Τζορτζ), Μαριλένα Λιακοπούλου (Μαργαρίτα), Κατερίνα Βουρλάκη (Σάρλοτ), Κωνσταντίνος Τσουμπάρης (στρουθοκάμηλος), Τάσος Νταπαντάς (κριάρι), Κώστας Τερζάκης (αστρολόγος). Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Αποστολίδης.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Η νεαρή Marie κάνει μια ευχή, να γινόταν ένα θαύμα που θα την κάνει και πάλι μικρή και ξέγνοιαστη, σε έναν άλλο κόσμο όπου όλα είναι ομορφότερα. Όμως, η ευχή της πιάνει κάπως υπερβολικά καλά. Η Marie συρρικνώνεται στο μέγεθος μιας κούκλας, ενώ ταυτόχρονα όλα της τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Μια κούκλα καρυοθραύστης αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα είναι ένας πρίγκιπας με το όνομα George, ο οποίος μετατράπηκε σε παιχνίδι από ένα σκοτεινό ξόρκι της βασίλισσας των αρουραίων. Στην περιπέτεια που ακολουθεί, η Marie, ο George και οι φίλοι τους τα παιχνίδια ταξιδεύουν στη μαγική χώρα των λουλουδιών με αποστολή να σώσουν τον κόσμο από τους υπηρέτες των αρουραίων.

 

 

PAWS OF FURY: THE LEGEND OF HANK (NETFLIX)

Μια γεμάτη δράση κωμωδία πολεμικών τεχνών με κινούμενα σχέδια σε σκηνοθεσία των Rob Minkoff, Mark Koetsier και Chris Bailey που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Εμπνευσμένη από την Ιαπωνία διδάσκει σε ενήλικες και παιδιά ότι το να ασπάζεσαι τη διαφορετικότητα είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά ήρωα.

Ένα σκληροτράχηλο κυνηγόσκυλο, ο Hank, βρίσκεται σε μια πόλη γεμάτη γάτες που χρειάζονται έναν ήρωα για να τις υπερασπιστεί από την επιθυμία ενός αδίστακτου κακού να σβήσει το χωριό τους από τον χάρτη. Με τη βοήθεια ενός απρόθυμου δασκάλου για τον εκπαιδεύσει, το αουτσάιντερ μας πρέπει να αναλάβει το ρόλο του Σαμουράι της πόλης και να συνεργαστεί με τους κατοίκους της για να σώσει τους πάντες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γάτες μισούν τα σκυλιά. Αλλά η αλήθεια παραμένει ότι οι γάτες έχουν φτάσει στο σταυροδρόμι τους, τι θα γίνει μετά; Θα προτιμήσουν να εξαφανιστούν ή να επιλέξουν την να συνεχίσουν να βαδίζουν το μονοπάτι της μακροχρόνιας αντιπαλότητάς τους.

 

 

THE GHOST AND MOLLY MC GEE (DISNEY +)

Το The Ghost And Molly McGee είναι μια κωμική σειρά φαντασίας με στοιχεία μιούζικαλ που δημιουργήθηκε από τον Bill Motz και τον Bob Roth. Ο αρχικός τίτλος ήταν The Curse Of Molly McGee όπως αποκάλυψε ο Bill Motz και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε The Gost and Molly Mc Gee, λέγοντας ότι η σειρά αφορά τη σχέση μεταξύ της Molly και του Scratch οπότε ο νέος τίτλος θα είχε περισσότερο νόημα. Η σειρά προβάλλεται με δύο κύκλους στο Disney+.

To The Ghost and Molly McGee είναι μια ιστορία ενός φαντάσματος και του κοριτσιού που τον επαναφέρει στη ζωή… μεταφορικά. Όταν ένα τρελό φάντασμα ονόματι Scratch ρίχνει μια κατάρα στην πληθωρική Molly McGee, του γυρίζει μπούμερανγκ και τον αφήνει για πάντα καταραμένο να ανέχεται την παρουσία της Molly. Τώρα είναι αναγκασμένος να πηγαίνει οπουδήποτε πηγαίνει η Molly και να κάνει ό,τι κάνει η Molly… που, στα μάτια της Molly, τον κάνει τον καλύτερο φίλο της! Καθώς η Molly «σέρνει» τον απρόθυμο Scratch σε όλες τις ατυχίες της, συμβαίνει ένα αστείο πράγμα: Ο Scratch αρέσει στη Molly και μια απίθανη φιλία ανθίζει.

 

 

MONSTER HIGH SERIES (NETFLIX)

Αμερικάνικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων με φανταστικά τέρατα σε εφηβική ηλικία, σε σκηνοθεσία και εκτελεστική παραγωγή του Todd Holland. Η σειρά “Monster High” είναι βασισμένη στο ομώνυμο franchise που αφορά μοδάτες κούκλες της Mattel. Το Monster High έλαβε υποψηφιότητα για Εξαιρετικό Παιδικό Πρόγραμμα στα 35α Βραβεία GLAAD Media και για Αγαπημένο Show κινουμένων σχεδίων, στο Kid’s Choice Awards του 2024. Τα 13 επεισόδια της σειράς προβάλλονται στο Netflix.

H Clawdeen Wolf, γεννήθηκε μισή άνθρωπος και μισή λυκάνθρωπος, κάτι που κρατάει μυστικό μετά την άφιξή της στο νέο της σχολείο “Monster High”. Γρήγορα πιάνει φιλίες με τους συμμαθητές της Frankie Stein και Draculaura και για πρώτη φορά στη ζωή της, η Clawdeen νιώθει ότι επιτέλους βρήκε ένα μέρος όπου ταιριάζει και μπορεί πραγματικά να είναι ο εαυτός της, παρόλο που διατηρεί το ανθρώπινο μισό της. Όταν ένα δόλιο σχέδιο για την καταστροφή του Monster High απειλεί να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα, η Clawdeen πρέπει να μάθει να αποδέχεται τη φύση της και να βρει έναν τρόπο να σώσει το σχολείο.

 

 

MINIONS: THE RISE OF GRU (NETFLIX)

Ένα sequel του Minions του (2015) και η πέμπτη ταινία στο franchise “Εγώ ο Απαισιότατος “. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Kyle Balda μαζί με τον Brad Ableson και τον Jonathan del Val, με παραγωγούς τους: Chris Meledandri, Janet Healy και Chris Renaud. Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές με επαίνους για τα κινούμενα σχέδια, το χιούμορ, τις φωνητικές ερμηνείες και την αισθητική που καθόρισαν την εμπορική της επιτυχία. “Η Άνοδος Του Gru”  βρίσκεται στο νούμερο 3 του Top 10 των ταινιών του Netflix σήμερα.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο 11χρονος Gru μεγαλώνει στα προάστεια.

Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Gru θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς για τον ίδιο, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Kevin,ο Stuart, ο Bob και ο Otto, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές.

Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Gru περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Gru τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, ο Gru θα στραφεί σε μια απρόσμενη πηγή για λάβει καθοδήγηση. Στον ίδιο τον Wild Knuckles. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται βοήθεια από ένα φίλο.

 

 

STAR WARS: TALES OF THE EMPIRE (DISNEY +)

Ο δημιουργός Dave Faloni παρουσιάζει τη νέα ανθολογία κινουμένων σχεδίων, έξι επεισοδίων,  Star Wars: “Tales of the Empire” στην οποία είναι ο επιβλέπων σκηνοθέτης. Βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους εκτελεστικούς παραγωγούς Athena Yvette και Carrie Beck.

Είναι ένα ταξίδι έξι επεισοδίων στην επιβλητική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία μέσα από τα μάτια δύο μαχητριών σε διαφορετικά μονοπάτια και άλλες εποχές. Έχοντας χάσει τα πάντα, η νεαρή Morgan Elsbeth διασχίζει τον κόσμο της επεκτεινόμενης Αυτοκρατορίας προς το μονοπάτι της εκδίκησης, ενώ η πρώην Jedi, Barriss Offee κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσει σε έναν γαλαξία που αλλάζει ταχύτατα. Οι επιλογές τους θα καθορίζουν τη μοίρα τους.

 

 

 

STRAWBERRY SHORTCAKE’S SUMMER VACATION (NETFLIX)

Νέα μίνι καναδική ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στη σειρά Strawberry Shortcake: Berry in the Big City, με τραγούδια και χιουμοριστικούς διαλόγους. Σε σκηνοθεσία Megan Russell και Jim Miller, η ταινία συνδυάζει ψυχαγωγία και μεγάλο σασπένς με φόντο τις καλοκαιρινές διακοπές της διάσημης φραουλίτσας, σε βαθμό καταλληλόλητας για όλες τις ηλικίες.

Η Strawberry φτάνει στο σπίτι της φίλης της στο Berryville για να γνωρίσει την οικογένειά της, και ενώ στην αρχή όλοι αισθάνονται άβολα, τελικά ενώνονται όταν ανακαλύπτουν ότι η οικογενειακή φάρμα κινδυνεύει να πουληθεί! Το κλειδί για τη διάσωση της φάρμας βρίσκεται σε έναν μυστικό χάρτη που άφησε το Strawberry’s Grandberry. Ο χάρτης αυτός τους οδηγεί σε μια σειρά από γρίφους όπου ο Everyberry πρέπει να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους για να τους λύσει. Ο Everyberry έχει δυνατά σημεία, άσχετα αν είναι μούρο πόλης ή country berry!

 

 

 

THE UNSTOPPABLE YELLOW YETI (DISNEY+)

Μια συμπαραγωγή μεταξύ της Gigglebug Entertainment και της Zodiak Kids Studio France με τη συμμετοχή του Disney Channel αποτελεί η σειρά “The Unstoppable Yellow Yeti” των Anttu Harlin και Joonas Utti. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία έργα στα οποία συμμετείχε ο συγγραφέας Reid Harrison, πριν από το θάνατο του, στις 15 Ιανουαρίου 2024. Περιστρέφεται γύρω από τη φιλία και τη εξέγερση ενάντια στους κανόνες, με πρωταγωνιστή ένα ασταμάτητο και ανεξέλεγκτο κίτρινο Yeti που μόλις αφίχθηκε του σε μια μικρή πόλη πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Η σειρά περιλαμβάνει πολλές φινλανδικές συνήθειες, όπως κολύμπι στον πάγο, εορτασμούς της Πρωτομαγιάς και πάρτι με καραβίδες, μια γιορτή γρήγορου φαγητού από τη Lappeenranta και ουρές σε κουβάδες.

To “The Unstoppable Yellow Yeti” είναι διαθέσιμo στο Disney +.

Ο 12χρονος σέρφερ Osmo αναγκάζεται να αφήσει πίσω του την παλιά του ζωή όταν μετακομίζει με τον πατέρα του στο Winterton, ένα φανταστικό χωριό βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, όπου χιονίζει όλο το χρόνο. Ο Osmo και η ξαδέρφη του, η Rita συναντούν έναν κίτρινο Yeti, που ονομάζεται Gustav, και αρχίζουν να έχουν περιπέτειες μαζί του. Το χωριό έχει πολλούς αυστηρούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των τεράτων. Ο πατέρας της Rita, ο Roman Chrome, ο δήμαρχος του χωριού, μισεί τα τέρατα. Για να κρυφτεί από αυτόν, ο Gustav χρησιμοποιεί διαφορετικές μεταμφιέσεις.

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη smart TV  που σου ταιριάζει.

 

Μπορείς να δεις ακόμη