Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Στις 5 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Metal Slug Tactics

Το strategy RPG Metal Slug Tactics θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή στις 5 Νοεμβρίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC μέσω του Steam, όπως ανακοίνωσαν η Dotemu και η Leikir Studio. Στο πρόγραμμα είναι και η κυκλοφορία μια φυσικής έκδοσης, λεπτομέρειες για την οποία αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ο Donald Morden επιστρέφει. Έπειτα από πολλά χρόνια που κρυβόταν σε μια χώρα που είναι ενάντια στην Παγκόσμια Κυβέρνηση, ο αμφιλεγόμενος Στρατηγός είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα πραξικόπημα. Πλέον είναι έτοιμος να πάρει την εκδίκησή του, κινητοποιώντας τον στρατό που συγκέντρωνε όλο αυτό το διάστημα.

Η Peregrine Falcon Squad θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει τις γραμμές του εχθρού και να κατατροπώσει τον Στρατηγό Morden, πριν ο πόλεμος κλιμακωθεί σε καταστροφή.

 

 

Σημαντικές προσθήκες φέρνει το Anniversary Update του Alan Wake II

Η Epic Games Publishing και η Remedy Entertainment κυκλοφόρησαν το «Anniversary Update» για το Alan Wake II. Αυτό έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το λανσάρισμα του παιχνιδιού και προστέθηκαν μια σειρά από λειτουργίες οι οποίες βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία των παικτών, αλλά και το “Gameplay Assist” menu, με πολλές επιλογές.

Όλοι οι παίκτες θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το «Anniversary Update» και σημειώνεται ότι οι προσθήκες που περιλαμβάνει είναι αυτές που είχε ζητήσει πιο επίμονα η κοινότητα των παικτών.

Πρώτον, μία από τις πιο σημαντικές επιλογές που περιλαμβάνονται στο «Anniversary Update» είναι η δυνατότητα αντιστροφής του άξονα Χ (οριζόντιος) στο ποντίκι και στο controller και όχι μόνο του άξονα Υ (κάθετος). Η αντιστροφή οποιουδήποτε άξονα μπορεί να είναι θέμα προτίμησης, αλλά για πολλούς παίκτες έτσι θα αντιμετωπιστούν επίσης προβλήματα χρήσης και προσβασιμότητας.

Για τους κατόχους PlayStation υπάρχουν βελτιώσεις ειδικά για το χειριστήριο DualSense. Με το “Anniversary Update”, το Alan Wake II απόκτησε υποστήριξη γυροσκοπικής στόχευσης (motion controls). Μπορείς να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία του αισθητήρα κίνησης, καθώς και να τροποποιήσεις την οριζόντια και κατακόρυφη ευαισθησία, να ορίσεις τον ενεργό χώρο του γυροσκοπίου και να επιλέξεις εάν οι κατευθύνσεις του pitch, του yaw και του roll είναι οι προεπιλεγμένες ή ανεστραμμένες.

Ως τώρα, το Alan Wake II είχε υποστήριξη haptics μόνο για τα όπλα, όμως με τη δουλειά που έκανε η ομάδα ανάπτυξης, πλέον τα haptics του DualSense controller υποστηρίζονται από τα αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις την υγεία των πρωταγωνιστών και σε όσα μπορείς να εκτοξεύσεις.

 

Όσον αφορά το Gameplay Assist menu, εκεί θα βρεις τις εξής επιλογές:

  • Quick turn
  • Auto complete QTE
  • Button tapping to single tap
  • Weapon charging with taps
  • Healing items with taps
  • Lightshifter with taps
  • Player invulnerability
  • Player immortality
  • One shot kill
  • Infinite ammo
  • Infinite flashlight batteries

 

Το Alan Wake II κυκλοφορεί για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Epic Games Store).

 

Νέες πληροφορίες και trailer για την επική συλλογή Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered

H Aspyr δημοσίευσε ένα νέο trailer για το Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered, μαζί με πληροφορίες για τις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει στους δύο κλασσικούς πλέον τίτλους. Μεταξύ άλλων, θα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στα bosses. Ανάμεσά τους οι Melchiah, Zephon, Rahab, Dumah και Kain.

«Ο στόχος μας με τα μοντέλα των χαρακτήρων ήταν να βελτιώσουμε τα textures όσο μπορούσαμε, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ταιριάζουν με τον αποκαλυπτικό κόσμο», δήλωσε ο Matthew Ray, associate brand manager της Aspyr.

«Τα μοντέλα του Kain τόσο στο Soul Reaver όσο και στο Soul Reaver 2 έπρεπε να επανασχεδιαστούν πλήρως για να μετριαστούν τα προβλήματα με τα textures. Με τον αυξημένο αριθμό πολυγώνων θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να φέρουμε το παρουσιαστικό του πολύ πιο κοντά σε αυτό του Kain που είχαμε δει στα αρχικά FMV, το οποίο ήταν πολύ πιο λεπτομερές και έδειχνε λίγο ως πολύ ποια ήταν η αρχική κατεύθυνση στην οποία είχαμε καταλήξει για τον χαρακτήρα. Το αρχικό μοντέλο στο SR1 ήταν ιδιαίτερα περιορισμένο, οπότε τώρα έχουμε έναν Kain που φαίνεται παρόμοιος και στους δύο τίτλους”.

Ο Ray αναφέρθηκε επίσης την προσθήκη χάρτη και πυξίδας, που θα βοηθήσουν τους παίκτες να πλοηγηθούν στο Nosgoth.

«Ο χάρτης και η πυξίδα αποτελούν προσθήκες που ήρθαν μετά από πολλές συζητήσεις. Συνδυάζουν τις σύγχρονες ευκολίες του gameplay με τη διατήρηση της εξαιρετικής  εμπειρίας εξερεύνησης για την οποία ήταν γνωστοί οι αρχικοί τίτλοι. Η πυξίδα κατευθύνει τον παίκτη προς τη σωστή κατεύθυνση χωρίς να δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πού να πάει ή τι να κάνει στη συνέχεια και ο χάρτης είναι περισσότερο ένα εργαλείο αναφοράς παρά ένας οδηγός».

«Συμπεριλάβαμε επίσης ένα collection tracker για όλα τα Health και Energy power- ups, ώστε να γνωρίζετε εάν έχετε ανακαλύψει όλα τα collectibles σε κάθε περιοχή. Όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του Nosgoth είναι παρόντα και παρουσιάζονται με ακρίβεια, τόσο μέσω του σκηνικού όσο και του gameplay».

Οι παίκτες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πυξίδα έχουν την επιλογή να την απενεργοποιήσουν.

Θα Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου 2024. Θα είναι διαθέσιμο για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store).

 

 

Ετοιμάσου για την open beta του Monster Hunter Wilds

H Capcom ανακοίνωσε ένα open beta test για το Monster Hunter Wilds. Από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου πρόσβαση στη δοκιμή θα έχουν μόνο οι κάτοχοι του PlayStation 5, με την προϋπόθεση ότι είναι συνδρομητές του PlayStation Plus. Στις συνέχεια, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου, πρόσβαση θα έχουν όλοι οι κάτοχοι PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam) με υποστήριξη cross-play ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες. Όσοι λάβουν μέρος στη beta θα λάβουν ως δώρο ένα Pendant για να διακοσμήσουν τα όπλα ή το Seikret, μαζί με ένα πακέτο χρήσιμων αντικειμένων, αν και όταν αποφασίσουν να αποκτήσουν την πλήρη έκδοση του Monster Hunter Wilds.

Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε ένα ακόμα trailer για το Monster Hunter Wilds, με τίτλο “The Black Flame”, το οποίο παρουσιάζει το περιβάλλον και τους κατοίκους του νέου οικοσυστήματος Oilwell Basin, συμπεριλαμβανομένου του μυστηριώδους τέρατος γνωστού ως “Black Flame”, ακόμα περισσότερα από τα τέρατα της περιοχής αλλά και το χωριό Azuz, που είναι γεμάτο εξειδικευμένους τεχνίτες.

 

 

Το Open Beta Test θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές εμπειρίες. Καταρχάς, το ολοκληρωμένο εργαλείο δημιουργίας χαρακτήρων, που θα σου δώσει την ευκαιρία να μεταφέρεις τον χαρακτήρα τον οποίο θα δημιουργήσεις στην πλήρη έκδοση. Έπειτα, θα πάρεις μια γεύση από το Story και το Doshaguma Hunt. Στο Story Trial, περιλαμβάνεται η αρχική σκηνή του παιχνιδιού μαζί με βασικά tutorials ενώ θα κυνηγάς ένα Chatacabra, ενώ στο Doshaguma Hunt, θα κυνηγήσεις το Alpha ενός κοπαδιού Doshaguma, εξερευνώντας παράλληλα την περιοχή Windward Plains. Τόσο στο Story Trial όσο και στο Doshaguma Hunt θα μπορέσεις να απολαύσεις την εμπειρία μόνος ή να χρησιμοποιήσεις μια φωτοβολίδα για SOS, προκειμένου να δημιουργήσεις μια ομάδα έως και τεσσάρων παικτών στο διαδίκτυο ή να ζητήσεις βοήθεια από τους NPC Support Hunters.

Σου θυμίζουμε ότι, το Monster Hunter Wilds θα κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου 2025, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Εντυπωσιακό το launch trailer του Dragon Age: The Veilguard

Το Dragon Age: The Veilguard είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου 2024. Το παιχνίδι αναμένεται για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store). Προκειμένου να προετοιμαστείς για το λανσάρισμά του, η Electronic Arts και η BioWare δημοσίευσαν ένα νέο trailer.

To Dragon Age: The Veilguard βασίζεται στις ρίζες της σειράς, με εξαιρετικούς μηχανισμούς role-playing, εκπληκτική αφήγηση και δημιουργία του κόσμου, με ισχυρές προσωπικότητες για κάθε companion, επιλογές με βαθιά επίδραση και κυριολεκτικά, στιγμές κινηματογραφικής μαγείας. Οι δεσμοί και οι σχέσεις που θα δημιουργήσεις θα επηρεαστούν άμεσα από τις αποφάσεις που θα πάρεις κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού αυτού ταξιδιού.

 

 

Part 2 – Free Games

Free Play Days

Αν είσαι κάτοχος κονσόλας Xbox, νέες συναρπαστικές επιλογές διασκέδασης σου προσφέρουν τα Free Play Days της Microsoft.

Εφόσον έχεις πρόσβαση σε κονσόλα Xbox, δίχως την υποχρέωση να έχει συνδρομή σε Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Game Pass Standard ή Xbox Game Pass Core, έχεις τρεις επιλογές. Ως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 ώρα 09:59 π.μ. έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς για συνολικά δύο ώρες με το Under the Waves και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό με το MLB The Show 24. Επίσης, ως την Τρίτη 29 Οκτωβρίου μπορείς να δοκιμάσεις το Fallout 76. Όλα αυτά χωρίς την οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Το Φθινόπωρο συνεχίζει να βαδίζει σε καλοκαιρινό σκηνικό, όμως οι υποχρεώσεις έχουν μπει στο αυλάκι και εσύ αναζητάς την πύλη προς την ψυχαγωγία. Το πιο σημαντικό, έρχεται τριήμερο και είναι ευκαιρία να λιώσεις με το αγαπημένο σου χόμπι. Αν είσαι PC gamer το Epic Games Store σου δίνει έναν σημαντικό λόγο για να ανέβει η διάθεσή σου. Ως τις 31 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17:59 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Moving Out των SMG Studio & Devm Games. Σίγουρα δεν θέλεις να τo χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να το προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Steam

Αν είσαι PC gamer και εμπιστεύεσαι τη διασκέδασή σου στο Steam, έχεις μπροστά σου τέσσερις ημέρες για να ασχοληθείς, εντελώς δωρεάν με το Fallout 76.

 

Nintendo Switch Online

Τριάδα δωρεάν παιχνιδιών σου προσφέρει για τις επόμενες ημέρες το Nintendo Switch Online. Στο πλαίσιο των Game Trials της συνδρομητικής υπηρεσίας, θα έχεις πλήρη πρόσβαση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ώρα 09:59 π.μ. στο Cursed to Golf, στο A Little to the Left και στο Minecraft Dungeons.

 

Προτάσεις

Fallout 76: Η Bethesda Game Studios, οι βραβευμένοι δημιουργοί των Skyrim και Fallout 4, σας καλωσορίζουν στο Fallout 76. Εικοσιπέντε χρόνια αφότου έπεσαν οι μοιραίες βόμβες, μαζί με τους υπόλοιπους Vault Dwellers- επιλεγμένοι μεταξύ των καλύτερων και πιο λαμπρών του έθνους, υψώνετε το ανάστημά σας στη μετά την πυρηνική καταστροφή Αμερική στο πλαίσιο της Reclamation Day το 2102. Θα εξερευνήσεις έναν τεράστιο ερημωμένο τόπο, κατακερματισμένο εξαιτίας του πυρηνικού ολέθρου, σε ένα open-world multiplayer game, το οποίο προσθέτει νέες περιπέτειες στην ήδη πλούσια ιστορία του κόσμου του Fallout.

 

Minecraft Dungeons: Μια ακόμα συναρπαστική εμπειρία στο σύμπαν του Minecraft. Αυτή τη φορά, όμως, θα κληθείς να παλέψεις ενάντια σε ορδές από απειλητικά mobs, σε ένα action adventure το οποίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από τα παλιά, καλά, κλασσικά dungeon crawlers. Έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώσεις τον χαρακτήρα σου, να κάνεις δικό σου άφθονο loot και τελικά να βγάλεις από τη μέση τον δόλιο Arch-Illager. Αν θέλεις να διασκεδάσεις με την παρέα σου, ξεκίνα το multiplayer co-op mode, που υποστηρίζει έως και τέσσερις παίκτες.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη