ΤΟ 7ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ GAMING

by Zikou Stella

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

 

Η Argonaut Games επιστρέφει με το θρυλικό Croc: Legend of the Gobbos

Η Argonaut Games, μια βρετανική εταιρεία ανάπτυξης video games που ιδρύθηκε το 1982 από τον Jez San και έκλεισε τον Οκτώβριο του 2004, ανακοίνωσε ότι άνοιξε ξανά τις πόρτες της και ετοιμάσει μια έκδοση remastered του Croc: Legend of the Gobbos, που αναμένεται εντός του 2024 για κονσόλες και PC.

Γνωστή για τίτλους όπως το Starglider, το Starglider 2, το Star Fox, το Croc: Legend of the Gobbos και το Croc 2, η Argonaut Games κυκλοφόρησε το τελευταίο της παιχνίδι το 2004 και τώρα επιστρέφει ως εκδότης. Ο πρώτος τίτλος στη νέα της εποχή είναι η έκδοση remastered του Croc: Legend of the Gobboss, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για στο πρώτο PlayStation τον Σεπτέμβριο του 1997.

Πρωταγωνιστής είναι ο Croc, ένας αξιαγάπητος κροκόδειλος που ξεκινά μια αποστολή για να σώσει τους Gobbos από τα νύχια του κακού Baron Dante. Η γοητεία και η δημιουργικότητα του παιχνιδιού το έκαναν άμεσα κλασικό και το remaster υπόσχεται να προσφέρει το αγαπημένο παιχνίδι σε μια νέα γενιά παικτών. Έτσι λοιπόν έρχεται με βελτιωμένα γραφικά υψηλής ευκρίνειας, αναβαθμισμένους σύγχρονους μηχανισμούς χειρισμού και μια νοσταλγική, διασκεδαστική και αυθεντική εμπειρία gameplay που θα εξάψει τη φαντασία των παικτών και να τους υπενθυμίσετε γιατί ερωτεύτηκαν τα βιντεοπαιχνίδια από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί τους.

Επιπλέον, οι λάτρεις των ρετρό games θα ενθουσιαστούν όταν μάθουν ότι το remaster περιλαμβάνει το Crocipedia, ένα εκτενές και σχολαστικά επιμελημένο ψηφιακό μουσείο που περιέχει στοιχεία ανάπτυξης που θεωρούνταν χαμένα εδώ και καιρό, όπως έγγραφα σχεδιασμού παιχνιδιών, concept art, animation tests, συνεντεύξεις μελών της ομάδας ανάπτυξης και πολλά άλλα.

 

 

Σε κονσόλες νέας γενιάς θα μεταφερθεί το RPG To the Moon

Η Serenity Forge θα κυκλοφορήσει το RPG To the Moon της Freebird Games για PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S, δίχως να κάνει γνωστό το πότε ακριβώς. Το παιχνίδι είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για Nintendo Switch, PC, iOS και Android.

Η Dr. Rosalene και η Dr. Watts έχουν περίεργες δουλειές: Δίνουν στους ανθρώπους άλλη μια ευκαιρία να ζήσουν, από την αρχή… αλλά αυτό υπάρχει μόνο στα κεφάλια των ασθενών τους.

Λόγω της σοβαρότητας της επέμβασης, η νέα ζωή γίνεται το τελευταίο πράγμα που θυμούνται οι ασθενείς πριν πάρουν την τελευταία τους ανάσα. Έτσι, η επέμβαση γίνεται μόνο σε άτομα που βρίσκονται στο νεκροκρέβατό τους, για να εκπληρώσουν αυτά που θα ήθελαν να είχαν κάνει στη ζωή τους, αλλά δεν τα έκαναν.

Η συγκεκριμένη ιστορία ακολουθεί την προσπάθειά τους να εκπληρώσουν το όνειρο ενός ηλικιωμένου, του Johnny. Με κάθε βήμα πίσω στο χρόνο, ένα νέο κομμάτι του παρελθόντος του Johnny αποκαλύπτεται. Καθώς οι δύο γιατροί συνδέουν τα μπερδεμένα γεγονότα που διήρκεσαν μια ζωή, προσπαθούν να μάθουν γιατί ο αδύναμος ηλικιωμένος επέλεξε αυτή ως την τελευταία του επιθυμία.

Και η τελευταία επιθυμία του Johnny είναι φυσικά… να πάει στο φεγγάρι.

 

 

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Rugrats: Adventures in Gameland

Το Rugrats: Adventures in Gameland θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC μέσω Steam στις 10 Σεπτεμβρίου 2024, όπως ανακοίνωσαν η The MIX Games και η Wallride.

Προσφέρει φρέσκια οπτική στο gameplay, με έμπνευση από τίτλους retro και με ένα μοναδικό πλάνο για συνεργασία, όπου τα παιδιά και οι γονείς πρέπει να μείνουν ενωμένοι για να κερδίσουν.

Ένα μωρό πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ένα μωρό!

Τα αγαπημένα μωρά όλων επιστρέφουν στη δράση! Όταν ο Tommy, ο Chuckie, ο Phil και η Lil βλέπουν μια διαφήμιση για το νέο βιντεοπαιχνίδι Reptar, προσποιούνται ότι βρίσκονται σε ένα δικό τους βιντεοπαιχνίδι! Μέσω της δύναμης της φαντασίας, τα μωρά μεταμορφώνουν το σπίτι του Tommy σε έναν κόσμο βιντεοπαιχνιδιών γεμάτο δράση, ενθουσιασμό και περιπέτεια!

 

 

Αποκαλυπτήρια για το gameplay του StarRupture

Η Creepy Jar αποκάλυψε το gameplay trailer του StarRupture, του νέου της first-person science-fiction cross game ανάμεσα σε δημιουργία βάσεων, εξερεύνηση, μάχες και διαχείριση αποθεμάτων.

Το gameplay του StarRupture έχει τρεις βασικούς πυλώνες- οικοδόμηση βάσης, εξερεύνηση και μάχες- και αυτό το γεμάτο δράση trailer, δημιουργημένο από ένα πρώιμο build, θα σου δώσει την ευκαιρία να ρίξεις μια πρώτη ματιά στις έντονες μάχες που θα κληθείς να δώσεις για να επιβιώσεις. Με φόντο το μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα έχει πάει στα αστέρια αναζητώντας πολύτιμους πόρους. Και ο πλανήτης που περιφέρεται γύρω από το ομώνυμο αστέρι μας, τη Ruptura, ενώ είναι ένας ανοιχτός κόσμος πλούσιος σε πόρους είναι επίσης γεμάτος κινδύνους.

Στα πλάνα που θα παρακολουθήσεις στη συνέχεια, ένας μοναχικός εξερευνητής αντιμετωπίζει ορδές εχθρών που πολιορκούν μια βάση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, απέχουμε μόλις λίγα λεπτά από την απελευθέρωση ενός αποκαλυπτικού κύματος φωτιάς στην επιφάνεια του πλανήτη. Όλα τα ζωτικά στοιχεία του μαχητή μας φαίνονται καλά, αλλά η Creepy Jar δεν ξεχνά τις ρίζες της στα παιχνίδια επιβίωσης και εκτός από τα στατιστικά για την υγεία και το επίπεδο προστασίας του πρωταγωνιστή θα παρατηρήσεις ότι υπάρχουν δείκτες για τη δίψα, την πείνα και την τοξικότητα. Δηλαδή, μια πλειάδα πληροφοριών και ζωτικών ενδείξεων που θα κληθείς να διαχειριστείς.

Χρησιμοποιώντας τους πόρους που συλλέγεις για τη δημιουργία πυρομαχικών και τον εξοπλισμό πυργίσκων ως μία πρώτη γραμμή άμυνας, θα πρέπει να βρεις το θάρρος και τη γενναιότητα να προστατεύεις τη βάση σου από πολλαπλές επιθέσεις πλήρους κλίμακας. Και εννοείται πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καθώς οι εχθροί κάνουν την προέλασή τους για να καταστρέψουν το αιολικό πάρκο και τα κτίρια αποθήκευσης της βάσης, λαμβάνεται μια απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου για την προστασία των μεταλλουργείων και των κτιρίων κατασκευών, από μια τρομακτική νέα εχθρική επίθεση στην άλλη πλευρά της βάσης. Ενώ τα αυτοματοποιημένα drones είναι απασχολημένα για να παρέχουν υλικά από τοποθεσία σε τοποθεσία, η εχθρική επίθεση γίνεται σχεδόν συντριπτική. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και ο χαρακτήρας θα κοιτάξει σε μια στιγμή ψηλά, για να δει το Rupture έτοιμο να εξαπολύσει μια πύρινη λαίλαπα. Χωρίς να απομένει χρόνος για χάσιμο, ο αγώνας ξεκινά για να φτάσει στην ασφάλεια… αλλά θα τα καταφέρει εγκαίρως;

Το StarRupture στέκεται σε μια ιστορία του ανθρώπου εναντίον της φύσης, που διαδραματίζεται σε ένα απόκοσμο και συναρπαστικό περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας όπου τα φαινόμενα που προκαλούνται λόγω των ακραίων θερμοκρασιών αποτελούν ένα διαρκή κίνδυνο. Αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός κατάδικου που έχει εξοριστεί από τη Γη για να εκτίσει την ποινή του εξορύσσοντας και επεκτείνοντας τη βιομηχανική παραγωγή παράλληλα με την έρευνα νέας τεχνολογίας, σε έναν φαινομενικά φιλόξενο νέο πλανήτη γεμάτο μυστήριο και κίνδυνο. Έχοντας ως αποστολή την επιβίωση από τα θανατηφόρα καιρικά φαινόμενα – για να μην αναφερθεί η αντιμετώπιση εχθρικών τεράτων σε τεταμένες μάχες – κάθε κύκλος σηματοδοτεί την καταστροφή αλλά ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης και ανοικοδόμησης. Παίζοντας από οπτική γωνία πρώτου προσώπου – μόνος ή ως μέλος μιας ομάδας έως και τεσσάρων παικτών – οι παίκτες θα κληθείς να εξερευνήσεις, να προσαρμοστείς, να εξορύξεις, να συγκεντρώσεις πόρους και να κατασκευάσεις πολύπλοκα μηχανήματα για να επιβιώσεις και να ευημερήσεις.

 

Με βάση τα παραπάνω, σίγουρα έχεις ήδη καταλάβει ότι σε περιμένει μια απόλυτα συναρπαστική εμπειρία.

 

 

Το Warside θα σου θυμίσει τα υπέροχα, κλασσικά turn-based tactics games

Η First Break Labs και η LAVABIRD κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το γρήγορου ρυθμού, turn-based tactics game Warside.

Με ένα single-player story campaign, υποστήριξη για multiplayer και έναν ενσωματωμένο map editor, η μάχη για την επικράτηση δεν τελειώνει ποτέ. Επέλεξε τον Διοικητή σου, συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου και χάραξε πορεία προς τη νίκη.

Το Warside βρίσκεται στον πυρήνα όλων αυτών που έκαναν υπέροχα τα κλασσικά turn-based-tactics games. Διαθέτει ένα εκπληκτικό story campaign, μοναδικούς Διοικητές με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, εξαιρετικές Battle Powers και μια μεγάλη ποικιλία ειδών εδάφους και πολεμικών μονάδων.

Το Warside είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam).

 

 

Πρώτα σε PS5, PS4 και Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει το Clock Tower: Rewind

Το Clock Tower: Rewind θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου 2024 για PlayStation 5, PlayStation 4 και Nintendo Switch, όπως ανακοίνωσε η SUNSOFT. Δεν υπάρχει αντίστοιχη ημερομηνία για το πότε θα έρθει το παιχνίδι σε Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

Γύρισε το ρολόι πίσω για έναν από τους πρωτοπόρους του είδους των survival – horror games. Το Clock Tower: Rewind, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί για πρώτη φορά εκτός Ιαπωνίας, είναι μια αναβίωση του κλασικού παιχνιδιού 16-bit που σε προκαλεί να εξερευνήσεις τα όρια του στοιχειωμένου αρχοντικού της οικογένειας Barrows. Στον ρόλο της έφηβης ορφανής Jennifer, πρέπει να ψάξεις σε κάθε γωνιά για να βρεις αντικείμενα, να αποκαλύψετε μυστικά και να ανακαλύψετε τρόπους για να αποφύγεις τον Scissorman, έναν δολοφόνο, ασταμάτητο, ψαλιδοφόρο ψυχοπαθή.

Θα έχεις την επιλογή του Original Mode, για να βυθιστείς στον κόσμο του Clock Tower όπως ήταν όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1995 ή να το «γυρίσεις» στο Enhanced Mode που περιλαμβάνει επιπλέον περιεχόμενο και αναβαθμίσεις. Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν ένα νέο animated intro, τα τραγούδια των τίτλων αρχής και τέλους με φωνητικά, κωμικές σκηνές με κίνηση, συνεντεύξεις με μέλη της ομάδα ανάπτυξης, art gallery, border artwork, δυνατότητα αποθήκευσης της εκάστοτε προόδου και πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής. Το ρολόι χτυπάει… άραγε μπορείς να επιβιώσεις;

 

 

Part 2 – Free Games

 

PlayStation Plus

Όπως συμβαίνει κάθε τελευταία εβδομάδα του μήνα η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές του PlayStation Plus τον Σεπτέμβριο του 2024. Πιο συγκεκριμένα από την Τρίτη 3 έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, θα έχεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις τη βιβλιοθήκη σου με τα:

 

– Little Nightmares II (PS5, PS4)

– MLB The Show 24 (PS5, PS4)

– Quidditch Champions (PS5, PS4)

 

Μην ξεχνάς ότι ως τις 2 Σεπτεμβρίου, έχεις ακόμα λίγες μέρες περιθώριο για να κάνεις δικά σου τα:

 

– ENDER LILIES: Quietus of the Knights (PS4)

– Five Nights at Freddy’s: Security Breach (PS5, PS4)

– LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS5, PS4)

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft επιστρέφουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με δύο εξαιρετικά παιχνίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 09:59 π.μ., οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το Age of Waters και το Outbreak, οπότε ετοιμάσου για ξέφρενη δράση σε πολλαπλά επίπεδα.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Δύο νέα δωρεάν παιχνίδια για PC σε περιμένουν στο Epic Games Store και σου φτιάχνουν τη διάθεση καθώς σιγά σιγά ετοιμάζεσαι ψυχολογικά για την επιστροφή στη δουλειά ή στα θρανία. Ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Fallout® Classic Collection της Bethesda Softworks και το Wild Card Football της Saber Interactive. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Steam

Αν είσαι PC gamer και εμπιστεύεσαι το Steam για τη διασκέδασή του, έχεις περιθώριο 24 ημερών για να κάνεις δικό σου το Weapon of Choice DX. Επίσης, μέσα στο επόμενο 7ήμερο μπορείς να δοκιμάσεις το Kingdom Come: Deliverance.

 

Προτάσεις

 

Little Nightmares II: Ανακαλύψτε τα αποτρόπαια μυστικά του The Signal Tower σε αυτό το τρομακτικό platform adventure όπου πρωταγωνιστεί ο Mono, ένα νεαρό αγόρι παγιδευμένο σε έναν παραμορφωμένο και διαλυμένο κόσμο. Θα ενώσεις τις δυνάμεις σου με τη Six, την ηρωίδα που φορά το αδιάβροχο, από το πρώτο Little Nightmares και μόνο εσείς μπορείς να τη βοηθήσεις να μην εξαφανιστεί. Καθώς η σχέση μεταξύ του Mono και του Six γίνεται όλο και πιο ισχυρή, το δίδυμο πρέπει να συνεργαστεί χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό stealth και μια σειρά αντικειμένων για να ξεπεράσει δύσκολα παζλ και τρομακτικούς εχθρούς. Συγκέντρωσε το θάρρος σου και ξεκίνησε για ένα ταξίδι ενάντια σε τρομερές απειλές, έχοντας ως κύρια αποστολή να σταματήσεις την πηγή του κακού που εξαπλώνεται σε όλη την περιοχή.

 

Quidditch Champions: Ζήσε όλα όσα ονειρεύεσαι για το Quidditch. Θα κατακτήσεις τους αιθέρες ως  Chaser, Seeker, Keeper ή Beater, κάθε ρόλος με το δικό του, μοναδικό στυλ παιχνιδιού. Θα ξεχυθείς στις θρυλικές αρένες του Quidditch και σε νέους χάρτες που παρουσιάζουν περιοχές του κόσμου των μάγων που δεν έχεις ξαναδεί. Στο Career Mode θα ξεκινήσεις από αγώνες στο Weasley Burrow και θα καταλήξεις σε αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Quidditch. Στόχος σου είναι μόνο η πρωτιά και σε αυτή θα φτάσεις είτε μόνος είτε μετέχοντας σε ομάδες που αποτελούνται από τρεις παίκτες σε διαδικτυακό επίπεδο. Θα έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώνεις τις ομάδες, να επιλέγεις το γήπεδο αλλά και τον βαθμό δυσκολίας. Οι φιλοδοξίες σου δεν θα πρέπει να περιοριστούν στον ουρανό.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη