Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει το Ara: History Untold

Το turn-based strategy game Ara: History Untold θα κυκλοφορήσει για PC (Steam, Microsoft Store) στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, όπως ανακοίνωσαν η Xbox Game Studios και η Oxide Interactive announced. Την ίδια ημέρα θα προστεθεί στον κατάλογο του PC Game Pass.

Θα δημιουργήσεις ένα έθνος και θα καθοδηγήσεις τον λαό σου καθ’ όλη την ιστορία στις κορυφές των ανθρώπινων επιτευγμάτων καθώς εξερευνάς νέες χώρες, αναπτύσσεις τέχνες και πολιτισμό, διεξάγεις διπλωματία και αντιμετωπίζεις τους αντιπάλους σου για να αποδείξεις ότι είσαι ο μεγαλύτερος ηγέτης όλων των εποχών.

Διαθέτοντας γνωστούς και καινοτόμους μηχανισμούς παιχνιδιού, το Ara: History Untold αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στο είδος των παιχνιδιών στρατηγικής, χωρίς προκαθορισμένα μονοπάτια προς τη νίκη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ατελείωτες δυνατότητες. Οι επιλογές σου θα καθορίσουν τον κόσμο που θα δημιουργήσεις, την εμπειρία σου και την κληρονομιά σου.

 

 

H BioWare παρουσιάζει τα πρώτα λεπτά του Dragon Age: The Veilguard

Η Electronic Arts και η BioWare μας έδωσαν την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο gameplay από τα πρώτα λεπτά του single-player fantasy RPG Dragon Age: The Veilguard.

Ο Solas, ο θεός του μύθου του Dread Wolf και των Elven Trickster, θέλει να γκρεμίσει το Πέπλο που χωρίζει τη Thedas από τον κόσμο των δαιμόνων, αποκαθιστώντας την αθανασία και τη δόξα του λαού του – ακόμη και με το κόστος αμέτρητων ζωών. Αλλά το τελετουργικό του πάει στραβά και οι χειρότεροι φόβοι του γίνονται πραγματικότητα, καθώς δύο από τους πιο αρχαίους και ισχυρούς αντιπάλους του απελευθερώνονται. Επιδιώκουν μόνο να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν πριν από χιλιετίες – την πλήρη και απόλυτη κυριαρχία στον κόσμο μας. Το ταξίδι του Rook για να σταματήσει αυτές τις δύο ισχυρές θεότητες θα εκταθεί σε όλη τη Thedas, σε πολυσύχναστες πόλεις, καταπράσινες τροπικές περιοχές, δάση στα βόρεια, απέραντοι βάλτοι και θα πρέπει να είσαι απόλυτα προσεκτικός με τις δυνάμεις του κακού, όπως οι Dark Spawn, Venatori Cultists και Demons of Fade.

To Dragon Age: The Veilguard είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το προσεχές Φθινόπωρο, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

 

 

Η αισθητική των 90s κυριαρχεί στο story trailer του Wander Stars

Η Fellow Traveller και η Paper Castle κυκλοφόρησαν το story trailer του turn-based RPG Wander Stars, το οποίο είναι εμπνευσμένο από παραγωγές των 90s.

Σε αυτό το παιχνίδι που βασίζεται στο εμβληματικό anime, θα συνδυάσεις τους κόσμους σου για να δημιουργήσεις πανίσχυρες κινήσεις και να αναδειχτείς σε Kiai master. Θα συνάψεις φιλίες με τους αντιπάλους σου, θα αποκαλύψεις σκοτεινά μυστήρια και θα αναζητήσεις τα κομμάτια του χάρτη Wanderstar, μαζί με τους Ringo και Wolfe, σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση που διαδραματίζεται σε όλο το σύμπαν.

Το Wander Stars βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για Nintendo Switch και PC (Steam). Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το πότε θα κυκλοφορήσει, αν όμως είσαι PC gamer μπορείς να δοκιμάσεις το demo του.

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Visions of Mana

Η Square Enix και η Ouka Studios ανακοίνωσαν ότι το Visions of Mana θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4 και PC (Steam, Microsoft Store) στις 29 Αυγούστου 2024.

Στην Tianeea, το χωριό της φωτιάς, όλοι προετοιμάζονται για τον ερχομό της Νεράιδας και την ονομασία μιας νέας «alm». Κάθε τέσσερα χρόνια, επιλέγονται alms από όλο τον κόσμο για να ταξιδέψουν στο Tree of Mana και να αναζωογονήσουν τη ροή της δύναμης mana προσφέροντας τις ψυχές τους. Ένας φρουρός ψυχών συνοδεύει την επιλεγμένη alm για να εξασφαλίσει ότι το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Την ημέρα της άφιξης της Νεράιδας, ο Val, ο νέος φρουρός ψυχών, φέρνει την παιδική του φίλη, Hinna, στο φεστιβάλ. Καθώς ο ήλιος πέφτει κάτω από τον ορίζοντα, όλοι οι θεατές περιμένουν με κομμένη την ανάσα, ελπίζοντας να επιλεγούν ως alm. Η Νεράιδα κατεβαίνει τελικά ενώπιον της Hinna, ορίζοντας την ως Alm of Fire.

Οι κάτοικοι του χωριού τους αποχαιρετούν, προσευχόμενοι για την επιτυχία τους καθώς οι δύο νέοι ξεκινούν για την περιπέτεια της ζωής τους.

 

 

Νέο gameplay trailer για το Killing Floor III

Η Tripwire Interactive ανακοίνωσε ότι το horror first-person shooter Killing Floor III θα λανσαριστεί στις αρχές του 2025, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

Βρισκόμαστε στο έτος 2091, 70 χρόνια μετά τα γεγονότα του Killing Floor 2 και η εταιρεία Horzine έχει δημιουργήσει τον τέλειο στρατό: μια υπάκουη ορδή που αποτελείται από βιολογικά μεταλλαγμένα τέρατα, που ονομάζονται Zeds. Τώρα, μόνο ένα πράγμα στέκεται ανάμεσα σε αυτά τα πλάσματα που έχουν σκοπό να σπείρουν την κόλαση και το μέλλον της ανθρωπότητας. Μια ομάδα ανταρτών, γνωστή ως Nightfall.

Σε αυτό το έντονης δράσης first-person shooter θα αναλάβεις τον ρόλο ενός Nightfall specialist, θα ενώσεις τις δυνάμεις σου με άλλους πέντε παίκτες και θα πολεμήσετε σε ένα φουτουριστικό, δυστοπικό σκηνικό που μαστίζεται από πολέμους, έχοντας ως αποστολή την καταστροφή όλων των Zeds, ενώ στην πορεία θα ξεκλειδώνεις ικανότητες και θα δημιουργήσεις το απόλυτο οπλοστάσιο.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

Το survival horror game CONSCRIPT θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουλίου

Το CONSCRIPT είναι ένα survival horror game που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store, GOG) στις 23 Ιουλίου 2024, όπως ανακοίνωσαν η Team17 και η Catchweight Studio. Από τις 10 έως και τις 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Steam Next Fest μπορείς να δοκιμάσεις το demo του παιχνιδιού.

Τα γεγονότα του CONSCRIPT διαδραματίζονται το 1916 και συνδυάζει τους δύσκολους μηχανισμούς παλαιότερων παιχνιδιών τρόμου, δημιουργώντας έτσι μια έντονη και μοναδική εμπειρία, που θα σε μεταφέρει στην καρδιά του Μεγάλου Πολέμου.

Στο CONSCRIPT θα υποδυθείς έναν Γάλλο στρατιώτη που αναζητά ένα συμπολεμιστή του ο οποίος αγνοείται, κατά τη διάρκεια της μάχης του Verdun. Θα μπορέσεις να ψάξεις σε διαλυμένα χαρακώματα, να περιηγηθείς σε κατακλυσμένα οχυρά και να διασχίσεις περιοχές που δύσκολα πατάει το πόδι του ο άνθρωπος, για να διασφαλίσεις ότι ο συμπολεμιστής σου θα επιστρέψει στο σπίτι του αλώβητος;

Περισσότερα στο video που ακολουθεί.

 

Πρώτα σε Early Access θα κυκλοφορήσει το Space for Sale

To space property development game Space for Sale θα κυκλοφορήσει σε έκδοση Early Access για PC (Steam), μέσα στο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσαν η THQ Nordic και η Mirage Game Studios. Μέσω ενός νέου developer diary, o lead artist της Mirage Game Studios, Toby και ο game director, Simon, μιλούν για τις αλλαγές που έπρεπε να κάνει το studio προκειμένου να γίνει δυνατή η κυκλοφορία της έκδοσης Early Access, στο πως θα προσελκυσθούν οι παίκτες για να επανέρχονται ξανά και ξανά, μιλάνε για τους πλανήτες και το ιδιαίτερο βάρος που δίνουν στη δημιουργία μιας κοινότητας.

Το Space for Sale ακολουθεί το απολαυστικό ταξίδι ενός δια γαλαξιακού κατασκευαστή ακινήτων σε μια αποστολή να χτίσει φιλόξενες κατοικίες, άνετα καταλύματα και πολυτελείς βίλες. Η λίστα με τους εξωγήινους πελάτες σου θα διευρύνεται συνεχώς, αλλά το ίδιο και οι απαιτήσεις τους.

Η αγορά κατοικίας έχει να κάνει με την τοποθεσία, την τοποθεσία και πάλι την τοποθεσία- οπότε θα πρέπει να τολμήσεις να ανακαλύψεις τα όσα θαυμαστά υπάρχουν διάσπαρτα στο ηλιακό μας σύστημα και το πιο σημαντικό, να προσπαθήσεις να τα μετατρέψεις σε κέρδος. Προειδοποίηση, ορισμένα στοιχεία από την τοπική χλωρίδα και πανίδα δεν θα δεχτούν ευγενικά τους ξένους. Αλλά μην παίρνεις ακόμα το όπλο, με προσεκτική παρατήρηση και συλλογικά πειράματα μπορεί να τους κερδίσεις. Θα μάθεις το πως οι τοπικές μορφές ζωής έχουν προσαρμοστεί σε ένα σκληρό περιβάλλον και θα χρησιμοποιήσεις τις ανακαλύψεις σου για τη βελτίωση των δομών και των gadgets.

 

Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα στο Nobody Wants to Die

To detective noir adventure game Nobody Wants to Die θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam) στις 17 Ιουλίου 2024, όπως ανακοίνωσαν η PLAION και η Critical Hit Games.

Ο χρόνος τα αποκαλύπτει όλα.

Θα βυθιστείς στον κόσμο της Νέας Υόρκης το 2329, όπου η αθανασία έχει ένα τίμημα που κάποιος πρέπει να πληρώσει. Μετά από μια παραλίγο θανατηφόρα εμπειρία, ο ντετέκτιβ James Karra αναλαμβάνει μια υπόθεση πέρα από τα συνηθισμένα από τον αρχηγό του, με τη βοήθεια μόνο μιας νεαρής αστυνομικού, της Sara Kai. Ο χρόνος τα αποκαλύπτει όλα καθώς ρισκάρουν τα πάντα κυνηγώντας έναν δολοφόνο, αποκαλύπτοντας τα σκοτεινά μυστικά της ελίτ της πόλης.

 

 

Discounty: Ώρα να κυνηγήσεις το όνειρο να γίνεις μεγιστάνας των σούπερ μάρκετ

Το wholesome store management game Discounty θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store, GOG) το 2025, όπως ανακοίνωσαν η PQube και η Crinkle Cut Games. Οι εκδόσεις για PlayStation 5 και Nintendo Switch θα γίνουν διαθέσιμες και σε φυσική μορφή.

Θα βρεθείς στην ιδιόμορφη πόλη Blomkest, όπου η θεία σου σου εμπιστεύτηκε τη διαχείριση του μοναδικού σούπερ μάρκετ. Θα προγραμματίσεις και θα οργανώσεις τη λειτουργία του καταστήματος, θα διαχειριστείς τα επίπεδα των αποθεμάτων, θα κάνεις ταμείο και θα διαχειριστείς τα επίπεδα αποθεμάτων. Θα δημιουργήσεις σχέσεις με τους ενδιαφέροντες ντόπιους και θα αναπτύξεις μια «επιχειρηματική αυτοκρατορία», ενώ προσπαθείς να κατανοήσεις και να εκμεταλλευτείς τη δυναμική της κοινότητας. Χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο τρόπο θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να επεκτείνεις την επιχείρηση, όμως πρόσεχε: η ταχεία ανάπτυξη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση σε αυτή τη «δεμένη» κοινότητα. Θα επιδιώξεις το κέρδος και μόνο αυτό ή θα αναζητήσεις τρόπους να επωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι του Blomkest;

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

Part 2 – Free Games

PlayStation Plus Extra/ PlayStation Plus Premium

Νέα παιχνίδια σε περιμένουν τον Ιούνιο αν έχεις συνδρομή είτε στο PlayStation Plus Extra, είτε στο PlayStation Plus Premium, πέρα από όσα είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο των Days of Play. Η Sony Interactive Entertainment ενημερώνει πως όλα τα παρακάτω θα είναι διαθέσιμα από τις 18 Ιουνίου. Το επόμενο ταξίδι σου στον χώρο του gaming περιλαμβάνει τις εξής στάσεις:

Game Catalogue (PlayStation Plus Extra\ Premium)

  • After Us (PS5)
  • Anno 1800 (PS5)
  • Crusader Kings III (PS5)
  • Far Cry 4 (PS4)
  • Football Manager 2024 (PS5)
  • LEGO The Hobbit (PS4)
  • Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 (PS5, PS4)
  • Monster Hunter Rise (PS5, PS4)
  • Police Simulator: Patrol Officers (PS5, PS4)

Game Catalogue & PS VR2 (PlayStation Plus Premium)

PlayStation VR2
  • Kayak VR: Mirage (PS VR2)
PlayStation 2
  • Ghosthunter (PS5, PS4)
PlayStation Portable
  • Daxter (PS5, PS4)
  • LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (PS5, PS4)

 

Epic Games Store

Με δύο ακόμα παιχνίδια για PC συνεχίζει τα δώρα του το Epic Games Store και σου φτιάχνει τη διάθεση εν μέσω του καύσωνα. Ως την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Idle Champions of the Forgotten Realms της Codename Entertainmen και το Redout 2 της 34BigThings. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft επιστρέφουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τέσσερα εκπληκτικά παιχνίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ώρα 09:59 πμ, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το Assetto Corsa and Lawn Mowing Simulator, ενώ ως την Τρίτη 18 του μήνα με το Rainbow Six Siege και το The Division 2.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Προτάσεις

Monster Hunter Rise: Όρθωσε το ανάστημά σου απέναντι στις προκλήσεις σε αυτήν την υψηλής ποιότητας προσθήκη στη σειρά Monster Hunter. Διαμόρφωσε τον κυνηγό με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις, επέλεξε ανάμεσα σε 14 διαφορετικά είδη όπλων, στρατολόγησε το Palico Felyne και όλα τα νέα Palamute Canyne companions και ετοιμάσου να εξερευνήσεις έναν τεράστιο χάρτη, γεμάτο ευκαιρίες για κυνήγι. Είτε μόνος, είτε ως μέλος μιας ομάδας τεσσάρων παικτών, η έξυπνη προσαρμογή του επιπέδου δυσκολίας εγγυάται δίκαιες και συγκλονιστικές μάχες. Από κάθε τέρας του εξοντώνεις θα παίρνεις ως λάφυρα χρήσιμα υλικά για να αναβαθμίζεις τα όπλα και την εξάρτυσή σου, κάτι που θα σου επιτρέψει να αντιμετωπίζεις όλο και πιο ισχυρά πλάσματα.

 

Football Manager 2024: Αν ονειρεύεσαι να γίνεις προπονητής μιας επιτυχημένης ομάδας, τότε βρήκες το κατάλληλο εισιτήριο που θα σε ταξιδέψει στους στόχους σου. Στο Football Manager 2024 θα αναλάβεις τις τύχες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, με στόχο να την τοποθετήσεις στην παγκόσμια ελίτ, ικανή να αντιμετωπίζει οποιονδήποτε αντίπαλο, σε κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις όπως το UEFA Champions League.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη